Het verhaal van Karine en Emmy

Afscheid nemen van een woning waarin je vele gelukkige jaren heb doorgebracht is nooit gemakkelijk. Je wilt dan ook dat jouw woning in goede handen is. Carine en Emmy kozen voor ERA Wonen. Lees hun traject onder de foto verder.

"Na het overlijden van haar echtgenoot, nu 3 jaar geleden, besloot mijn moeder om haar woning te verkopen. Het huis en de tuin waren véél te groot voor haar alleen en het huis lag nogal afgelegen. Mijn moeder is namelijk 75 jaar en in de winter was het telkens hetzelfde verhaal. Bij glad weer durfde ze de baan niet op en vóór het donker wou ze thuis zijn. Ze vond dus dat het moment er was om afscheid te nemen van hun huis, haar echtgenoot had dit namelijk volledig zelf gebouwd. En ze zou ergens in het centrum waar véél beweging te zien was, want dat had ze al die jaren gemist, een appartement huren. Deze keer ook dichter bij haar kinderen. Dus de kinderen werden allemaal samen geroepen en ze vertelde ons wat ze beslist had. Nu, we begrepen haar allemaal, maar hadden toch wel wat vragen.

Het is een groot huis met een héél grote tuin (3500 m²)! Hoe zouden we dat verkocht krijgen in deze crisistijd en hoe lang zou dit dan duren? We wisten dat we dit beter aan een makelaar konden overlaten. Maar welke? Liefst een kantoor dat in heel België gekend is, omdat het huis een goede ligging had voor zowel het Waasland, Antwerpen alsook de A12. En toen hoorde ik op een zaterdagmorgen op de radio een reclamespot van ERA. Op 1 juni zou er een ERA Open Huizen Dag plaatsvinden. Dit was een ideale periode voor een rondleiding in de tuin en de zomer was in aantocht! Dit is het seizoen dat de meeste mensen verhuizen. Ik had al gezien dat huizen in de buurt waar ik zelf woonde en die door ERA te koop werden aangeboden toch vrij snel verkocht geraken. Dus hebben we bij hen geïnformeerd en hier hebben we geen minuut spijt van gehad. We werden héél vriendelijk ontvangen en men zou naar het huis komen kijken. Er werd een afspraak gemaakt en al gauw werd duidelijk dat we de juiste keuze gemaakt hadden.

De makelaar gaf uitleg over hoe ze dit aan ging pakken en welke service door hun kantoor werd gegeven. Ik geef toe, dat ik hier toch aangenaam verrast was. Voor hun contract waren ze zelfs ten rade gegaan bij Testaankoop. Dus geen addertjes onder het gras! De makelaar was ook heel eerlijk en deed geen valse beloftes. Ze zou er voor zorgen dat het huis zeker bij de ERA Open Huizen Dag kon bezichtigd worden, maar kon aangezien de grootte niet beloven dat het snel zou verkocht raken. Wij hadden direct een goed gevoel bij ERA Wonen en beslisten al snel om met hen in zee te gaan. Er werden foto's genomen een paar dagen later werden die al op de site gezet. Hiervan werden tevens ook mooie boekjes gemaakt waarvan er aan elke geïnteresseerde bezoeker één zou worden meegegeven.

Een week later was de ERA Open Huizen Dag daar! Het huis van mijn moeder kon men tussen 11:30u en 13u bezichtigen. De makelaar zorgde ervoor dat zij zeker aanwezig was vóór er bezoekers waren en dat was ook zo die 1ste juni. Ze had zelfs kleine doosjes pralines bij voor de bezoekers. Al gauw was er een 1ste koppel en wij blij. Want je vraagt jezelf toch wel af of er mensen zullen komen kijken naar het huis. Maar ja hoor, 5 min. later wederom een koppel. Enfin, de tijd was te kort om iedereen rond te leiden. We kregen feedback bij iedere bezoeker en hadden een fijn gevoel, want er was véél interesse voor het huis.

Nu, geen van deze bezoekers heeft het huis gekocht maar wel een koppel dat pas 's avonds de affiche zag in het voorbijrijden. Zij hebben een afspraak gemaakt om het huis te bezichtigen. Dit hebben ze 2x gedaan. Al gauw werd duidelijk dat zij echt weg waren van het huis. En ja hoor, na enkele onderhandelingen kregen we op 13 juni te horen dat het huis verkocht was. Dit hadden wij nooit durven hopen! Op 23 juli werd de compromis getekend en op 17 oktober werd de akte verleden.

Onze moeder woont nu ondertussen op een appartement waar ze héél gelukkig is!
Dus, denk je er over om je huis te verkopen, dan raad ik zeker ERA Wonen aan. Van mij verdienen die een dikke 9,5 op 10 (niemand is volmaakt, dus geen 10)."


Wil je, net zoals de moeder, jouw (veel te grote) woning omruilen voor een tof appartement? Overweeg dan zeker de aankoop van een nieuwbouwappartement. Onze nieuwbouwspecialisten bekijken samen met jou de mogelijkheden en komen met een op maat gemaakt voorstel. Bekijk gerust al eens ons aanbod nieuwbouw te koop of neem vrijblijvend contact met ons op. Wil je terwijl jouw huidige woning laten schatten voor verkoop? Dat kan!