ERA blijft groeien en dat wordt gevierd op de prestigieuze ERA Awards

4 min.
ERA Nieuws, ERA Awards
ERA Awards 2024

Crisis is een opportuniteit. En dat weten ook alle ERA makelaars en medewerkers. Meer dan 600 feestgangers zakten op zaterdag 20 januari af naar Event Lounge in Brussel. Deze unieke en moderne locatie stond centraal tijdens de jaarlijkse uitreiking van de felbegeerde ERA Awards.

ERA, de Belgische marktleider in de vastgoedsector, met 140+ kantoren en meer dan 600 medewerkers, reikt traditiegetrouw heel wat Awards uit aan ERA makelaars die zich het afgelopen jaar lieten opmerken door hun bijzondere prestaties. In een markt met een verdrievoudiging van de rente, strengere banken en een Vlaamse renovatieverplichting is dat niet vanzelfsprekend.

Best New Agency

ERA CEDIMMO, met maar liefst 6 vestigingen in Waals-Brabant, mocht de eerste Award van de avond in ontvangst nemen. Als beste nieuwkomer hebben ze de ERA producten en diensten optimaal ingezet in hun eerste volledige jaar.

ERA Awards - ERA CEDIMMO

Best ERAforce Agency

De award voor Best ERAforce Agency is een beloning voor het ERA kantoor dat de CRM (Customer Relationship Management) altijd én voor alles correct gebruikt. De terechte winnaar is ERA CONNECT uit Hoeselt. ERAforce is, dankzij alle data, automatisaties en rapporteringen, het hart van onze organisatie en onmisbaar voor alle ERA makelaars en medewerkers. 

Award for Service Excellence

Vervolgens werd er een award uitgereikt aan drie ERA vastgoedkantoren die uitblinken in klantvriendelijkheid, behulpzaamheid en service. ERA IMPACT (1ste), ERA TOURNIER (2de) en ERA B-LUX (3de) mochten vieren. Deze winnaars worden bij de klantentevredenheidsenquête duidelijk extra gewaardeerd door hun klanten.

Social Media Award

Volop inzetten op sociale media? Dat is niet uit onze dagelijkse werking weg te denken en dat beseffen ze bij ERA TOYE uit Vlaams-Brabant ook. Als winnaar van deze Award scoren ze uitstekend op vlak van bereik, populariteit en aantal volgers. Bovendien plaatsen ze ook ludieke, lokale content en zakelijke expertise met respect voor de ERA branding.

Largest Growth

Het ERA kantoor met de grootste nationale groei (in %) is ERA B-LUX uit Marche-en-Famenne. ERA BLAVIER won de Award voor grootste groeier in Brussel en Wallonië (in euro). De grootste Vlaamse groeier (in euro) van het afgelopen jaar is ERA NOBIS, met maar liefst 6 kantoren in Limburg.

ERA Awards

Gold, Silver en Bronze Members

Bij de Gold Members werd ERA WONEN, met maar liefst 12 kantoren tussen Gent en Antwerpen, opnieuw N°1 Sales Agency. Als grootste ERA makelaar op vlak van omzetcijfers worden ze gevolgd door ERA NOBIS (2de) uit Limburg en ERA CHÂTELAIN (3de) uit Brussel. 

De ERA kantoren uit de top 20, van plaats 11 tot en met 20, kregen elk een Silver Member Award mee naar huis. ERA AT HOME uit Wevelgem/Geluwe/Roeselare eindigde als eerste van deze reeks. 

De ERA kantoren uit de top 30, van plaats 21 tot en met 30, gingen aan de haal met een Bronze Member Award. ERA IMPACT uit Bree/Maaseik staat aan het hoofd van deze reeks.

ERA Club Excellence & N°1 Sales Agent

Niet alleen de ERA kantoren, maar ook de 35 beste sales werden met plezier in de bloemetjes gezet. Stéphane De Vos van ERA TOYE werd zelfs uitgeroepen tot de N°1 Sales Agent. Hij mag zichzelf het komende jaar de beste ERA makelaar noemen.

ERA Club Rental & N°1 Rental Agent

Nog een primeur in 2024: voor het eerst is er ook een Award voor de Club Rental, de 15 beste verhuurders. Amélie Corbeau van ERA CHÂTELAIN werd zelfs uitgeroepen tot de N°1 Rental Agent. Zij mag zichzelf het komende jaar de beste ERA verhuurmakelaar noemen.

Best Allround Agency

Later op de avond werd ERA TOYE ook bekroond met de trofee voor Best Allround Agency. Deze award staat symbool voor groei, een uitmuntende klantenservice en een perfecte integratie van alle ERA tools ter ondersteuning van een vlotte en zorgeloze verkoop.

ERA Awards - ERA TOYE

Tot slot groeide ERA het afgelopen jaar niet alleen als bedrijf, ook de individuele omzetten van de kantoren namen grote sprongen. De Awards voor Crossing The Line, Crossing The Bridge en Crossing The Mountain werden uitgereikt aan de ERA kantoren die in 2023 voor het eerst respectievelijk de kaap van 500.000 euro, 1 miljoen euro en 2,5 miljoen euro omzet hebben overschreden.

Crossing The Line (+500.000 euro)

  • ERA B-LUX
  • ERA LABELIMMO
  • ERA LIVING
  • ERA CEDIMMO

Crossing The Bridge (+1 miljoen euro)

  • ERA BLAVIER
  • ERA CEDIMMO
  • ERA TOPIMMO
  • ERA IMPACT
  • ERA VIJFHOEK

Crossing The Mountain (+2,5 miljoen euro)

  • ERA SERVIMO

ERA HQ wenst alle winnaars van harte proficiat met deze uitzonderlijke prestaties. CEO Johan Krijgsman: “De ERA Awards zijn een oprechte erkenning voor de ERA kantoren en hun medewerkers die zich het afgelopen jaar vol doorzettingsvermogen, oog voor detail en met aandacht en zorg voor hun klanten hebben ingezet. Wij zijn dan ook enorm fier op hen.”

ERA Awards
ERA Awards
ERA Awards