Sleutelhanger ERA
Sleutelhanger ERA

Waarom investeren in vastgoed?

Wil je beleggen in vastgoed? Dat is een veilige en verstandige keuze. Bij ERA adviseren we jou graag om te beleggen in vastgoed op lange termijn en om op het juiste tijdstip de juiste beslissingen te nemen voor je beleggingsvastgoed. Maar wat zijn de voordelen van investeren in vastgoed?

ERA makelaars met telefoon

Contacteer je ERA makelaar

Bespreking op werf voor investeerders

Bereken je rendement dankzij ERA en Investr

Op ERA.BE hebben we een handige investeringscalculator beschikbaar. Vul enkele gegevens in en je ontvangt onmiddellijk een eerste rendementsberekening. Het is de eerste stap naar het maken van een weloverwogen investeringsbeslissing.

1. Waardegroei en inflatiebescherming

Vastgoed is historisch gezien een waardevaste investering. De waarde van vastgoed stijgt meestal gestaag, waardoor het een betrouwbare manier is om vermogen op te bouwen. Bovendien is vastgoed, in tegenstelling tot het spaarboekje, ook goed bestand tegen inflatie. De waarde van residentiële woningen evolueert mee met de koopkracht en je huurinkomsten worden jaarlijks geïndexeerd en dus aangepast aan de inflatie.

Tuin van woning in de herfst

2. Passief inkomen

Wanneer je je vastgoedinvestering verhuurt, geniet je van maandelijkse huurinkomsten. Op die manier creëer je een stabiel extra inkomen.

3. Groeiende huurmarkt

We zien steeds meer kleine gezinnen en alleenstaanden, en dat heeft een belangrijke invloed op de vastgoedmarkt. De vraag naar kleinere woningen en appartementen stijgt daardoor verder. Ook de hoge vastgoedprijzen zorgen ervoor dat steeds meer mensen de aankoop van een woning uitstellen. Een woning huren is dan de beste optie. 

4. Stabiel tijdens crisissen

De vastgoedmarkt heeft al meermaals bewezen dat ze economische crisissen en recessies goed doorstaat. Vastgoed blijft een zeldzaam goed en de vraag naar kwalitatief residentieel vastgoed zal ook de komende jaren alleen maar toenemen. De vastgoedmarkt heeft zich tijdens de financiële crisissen van de laatste 20 jaar steeds veerkrachtig getoond en zal dit in de toekomst ook doen.

5. Duurzaamheid

Vastgoed heeft de potentie om over generaties heen waarde te behouden, waardoor je vermogen kunt doorgeven aan toekomstige generaties.