Blog

ERA awards en 25 jaar ERA België

ERA Servimo, met 5 kantoren aan de kust, gelegen te Nieuwpoort, De Panne, Oostduinkerke, Sint-Idesbald en Koksijde, mocht zich tot nummer 11 ERA België kronen. Deze Award wordt toegewezen aan de makelaars die zichzelf tot de top van de best draaiende, 105 Belgische kantoren uit het ERA netwerk mogen rekenen. 

Ook kregen 30 medewerkers van verschillende ERA kantoren een plaatsje in de Club Excellence 2020. Dit zijn de 30 meest succesvolle commerciële medewerkers van de Belgische ERA kantoren. Zo kreeg Dorine Vanderhaeghe van ERA Servimo een plaatsje in deze prestigieuze ERA Club Excellence. 

Vincent Beuten van ERA Servimo, is terecht trots op zijn Awards: “Uiteraard zijn wij zeer vereerd met deze erkenning. We blijven ons met heel het team inzetten om onze klanten professioneel te begeleiden bij de verkoop of aankoop van hun woning. Het is dankzij hun inzet en vakmanschap dat ERA Servimo is uitgegroeid tot Top 11 kantoor binnen het ERA netwerk. Wij willen onze klanten heel erg bedanken voor het vertrouwen in ons en wij zullen ook in de toekomst service en kwaliteit steeds voorop stellen.”

Verkopen? Verhuren? Contacteer ons: vincent@servimo.be

ERA Barometer

Ongezien in laatste tien jaar: Vlaamse woningprijzen stijgen vier keer harder dan inflatie

De woningprijzen zijn in 2019 met 3,52 procent gestegen, een stijging die meer dan vier keer groter is dan de inflatie. Het is al tien jaar geleden dat het verschil tussen de inflatie en de stijging van de woningprijzen zo groot was.

Dat blijkt uit de ERA Barometer 2020, een studie van ERA Belgium in samenwerking met de KU Leuven, die de Vlaamse vastgoedmarkt van de voorbije 15 jaar onder de loep neemt. In die periode zijn respectievelijk Leuven, Antwerpen en Brugge als duurste centrumsteden uit de bus gekomen, terwijl Genk, Roeselare en Kortrijk de goedkoopste waren. Zo betaal je voor een Leuvense woning maar liefst 60,29 procent meer dan voor eenzelfde woning in Genk.

Lees verder

Waarom is een rookmelder in elke woning verplicht?

Vanaf 1 januari 2020 moeten alle woningen en appartementen in Vlaanderen beschikken over voldoende rookmelders.

Diezelfde basisregel geldt al langer voor Wallonië en huurwoningen in het Brussels Gewest. We leggen graag uit waarom dat een goede zaak is en waaraan je dan precies moet voldoen.

Nieuwbouwwoningen en renovatiewoningen (met stedenbouwkundige vergunning) hebben ze sowieso, net zoals woningen die via sociale lening aangekocht zijn en zowat alle huurwoningen. Die regels en wetten waren er al. Het Vlaams Decreet dat vanaf 1 januari 2020 van kracht is, is een laatste dichting van een hiaat in de wet, zo je wil.

Lees verder

Hervorming wet mede-eigendom

Hervorming wet op de mede-eigendom

Nieuw is onder andere dat de gekwalificeerde meerderheden op de Algemene Vergadering (AV) worden versoepeld en dat bij een blokkering in de besluitvorming, in bepaalde gevallen een voorlopig bewindvoerder kan worden aangewezen die zich in de plaats van de AV stelt. Belangrijk is eveneens het bevoorrecht schuldeiserschap dat zal toekomen aan de Vereniging van de Mede-eigenaars (VME). Daardoor zullen de correct betalende mede-eigenaars in principe niet meer moeten opdraaien voor de kosten en lasten van een andere, wanbetalende mede-eigenaar. De VME zal een voorrecht genieten op de kavel van de verzuimende mede-eigenaar voor de aan de VME verschuldigde sommen (beperkt tot de bijdragen van twee boekjaren).
Op zoek naar een professioneel syndicus? Wij staan voor U klaar ! Contacteer ons voor offerte: frederik@servimo.be

Servimo vastgoedkrant

Onze nieuwe verkoopscatalogus is er ! U wil een gratis exemplaar ontvangen per post? vincent@servimo.be

Of contacteer ons:
De Panne: 058 224 170
Sint Idesbald: 058 51 92 95
Koksijde: 058 51 23 23
Oostduinkerke: 058 533 740
Nieuwpoort: 058 224 170

Verkopen? Contacteer ons vandaag nog voor een gratis schatting: vincent@servimo.be

Vakantieverhuur @ Servimo

Vakantie aan zee? Onze nieuwe catalogus 2020 is er ! Een gratis exemplaar ontvangen of een offerte op maat? geraldine@servimo.be

Nieuwpoort: 058223211
Oostuinkerke: 058533 740
Koksijde: 058512323
Sint-Idesbald en De Panne: 058519295

Verhuren? Wij staan voor U klaar ! KLIK HIER 

4 ERA Open Huizen Dagen in 2020

De ERA Open Huizen Dag is een warme welkom voor duizenden kandidaat kopers.  Zo organiseert ERA ook in 2020 opnieuw 4 (!) ERA Open Huizen Dagen!

Voor élke Open Huizen Dag zetten we bijvoorbeeld een opvallende mediacampagne op touw, waarbij nationale radiospots, persberichten, online advertenties worden aangevuld met reginonale mailings en folders.  Op deze manier krijgt deze dag meer publiciteit, wat leidt tot meer opengestelde panden en meer bezoekers.

Tijdens de laatste editie verkocht ERA Servimo 32% van de deelnemende panden !

Deelname? servimo@era.be