Op stap met ERA marketingtools
Op stap met ERA marketingtools

VERSTERK JE VERKOOP MET DE UNIEKE ERA MARKETINGTOOLS

Je wil van de daken schreeuwen dat je een geweldige woning te koop aanbiedt, maar je weet niet of je de juiste doelgroep bereikt? Met je ERA makelaar als partner dringt jouw boodschap door tot in het hart en het hoofd van de juiste mensen.

ERA onderscheidt zich door gebruik te maken van unieke marketingtools die jouw woning op de meest effectieve manier onder de aandacht brengen. We stellen niet alleen een doordacht marketingplan voor je op, maar we stoppen ook alle noodzakelijke elementen van de hedendaagse reclame in een gedoseerde mix.

ERA makelaars overleggen als collega's

Met de juiste aanpak? Zo verkocht.

De publiciteit voor jouw woning begint dicht bij huis: in onze etalage. Jouw eigendom prijkt tussen ons aanbod en dat wekt vertrouwen bij kandidaat-kopers. Maar dat is nog maar het begin.

WAAROM ERA DE BESTE KEUZE IS?

Hoe wij werken

Appartement te koop ERA

Jouw woning springt eruit

Over heel de wereld afficheren eigenaars hun vertrouwen in ERA. Wereldwijd hangen of staan er meer dan 100.000 ERA Tuinpalen en V-borden op de juiste plaats. Ontdek de vier grondslagen die zorgen voor een vlotte verkoop van jouw woning.

Makelaar toont de ERA Luxebrochure

Op het niveau van jouw vastgoed

Een ERA Luxebrochure is een kwalitatieve folder met alle informatie over jouw woning. Denk aan foto’s, plannen, een beschrijving, de ligging en technische details. Elke kandidaat-koper krijgt na het bezoek een brochure mee zodat ze ook nadien verder kunnen wegdromen.

ERA Magic in de brievenbus steken

We verspreiden de magie van jouw woning

Buren maken vaak de beste mond-tot-mondreclame. Als ze zelf graag in jouw buurt wonen, laten ze dat met plezier weten aan vrienden, familie en collega’s die een woning zoeken. Of misschien willen ze er zelf meteen intrekken? Dankzij de ERA Magic wordt je woning bekend in de streek en vinden we snel de juiste koper.

Moderne zwarte keuken

Make-up of facelift, het charmeert

Iedereen heeft zo zijn eigen idee over mooi en comfortabel wonen. Met hoeveel liefde je jouw woning ook hebt ingericht, een potentiële koper denkt er vaak anders over. Daarom krijg je dankzij de ERA Verkoopwijzer gratis waardevolle tips om je woning nog aantrekkelijker te maken.

Twee personen bekijken de ERA Koperwachtzaal op een tablet.

Kijk eens hoeveel mensen jouw woning willen kopen

Via een interactieve tool op de ERA website bepalen kandidaat-kopers aan welke voorwaarden hun toekomstige droomwoning moet voldoen. Zo bouwen we aan de ERA Koperwachtzaal: een uitgebreid bestand van potentiële kopers die onmiddellijk en automatisch geïnformeerd worden als er een nieuwe, geschikte woning op de markt komt. Benieuwd hoeveel kandidaat-kopers in onze virtuele wachtzaal uitkijken naar een woning als die van jou?

Twee personen bekijken een pand op de ERA website.

Reken op maximale visibiliteit

Zowel off- als online maken we gebruik van uiteenlopende kanalen om je eigendom zo veel mogelijk in de kijker te zetten. Zo krijgt je woning een eigen landingspagina op ERA.BE, de grootste makelaarswebsite van België met meer dan 1.000.000 bezoeken per maand!

Iemand scrollt op social media

ERA op sociale media

Sociale media zijn al lang niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven en dat geldt ook bij ERA. Wist je dat er meer dan 9,5 miljoen Belgen actief zijn op sociale media? Dat is goed voor 82% van de totale bevolking. Door regelmatig berichten en verhalen te plaatsen, houden we onze volgers up-to-date.

Een vrouw bekijkt haar sociale media en bekijkt een post van ERA.

