Home | Blog | Het leven na de lockdown: doe mij maar een groter huis!

Het leven na de lockdown: doe mij maar een groter huis!

De huizenjacht naar het perfecte pand draait intussen al enkele weken terug op volle toeren. En met de lockdown achter de rug, verloopt die zoektocht naar een woning duidelijk anders dan voorheen.

Een fenomeen dat we onderzochten met onze ERA corona-enquête bij 2.000 Vlaamse huizenjagers. Daarbij gaf één op de drie Vlamingen aan dat ze nu beduidend meer waarde hechten aan een groot woonoppervlakte, dan voor de coronacrisis. Niet geheel verrassend natuurlijk, als je net 2 maanden in hetzelfde kot ‘opgesloten’ zat. Op zo’n moment is wat extra ruimte geen overbodige luxe!

En opvallend: die verandering zie je ook terug in het feit dat huizen populairder zijn geworden, ten koste van appartementen. Zeven procent van de huizenjagers zoekt nu - na de coronacrisis - namelijk een volledig ander type woning dan ze vóór de lockdown zochten.

“Meer dan de helft van de Vlamingen die zo van mening zijn veranderd, was voor de lockdown namelijk nog op zoek naar een appartement. Terwijl hun eerste voorkeur nu uitgaat naar een rijhuis, een halfopen bebouwing of een vrijstaande woning. Goed nieuws dus voor wie zijn huis wil verkopen - zeker als het een groot woonoppervlakte heeft - want die toegenomen populariteit kan de prijs doen stijgen.”
Johan Krijgsman, CEO van ERA Belgium

En waar moet dat grote huis dan gelegen zijn? Liefst ergens waar er genoeg groen in de buurt is! Tijdens de lockdown zijn we met z’n allen meer beginnen wandelen, lopen, fietsen, skaten, steppen, ... noem maar op. Kwestie van toch af en toe uit ons kot te kunnen. Iets waar de Vlaming dan ook duidelijk van genoten heeft: meer dan de helft (53,8 procent) van de huizenjagers vindt de nabijheid van een park of natuur nu beduidend belangrijker dan voor de lockdown. De mogelijkheid om vlakbij huis een frisse neus te kunnen halen is dus een cruciale vereiste geworden.

Is dit pand niet iets voor jou?