Een man plakt een sticker, met het woord verkocht op, op een verkoopbord.

Je woning verkopen met ERA in 8 stappen

Denk je eraan om je woning te verkopen? De plaats waar je zoveel mooie momenten en herinneringen hebt gedeeld. Je hebt er gezwoegd om er jouw eigen plekje van te maken of het was liefde op het eerste gezicht.

Dan helpen wij je graag verder op een eerlijke en transparante manier. Dagelijks zetten we ons voor de volle 100% in om de beste service te bieden. In dit stappenplan ontdek je hoe we te werk gaan.

ERA makelaar aan het werk

1. Schatting van je eigendom

Je wil de beste prijs voor je eigendom. Daarom is een correcte schatting de eerste cruciale stap als je je woning wil verkopen. Bij ERA kun je rekenen op een objectieve waardebepaling. Er is geen plaats voor nattevingerwerk, want wij zorgen voor een onderbouwde en realistische schatting. We leren jou en je woning daarvoor graag kennen.

2. ERA Vergelijkende marktanalyse

Naast het schattingsverslag vergelijkt je ERA makelaar jouw woning met soortgelijke panden die te koop staan of recent verkocht werden in jouw buurt. De vergelijkingspunten zijn oppervlakte, ouderdom, staat, uitrusting, vraag- en verkoopprijs en de duur van de verkoop. En om de verkoop van je woning een extra boost te geven, bieden wij jou met de ERA Verkoopwijzer nog extra concrete tips aan.

3. ERA Verkoopopdracht

De ERA Verkoopopdracht staat gelijk aan ontzorging. Je vindt namelijk geen onduidelijke clausules, onbeperkte verbintenissen of onaangename verrassingen. Dit document is helder, eenduidig en bevat geen kleine lettertjes. Onze makelaars ontzorgen je totaal bij de verkoop van je woning.

Een koppel zit aan tafel met een ERA makelaar om te onderhandelen over de verkoopprijs.
Gezellig tafelen

4. Uitzonderlijke pandpresentatie

Jouw woning verdient het om zo goed mogelijk in beeld gebracht te worden. En je hebt maar één kans om een wauw-gevoel te creëren bij een potentiële koper. Daarom werken we samen met de beste foto- en videografen. Wist je dat we ook aan vastgoedstyling doen en meubels kunnen voorzien? En wat dan gezegd over de ERA Virtual Tour? Dankzij deze 360°-verkoopstroef kan je woning dag en nacht bezocht worden en komen enkel echte kandidaat-kopers langs voor een bezoek. Meer efficiëntie en meer comfort voor jou als verkoper.

Videobeelden pand worden opgenomen

5. ERA Koperwachtzaal

Dankzij onze ERA Koperwachtzaal wordt jouw woning meteen voorgesteld aan een reeks potentiële kopers. En geen willekeurige kandidaten, maar mensen die op zoek zijn naar een gelijkaardige woning in jouw streek en binnen hetzelfde budget. Met onze enorme database is de juiste koper zo gevonden. 

Wist je dat 1 op 3 woningen verkocht wordt aan ons eigen ERA klantenbestand?

Op stap met ERA marketingtools

6. Sterke marketing en unieke troeven

Naast de ERA Vergelijkende Marktanalyse, ERA Virtual Tour en ERA Koperwachtzaal vind je bij ERA nog heel wat andere unieke troeven. Zo zetten we maximaal in op online én offline media om jouw woning doelgericht in de markt te zetten. Ken je onze ERA Comfort Garantie al? En heb je al gehoord van de ERA Open Huizen Dag? Dankzij onze sterke marketingaanpak gaan we voor de beste prijs in een mum van tijd.

7. Professionele rondleiding

Dankzij onze ERA Koperwachtzaal, onze sterke marketingaanpak en onze unieke ERA troeven trekken we de juiste kandidaat-kopers aan voor jouw woning. Tijd voor een professionele rondleiding dus. Een bezoeker durft vaak zijn mening niet volledig te uiten naar de eigenaar zelf. Daarom is een neutrale partij veel interessanter. Bezoeken bij je thuis gebeuren steeds met een warme, persoonlijke touch. Onderhandelingen met de kandidaten met de hoogste integriteit.

Een ERA makelaar leidt een koppel rond in een woning dat te koop staat.

8. We verkopen jouw woning

Hebben we de juiste koper gevonden en ben je tevreden? Proficiat! Dan is het tijd om de verkoop officieel te maken. Geen paniek, want bij ERA begeleiden we je verder. Eerst en vooral moet er een verkoopovereenkomst opgesteld en getekend worden. Daarna volgt de notariële akte via de notaris.

Een ERA makelaar is aan het bellen.

Ook overtuigd van de meerwaarde van ERA?

Vind de ERA makelaar in je buurt en vraag vandaag nog je gratis waardebepaling aan. We helpen je graag verder.