Adverteren

Bij ERA weten we dat stilstaan achteruitgaan is. Daarom zetten we in op digitale marketing. Om je woning extra in de kijker te zetten, adverteren we op sociale media, Google en zelfs YouTube. Door onze focus op SEO (Search Engine Optimization) en SEA (Search Engine Advertising) gaat jouw eigendom niet onopgemerkt voorbij.

Een fotograaf neemt professionele foto's van een pand.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

De zoektocht naar een nieuwe woning gebeurt in de eerste plaats online. Kandidaat-kopers maken vaak snel een eerste selectie op basis van de foto’s. Zijn die niet goed genoeg? Dan kijken mensen niet verder naar de details en komt het nooit tot een afspraak. Het inschakelen van een professionele fotograaf is daarom geen overbodige luxe.

Videobeelden pand worden opgenomen

ERA Virtual Tour

En ERA gaat nog een stapje verder. Met behulp van de ERA Virtual Tour, de virtuele rondleiding op ERA.BE, ontvang je als verkoper en bezoekers die echt geïnteresseerd zijn in jouw woning. Ze komen goed voorbereid een bezoek brengen en dat bespaart jou heel wat tijd en moeite.

Eettafel in gezellige woonkamer

Vastgoedstyling & 3D-bemeubeling

Het aanbod op de vastgoedmarkt is groot, dus er is heel wat keuze. Kandidaat-kopers kijken niet alleen naar de staat van de woning, maar ook meer en meer naar de aantrekkelijkheid van de woning. Als je goede prijs voor jouw woning wil krijgen, is vastgoedstyling of 3D-bemeubeling zeker een goed idee.

Twee ERA makelaars hangen ERA Open Huizen Dag pijlen op.

ERA Open Huizen Dag

Vier zaterdagen kunnen kandidaat-kopers meer dan 1.200 woningen zonder afspraak bezoeken. Als verkoper krijg je zo op één dag verschillende geïnteresseerden over de vloer. Met een serieuze kans op resultaat: voor één op drie deelnemende woningen vinden we dankzij de ERA Open Huizen Dag de juiste koper.

ERA Comfort Garantie

ERA Comfort Garantie

De aan- of verkoop van een huis of appartement is een van de belangrijkste beslissingen in je leven. Daarom garandeert de gratis basisdekking van deze unieke garantie het normaal functioneren van de vaste mechanische installaties die in de woning aanwezig zijn. Bij een defect zorgen we zo snel mogelijk voor een degelijke vakman voor de herstelling.

Een meisje springt uit een ERA verhuisdoos.

ERA Verhuischecklist

Wanneer je verhuist, zit niet alleen je agenda, maar ook je hoofd snel vol. Dat zorgt voor stress die je evenveel kan missen als de rommel op jouw zolder. Gelukkig krijg je van jouw ERA makelaar een ERA Verhuischecklist: een checklist die plaats maakt in je hoofd. Zo kan je snel genieten van je nieuwe thuis.

ERA verhuiswagen

Verhuisservice

Het begin van jouw nieuwe verhaal heeft sowieso al heel wat voeten in de aarde. Je moet onder andere opruimen, inpakken en adreswijzigingen doorgeven. Daarom helpen we je bij ERA graag op weg. Om het verhuizen alvast wat makkelijker te maken, kan je gebruikmaken van onze gratis ERA verhuisdozen. Heel wat ERA makelaars beschikken ook over een ERA verhuiswagen die je als (ver)koper en verhuurder gratis mag gebruiken.

De marketinginspanningen van ERA hebben niet alleen geleid tot meer kijkers, maar ook tot kwaliteitsvolle kopers die serieus geïnteresseerd waren in mijn eigendom. Hierdoor verliep het verkoopproces moeiteloos en zonder onnodige vertragingen.

Sophie

Welkom bij ERA HQ!
ERA vastgoedexperte Béa aan het werk met CEO Johan Krijgsman

Met de juiste aanpak? Zo verkocht.

De publiciteit voor jouw woning begint dicht bij huis: in onze etalage. Jouw eigendom prijkt tussen ons aanbod en dat wekt vertrouwen bij kandidaat-kopers. Maar dat is nog maar het begin.