Welkom in onze streek

De zoektocht naar een nieuwe thuis is niet vanzelfsprekend. Naast de woning zelf, speelt immers ook de omgeving een doorslaggevende rol. Als vastgoedmakelaar in het Pajottenland zijn wij reeds overtuigd van de kracht van onze streek. Daarom tonen we ook aan jou waarom wonen in deze regio ideaal is voor je nieuwe verhaal. 

 

Wonen in Dilbeek

Dilbeek wordt terecht de ‘Poort van het Pajottenland’ genoemd. Ondanks de ruim 43.000 inwoners is het een prachtige, groene streek met golvende landschappen. Dilbekenaren zijn met reden fier op hun gemeente die heel wat te bieden heeft. 

Eén van de mooiste gebouwen is ongetwijfeld het gemeentehuis. Het Kasteel de Viron wordt omringd door een park en een vijver. Verder is er ook de watermolen van Sint-Gertrudis-Pede, een van de weinige maalvaardige watermolens van het Pajottenland. Daarnaast is er de Tramsite Schepdaal, waar pareltjes van het openbaar vervoer van weleer staan tentoongesteld. 

In Dilbeek vind je ook een waaier aan mooie wandelingen en fietstochten. Er zijn ook restaurants, volkse cafés en gezellige terrasjes waar je kan genieten van een glas Kriek of Lambiek. Je zal verbaasd zijn over de mooie natuur en bezienswaardigheden, vlak bij de hoofdstad. 

Wonen in Ternat

In het heuvelachtige Pajottenland vind je de gemeente Ternat. Kenners, zoals dichter Hubert van Herreweghen, noemen de streek zelfs ‘het Toscane van het Noorden’. Je kan er dan ook heel wat prachtig onroerend erfgoed vinden. Denk maar aan de gotische Sint-Gertrudiskerk en kasteel Kruikenburg met aangrenzend park De Sterre. Daarnaast is er ook nog het 18e-eeuwse Kasteel De Mot.

In Ternat worden ook heel wat evenementen georganiseerd. In februari kan je genieten van het Midwinterfestival en in augustus is er de zonnige variant, het Midzomerfestival. In de gemeente zijn ook de jaarlijkse bloemenstoet en de jaarmarkt geen onbekenden. Je zal verbaasd zijn van het aantal activiteiten in deze aangename gemeente.

Ten slotte word je ook op vlak van mobiliteit verwend in Ternat. Wie voor de wagen kiest, kan gebruikmaken van de op- en afrit van de E40 tussen Gent en Brussel. Dankzij de uitstekende ligging is Ternat ook met het openbaar vervoer vlot bereikbaar.  

Wonen in Asse

Asse is gelegen op de grens van de Brabantse Kouters en het Pajottenland in de provincie Vlaams-Brabant. Als bezienswaardigheden vind je er onder andere het voormalige passantenhuis Oud Gasthuis en het oude gemeentehuis terug. Dat laatste gebouw herken je ongetwijfeld van het kinderprogramma Samson en Gert.

Ook op vlak van evenementen en sport heeft de gemeente heel wat te bieden. Onder andere aan het Kravaalbos bij gehucht Asse-ter-Heide zijn er verschillende wandel-, fiets- en mountainbikeroutes. Verder worden tweejaarlijks de Hopduvelfeesten georganiseerd. In verschillende deelgemeentes kan je ook genieten van de jaarmarkt. 

Ten slotte is Asse vanuit Brussel vlot bereikbaar via de E40, de A12 en de Brusselse Ring als je kiest voor de wagen. Wie liever kiest voor het openbaar vervoer kan gebruikmaken van de verschillende treinstations. Voor de sportievelingen zijn er heel wat fietsverbindingen met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest aangelegd.