Bespaar op je energiefactuur met deze 5 tips

2 min.
Lifestyle, Energie(zuinig), Geld, Tips en tricks
ERA IMMPULS

In deze tijden van hoge energieprijzen is het belangrijker dan ooit om te zoeken naar manieren om te besparen op je energiefactuur. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om je energieverbruik te verminderen zonder in te leveren op comfort. Hieronder volgen vijf praktische tips die je helpen energie te besparen en je energiefactuur te verlagen.

1. Verbeter je isolatie

Een goed geïsoleerd huis houdt de warmte beter vast in de winter en blijft koeler in de zomer. Dit betekent dat je minder hoeft te spenderen aan verwarming en airconditioning. Investeren in de isolatie van je dak, muren, vloeren en het plaatsen van hoogrendementsglas kan op lange termijn veel besparingen opleveren.

2. Kies voor energiezuinige apparaten

Oude huishoudelijke apparaten kunnen ware energievreters zijn. Bij de aanschaf van nieuwe apparaten is het slim om te kiezen voor modellen met een hoge energie-efficiëntie (bijvoorbeeld A-label of hoger). Deze apparaten gebruiken aanzienlijk minder energie, wat je terugziet in een lagere energiefactuur.

3. Stap over op LED-verlichting

Verlichting kan een groot deel uitmaken van je energieverbruik. Door over te stappen op LED-lampen kun je dit aanzienlijk verminderen. LED-lampen zijn niet alleen zuiniger in gebruik, maar gaan ook langer mee dan traditionele gloei- of halogeenlampen, waardoor je op termijn ook bespaart op vervangingskosten.

4. Wees slim met verwarming

Een kleine aanpassing aan je thermostaat kan een groot verschil maken. Door de thermostaat een paar graden lager te zetten, kun je al flink besparen op je verwarmingskosten. Draag in de winter wat warmer en maak gebruik van thermostatische radiatorventielen om de temperatuur in elke kamer apart te regelen.

5. Bespaar op waterverbruik

Het verwarmen van water is een andere grote energieverbruiker. Door bewuster om te gaan met water kun je veel energie besparen. Denk aan korter douchen, het installeren van een waterbesparende douchekop en het draaien van wasmachines en vaatwassers alleen wanneer ze vol zijn.

Ben je op zoek naar een energiezuinige woning? In ons aanbod kan je filteren op ‘Type verwarming’ en ‘EPC’. Je droomwoning is zo gevonden met ERA.