Wonen in Tielt

Wonen in het levendige Tielt


Tielt is een kleine stad met een rijk verleden en biedt het beste van 2 werelden: een bruisend commercieel centrum enerzijds en een rustige en groene omgeving anderzijds. Het is een aangename plek om te vertoeven voor zowel jong als oud.

Tielt en omgeving

Tielt is een typische provinciestad. Alle centrumfuncties, zoals een ziekenhuis, woon- en zorgcentra en industrieterreinen, zijn dus voorhanden. De gemeente telt vijf secundaire scholen en er is ook een Stedelijke Academie voor Muziek en Woord en een Stedelijke Kunstacademie.

Daarnaast valt in de historische gemeente een hoop cultuur op te snuiven. De opvallende Onze-Lieve-Vrouwekerk, het stadhuis met Alexianenplein en de Halletoren zijn maar enkele voorbeelden. In 2000 werd de toren zelfs toegevoegd aan het werelderfgoed van UNESCO.

Tielt bestaat uit 3 landelijkere deelgemeentes: Schuiferskapelle, Aarsele en Kanegem. Doordat deze niet ver van de Leiestreek liggen, is het een mooie en groene omgeving om te wandelen en te fietsen. Dat kan bijvoorbeeld in het Patersbos, de Poelbergsite of de Meikensbossen. De ideale plekken om uit te blazen na een lange werkdag. Zoekt u een andere manier om te ontspannen dan met een fikse wandeling? Dan is winkelen in de Kortrijkstraat zeker aan te raden.

De troeven van Tielt - ERA Lafaut Deinze en Tielt

Tielt leeft!

Dat de Tieltenaars weten wat feesten is, daar bestaat geen twijfel over. Sinds 1959 staat hun gemeente bekend als 'Europastad' en om de 4 jaar rijdt de populaire Europastoet uit. Tijdens die Tieltse Europafeesten, altijd het eerste weekend van juli, wordt er gefeest met optredens op de markt & in de patersdreef, braderie, straattheater en vuurwerk. De gemeente organiseert ook jaarlijks een nieuwjaarsreceptie en gaat volledig mee in de carnavalsgekte.

Nog een grote troef van Tielt is de centrale ligging: pal in het midden van de driehoek Gent-Kortrijk-Brugge. Gegarandeerd een vlotte verbinding dus. Ook met het openbaar vervoer staat u in een mum van tijd in Gent of aan de kust. 

Tot slot willen we u nog meegeven dat u zeker eens mag binnenspringen in Carlito, waar u kunt genieten van dé beste spaghetti van het land!


Overtuigd van de Tieltse charme?

Wandelen en fietsen in Tielt en deelgemeentes - immokantoor ERA Lafaut Deinze en Tielt

Welkom bij ERA Lafaut

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Lafaut