Wonen in Hoeselt

Hoeselt hecht veel belang aan haar kleine 10.000 inwoners. Dit doet ze door sterk in te spelen op cultuur, sportverenigingen, jeugdbewegingen en verschillende activiteiten

De ideale manier om je nieuwe thuis te verkennen is te voet. Ontdek landschappen met vergezichten en in het seizoen een prachtige bloesempracht. Wandel over een heuvelachtig landschap, bekijk de prachtige kastelen of slenter via een idyllisch vlonderpad naar de historische kluis van Vrijhern

Nergens in Limburg staat nog zo een ongeschonden kluis als bij ons. Het is de enige kluis in Limburg die nog bewoond is. Het is nog steeds een druk bezochte bedevaartsplaats van O.-L.-Vrouw van Loreto. 
En op zondag kan je na je bezoek, genieten van een lekker tasje koffie in de cafetaria. 

Ga je liever niet te voet? Geen probleem! Ook per fiets, Vespa, motor of auto kan je de landelijke rust, stilte en gezonde buitenlucht opsnuiven. Haal jouw bewegwijzerde kaart af bij de vele B&B's, de gemeentedienst, Vespafun of gewoonweg online. 

Nog niet overtuigd? Laat onze streekproducten dan het werk doen! 

Voor de bierliefhebbers hebben we 2 proevertjes:

  • Toetëlèr (vlierbloesem) staat centraal bij Brouwerij Den Toetëlèr
  • Tripel K, een uniek klaver-speciaal bier

Meer een zoetebek? Proef dan zeker eens de chocolades en pralines van Ovidias, onze stroop van appels en peren en appelsap of de Hoeseltse fruitvlaaien en de Kattekop.   

Niet getreurd vleeseters, slagerij Molenaers zorgt voor jullie met hun bloed- en leverworsten. Proef zeker eens het Hoeselts Bufke! 

Snel op weg 

Naast de landelijke eigenschappen van onze gemeente, ben je toch op enkele minuten snel op weg via de autostrade E313

Overtuigd? 

Makelaar Bilzen
huis kopen Hoeselt

Panden in de kijker van ERA Connect