Het verhaal van Guido en Ann

Na eerst zelf de verkoop van hun woning in eigen handen te nemen, namen Guido en Ann toch een makelaar onder de arm. Dit zonder succes... tot ERA Wonen het overnam. Lees onder de foto de getuigenis van Guido en Ann. 

"Door een samenloop van omstandigheden besloten we in 2009 Lokeren te verlaten om ons geluk te zoeken aan de kust. Na een lange zoektocht via meerdere immo-kantoren aan zee werd ons idee om een huis met tuin te kopen opgeborgen en kozen we voor een ruim appartement. De tijd was aangebroken om te starten met de verkoop van het huis waar we woonden. Daar we nog een zee van tijd hadden, probeerden we de verkoop initieel zelf te regelen om op die manier een potentiële makelaarscommissie te omzeilen. Maar een huis verkopen, blijkt dus niet zo eenvoudig als we hadden verwacht ...

En daarenboven is de huidige economische toestand ons niet echt gunstig gezind. We besloten ons toch te richten tot een makelaar, maar ook daar lukt het allemaal niet zoals we gehoopt hadden. We raadpleegden zelfs een tweede en derde makelaar. In die periode kregen we wel al eens een alerte medewerker van ERA Wonen aan de deur die ons voorstelde om met hem in zee te gaan wat we op dat ogenblik niet deden wegens verplichtingen elders. Omdat er helemaal geen schot kwam in de zaak, besloten we half 2012 de verkoop en de samenwerking met makelaars voor onbepaalde tijd stop te zetten mede ingegeven met het feit dat de winterperiode ons geen goed verkoopmoment leek. Weer had het alerte oog van een ERA madewerker dat opgemerkt en weer kwam hij ten tonele. Er werd afgesproken dat we het er na de winter op zouden wagen om met ERA in zee te gaan.

Waarom we nu wel kozen voor ERA, was de professionele manier waarmee het dossier samengesteld werd en de aangename manier van onderhandelen. Ook de bereikbaarheid van de makelaar was opvallend, je kon werkelijk op elk moment van de dag en avond bij hem terecht met vragen. Om opnieuw te kunnen starten met de verkoop werden alle formaliteiten en officieel noodzakelijke documenten samengebracht door het ERA Wonen team. Bij de herlancering van de verkoop in februari werd het geen stormloop naar onze woning, maar daar zit de aard van de woning en de oppervlakte zeker voor iets tussen. Tot de makelaar er toch in slaagde om een koper te vinden. Daarbij mogen we gerust stellen dat alles op een erg professionele manier werd benaderd en het dossier zeer correct werd afgewerkt.

We kijken zeer tevreden terug op de voorbije samenwerking."


Is het voor jou ook tijd voor een nieuw verhaal? Droom weg bij het zien van ons aanbod te koop of ons aanbod te huur. Zoek je nog een betrouwbare partner voor de verkoop of verhuur van je woning? Bij ERA Wonen ben je bij het juiste adres!