Wonen in Mechelen

Laat je charmeren door de stad Mechelen

Internationale toeristen hoef je al lang niet meer te overtuigen van de charme van Mechelen. Samen met Brugge, Gent, Antwerpen en Brussel prijkt Mechelen bovenaan op hun verlanglijstjes. Bovendien trekt de stad ook almaar meer jonge mensen met frisse ideeën aan. Dat Mechelen zo’n aangename plek is om te wonen en te werken, zit daar zeker voor iets tussen.

De stad Mechelen telt 84.000 inwoners. Daarmee is Mechelen een middelgrote centrumstad

Mechelen is er uitstekend in geslaagd om het historische karakter van zijn stadscentrum te bewaren, waardoor je je in tegenstelling tot steden van dezelfde grootte, echt wel in een ‘groot dorp’ waant wanneer je door de straten van Mechelen struint.

 Die prachtige binnenstad met de Sint-Romboutskathedraal, de Grote Markt, het flamboyant-gotische Stadhuis, het Hof van Busleyden, het Klein en Groot Begijnhof, … zijn uiteraard dé troeven van Mechelen. 

Een stad boordevol geschiedenis

De stad heeft een ongelooflijk historisch patrimonium, maar liefst 361 beschermde monumenten allemaal op wandelafstand. De beroemdste burgermonumenten zijn het paleis van Margaretha van York, de Brusselpoort en de drie stadhuizen, ook wel Schepenhuizen genoemd... De Mechelse binnenstad telt maar liefst acht historische kerken, waarvan vier gotische en vier barokke exemplaren.

Vrije tijd

Op sociocultureel vlak heeft Mechelen heel veel te bieden. Er zijn tal van musea – van de Dossinkazerne tot Technopolis – en toffe festivals, zoals Parkpop, Maanrock en de Dijlefeesten.

Aan de rand van Mechelen ligt Sport- en Recreatiecentrum De Nekker. Je kan er niet alleen sporten, maar ook heerlijk ontspannen. Met zijn zwem- en speelvijver, ligweide, verschillende speeltuinen, touwenparcours en skateramp biedt De Nekker voor elk wat wils...  

Gezelligheid troef

Op de Vismarkt, de IJzerenleen of de Grote Markt kan je in alle rust genieten van een Gouden Carolus of Maneblusser terwijl je het gezellige stadsrumoer gadeslaat. 

Kortom wonen in Mechelen is wonen in een stad waar je jezelf dagelijks op citytrip kan wanen