Welkom in Zwevezele

Wonen in het dynamische Wingene (Zwevezele)


Het West-Vlaamse Wingene telt in totaal ruim 14 000 inwoners. Doordat de gemeente op de as Brugge-Kortrijk ligt, is ze gemakkelijk te bereiken via de snelweg (E40 & E403). Deze en nog andere voordelen van wonen in Wingene (Zwevezele) vind je hieronder.

Wingene en omgeving

Wandelen in de Munkebossen, ravotten in het Lakebos, fietsen door het natuurgebied de Gulke Putten, ... Aan groen geen tekort in Wingene. Vooral de mooie landschappen en uitgestrekte bossen zijn echte pareltjes voor natuurliefhebbers. Ook aan cultuur geen gebrek. In Wingene staan bijvoorbeeld veel kastelen. In de Wildenburgse Bossen staat het Blauwhuis (16e eeuw), waar je op een zonnige dag gezellig in het park kan kuieren. Daarnaast hebben we, vlak bij de markt van Zwevezele, ook nog het Kasteelpark. Het kasteel zelf staat er niet meer, maar het gerestaureerde koetshuis en badhuis wel nog.

Niet alleen cultuur staat centraal in Wingene. Met zijn twee grote, vernieuwde sportcomplexen en bijhorend zwembad staat ons dorp ook op de kaart op sportief vlak. Voor het nieuwe skatepark komen zelfs mensen van over gans België langs!

Zwevezele leeft

In het West-Vlaamse Wingene vind je naast Wingene-centrum nog een unieke deelgemeente waar ons ERA Vastgoed Centrum kantoor staat: Zwevezele. Een kleine gemeente met ongeveer 5000 inwoners.

Er valt altijd wel iets te beleven in Zwevezele, maar Carnaval Zwevezele steekt er toch bovenuit. Al sinds 1968 wordt dit groots evenement georganiseerd door de Orde van de Bolhoed, telkens in het eerste weekend van de krokusvakantie. Dit gaat natuurlijk gepaard met de nodige prinsverkiezingen, een uitgebreide kroegentocht en een gekke carnavalstoet! Ga je toch liever feesten in een grootstad? Dan sta je in een mum van tijd in Brugge of Gent.

Ook onze beroepsrennerskoers onder de noemer Zwevezele Koers is geliefd event dat ieder jaar duizenden mensen op de been brengt. Alle grote renners zijn in Zwevezele al de revue gepasserd!

Immo in Wingene

In 2017 kostte een woning in Zwevezele, volgens de meest recente gegevens, gemiddeld €212 947. Ben je van plan te verbouwen of renoveren in Wingene? Bekijk zeker of je niet in aanmerking komt voor één of meerdere premies of financiële voordelen. We hebben ook heel wat nieuwbouwwoningen en -appartementen te huur of te koop. Of ben je op zoek naar een assistentiewoning in Zwevezele? Daar kunnen we jou beslist ook mee helpen.

 


Wordt Wingene jouw nieuwe thuis?

Welkom bij ERA Vastgoed Centrum

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Vastgoed Centrum