Welkom in Wevelgem

Wonen in Wevelgem


Wevelgem is een gemeente in West-Vlaanderen en grenst aan Menen, Wervik, Moorslede, Ledegem en Kortrijk. U geniet er van het beste van 2 werelden: rustig en groen aan de grens met de Leie enerzijds en een bruisend commercieel centrum anderzijds. Met zijn 31.000 inwoners is Wevelgem een levendige gemeenschap met het hart op de juiste plaats. Het is een aangename plek om te vertoeven met voldoende ruimte voor sport, cultuur en natuur. We vertellen u graag meer over onze gemeente. 

Wevelgem en omgeving

Onze stad bestaat uit drie deelgemeenten: Wevelgem-centrum, Gullegem en Moorsele. De E17 en de A19 scheidt de drie van elkaar, wat ervoor zorgt dat ze heel gemakkelijk bereikbaar zijn met de auto. Ook via de E403 en de Kortrijkse ring staat u snel in Wevelgem. Met de trein kunt u, rechtstreeks of met een aantal overstappen, alle steden van het land bereiken. Wevelgem is dan ook een stad die de laatste jaren meer en meer verstedelijkt is en wordt bevolkt met mensen die in Kortrijk en omstreken werken. De ideale plek voor pendelaars dus.

Naast het stedelijk karakter heeft Wevelgem ook een meer landelijke kant. De stad ligt namelijk aan de Leie, net op de grens met Lauwe. Aan wandel- en fietsroutes geen gebrek. Ontdek ook zeker de 'Wevelgemse Parels': Provinciedomein Bergelen in Gullegem, Het Leiebos, Heerlijke Heulebeek en de ecologische siertoontuin dicht bij de Vanbutselesmolen.

Wevelgem staat vooral bekend om zijn internationale luchthaven, een overblijfsel van de Eerste Wereldoorlog en elk voorjaar is onze stad ook het decor voor de wielerklassieker Gent-Wevelgem. Bekende Wevelgemnaars zijn onder andere turnster Aagje Vanwalleghem, Wannes Cappelle (frontman van Het Zesde Metaal) & Annelien Coorevits. Wevelgem is ook de thuisbasis van rockgroep Steak Number Eight.

 

Wevelgem aan De Leie op de grens met Lauwe

Jong Wevelgem

Wevelgem is een jonge gemeente en wil de jonge mensen in Wevelgem houden. Daarom zijn er bijvoorbeeld al tal van vernieuwingen gebeurd. Denk maar aan het stadspark dat opnieuw werd aangelegd. Er zijn ook regelmatig feestelijkheden zoals braderieën, voetbal op groot scherm, ... Bovendien zet Wevelgem ook in op nieuwbouwverkavelingen in de stationsomgeving, in het centrum van Gullegem en in Moorsele. 

Om een goede, gezellige woning in een leuke buurt te kunnen garanderen, neemt de gemeente sinds een aantal jaar maatregelen voor leegstand en verkrotting. Ben je van plan een woning te bouwen, te verbouwen of energievriendelijker te maken? Dan kan de gemeente je helpen met enkele premies

ERA @t Home heeft een immokantoor in Wevelgem in de Roeselarestraat 116.

Met de leuke weetjes uit onderstaande infographic waan je je alvast een echte Wevelgemnaar:

Wevelgem is het decor van de bekende wielerwedstrijd Gent-Wevelgem
Infographic - Wonen in Wevelgem - ERA @t Home

Overtuigd om in Wevelgem te komen wonen?

ERA @t Home heeft een immokantoor in Wevelgem in de Roeselarestraat 116.

Welkom bij ERA At Home

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA At Home