Home | Blog | 29 november: Black Friday, ook in vastgoed

29 november: Black Friday, ook in vastgoed

Nee, het heeft niks met zwart geld, rode cijfers of een blauwe maandag te maken: Black Friday is een uit Amerika overgewaaide koopjesdag die stilaan ook in Europa voet aan grond krijgt. ERA geeft er een eigen interpretatie aan!

Voor alle duidelijkheid: een soldenperiode bestaat vooralsnog niet op de vastgoedmarkt en het zijn vaak andere, externe factoren die voor impulsen zorgen. Denk aan de lage woonlening of het verdwijnen van de woonbonus

Dat vrijwel elke sector stilaan Black Friday heeft ontdekt, is evenwel een feit. Nochtans ontbreekt het ons in Europa eigenlijk aan de feestdag die er voor de Amerikanen onlosmakelijk mee verbonden is. Black Friday is de vrije vrijdag na Thanksgiving, een feest dat we hier niet vieren. Dat die ‘Friday’ – die altijd na de vierde donderdag van november valt – uiteindelijk ‘black’ geworden is, ligt trouwens aan het gewriemel en gewoel van de mensenmassa die ze meteen van bij de start op de been bracht.

Wat als er ook in de vastgoedsector echt met kortingen gestrooid zou worden op Black Friday? Je ontdekt het hier.

Black Immo Friday

Kortingen kunnen we alleen in ludieke filmpjes bieden. Een bod doen en vol spanning het tegenbod afwachten, het maakt deel uit van de charme. Dat wil niet zeggen dat de liefhebber van zwarte gebouwen of woningen zijn of haar hart niet kan ophalen. Je vindt hieronder een aantal panden met zwarte accenten uit de actuele ERA portefeuille. Huizen met een zwarte voorgevel, appartementen met een zwart interieur of andere, mooie, zwarte wooncombinaties … keuze genoeg. 

Bij ERA IMMPULS vind je dit zwart-witte duplexappartement, in Jezus Eik, op een boogscheut van het Zoniënwoud. Bij ERA Vastgoed Ryckaert hoeven ze al helemaal niet ver te zoeken: hun nieuwe kantoor in Gavere heeft niet enkel de juiste kleur voor Black Friday, hun team begeleidt je graag in je zoektocht naar je (zwarte) droomwoning. 

ERA Housing heeft dit high-end gelijkvloers appartement met prachtige privétuin in de portefeuille zitten en ook deze duplex in Wijnegem heeft duidelijk iets met ‘zwart’. ERA Vandille pakt uit met een pand van een ander kaliber: deze prachtige Brugse herenwoning met mooie zwarte ramen en stijlvolle zwarte binnenmuren is pure klasse. 

In Sint-Niklaas wordt op de voormalige kloostersite van de Karmelietessen ondertussen aan 33 wooneenheden gebouwd en daar zit het contrast tussen de historische locatie en de hedendaagse woningen net zo goed als het contrast tussen zwart en wit. ERA Wonen hoefde het trouwens niet bij één voorbeeld te houden, of wat dacht je van deze schitterende zwarte woning in Steendorp?

Het moet ook niet altijd zwart of wit te zijn. Nee, in Zaffelare staat deze woning met polyvalente ruimte en die gooit het over een rood-zwarte boeg. In Temse vind je dan weer dit instapklare en goed gelegen appartement met twee slaapkamers. In stijlvol zwart.

Ook bij ERA Immo Noord is ‘stijl’ naast ‘zwart’ het kernwoord. Of bestaat er een andere term die deze sfeervolle instapklare villa op ruim perceel beter samenvat? En wat gezegd over de gerenoveerde herenwoning met vier slaapkamers in de Noorderkempen.

En bij ERA Janssens & Janssens vind je in Aarschot een opbrengsteigendom of projecteigendom bestaande uit 2 appartementen met een zwarte façade.

Onthoud vooral dat dit slechts een heel kleine greep is uit het indrukwekkende ERA aanbod. En geniet vooral van Black Friday!

Is dit pand niet iets voor jou?