Welkom in Hoeselt

1 min.
Lokaal, Limburg
Kerkfabriek Sint-Stefanus te Hoeselt.

Welkom in Hoeselt, waar de Belgische Limburgse charme samensmelt met een levendige community.

Hoeselt biedt een schat aan activiteiten voor alle leeftijden. Verken het glooiende, Haspengouwse landschap en ontdek de vele wandel- en fietsroutes die je langs historische bezienswaardigheden en adembenemende landschappen voeren. 

Verken weidse panorama's en adembenemende landschappen die als 'Grand Cru' worden beschouwd, vooral tijdens het bloesemseizoen. Dwaal door heuvelachtige terreinen met schilderachtige beekdalen, kronkelende heuvelruggen en charmante holle wegen, langs kalme vijvers en uitgestrekte boomgaarden. Bewonder de prachtige kastelen die de omgeving sieren, of wandel langs een eeuwenoude tramroute of een rustiek vlonderpad naar de historische kluis van Vrijhern.

En laten we het niet hebben over de heerlijke streekproducten van Hoeselt.

Brouwerij Den Toetëlèr staat bekend als een ambachtelijke brouwerij waar passie en kwaliteit voorop staan. De brouwerij biedt een scala aan unieke bieren, elk met hun eigen karakter, waarbij de 'Toetëlèr' (vlierbloesem) een centrale rol speelt.


Proef eens van de Hoeseltse fruitvlaaien en de kattekop, een zoete appel verpakt in brooddeeg. Deze lekkernij wordt traditioneel bereid met de hoogstam appelvariëteit 'Calville de Saint-Sauveur', ook wel bekend als 'Kattekop'. Hoewel deze appelsoort zeldzaam is geworden, blijft het gebak een geliefde specialiteit van Haspengouw. 

Geniet van een ontspannen maaltijd in een van de gezellige eetgelegenheden of breng een bezoek aan de lokale landbouwers waar je rechtstreeks verse producten kunt kopen. Bij Farm-Made kan je genieten van verse hoeveproducten, een maïsdoolhof, hoevecamping, boerderijkampen voor kinderen en excursies.

Ontdek de lokale evenementen die het hele jaar door plaatsvinden, zoals de jaarlijkse rommelmarkt, de kermis, diverse culturele activiteiten.

Kerkfabriek Sint-Stefanus te Hoeselt.