Wonen in Willebroek

Wonen op een ideale ligging van zowel Antwerpen als Brussel?

Willebroek is een dynamisch levendige gemeente in een water- en groenrijke omgeving waar wonen en industrie hand in hand gaan. De gemeente bestaat uit vier geelgemeenten Blaasveld, Heindonk , Tisselt en ten noorden van het centrum van Willebroek, tegen de Rupel ligt het havendorpje Klein-Willebroek. De gemeente en deelgemeenten samen tellen ruim 26.000 inwoners. Willebroek ligt op 20 km van zowel Antwerpen als Brussel, ideaal voor woon-werkverkeer naar Brussel of Antwerpen. In de dorpskern vind je scholen, winkels, jeugdbewegingen, culturele en sportieve activiteiten,…

Brug der zuchten

De eerste brug werd vermoedelijk gebouwd tussen 20 januari 1553 en 11 oktober 1561. Doorheen de jaren werd de brug vele malen hersteld, men plaatsten uiteindelijk een T-vormige wipbrug, die in mei 1940 opgeblazen werd door de terugtrekkende Belgische genietroepen die het Duitse leger wilden vertragen.
De bouw van de huidige vredesbrug vind aan in 1947 en de brug werd ingehuldigd op 5 mei 1952. De constructie werd uitgevoerd door ketelslagerij Société Anonyme des Ateliers de Construction de Willebroeck. De naam 'de brug der zuchten' is afkomstig uit het feit dat de brug zo laag boven het water hangt.

 

 

Bezienswaardigheden

Willebroek biedt voldoende mogelijkheden om een volledige dag geprikkeld te worden door haar uitgebreid aanbod aan natuur, musea en bezienswaardigheden.

Zo kan je bijvoorbeeld een historisch bezoek aan het Fort van Breendonk combineren met een ontspannend bezoek aan Klein-Willebroek, het Sashuis en het Harmonium Art museum. Ook kan je na een interessante wandeling in ons centrum, met bezoek aan de Sint-Niklaas kerk, lekker gaan genieten van een Gouden Carolus Single Malt in Stokerij De Molenberg.

 

Natuur

Het Blaasveldbroek, in de volksmond ook wel 'het Broek' genoemd, is ideaal om even te ontsnappen aan het drukke stadsleven. Het is een trekpleister voor natuurliefhebbers, wandelaars en joggers, hengelaars, scholen, historici... Het Blaasveldbroek is 160 hectare groot en heeft voor ieder wat wils.  In het otter- en bevereiland kun je gezellig picknicken en met wat geluk een échte bever spotten. Of doe mee met de gps-zoektocht 'beversafari'. 

Sport en vrije tijd

Zowel individueel als in clubverband valt er in Willebroek heel wat te beleven op sportief gebied. 
Cultuur in Willebroek staat voor een brede waaier aan activiteiten en mogelijkheden:
Van een divers artistiek aanbod (theater, concert, tentoonstelling, workshop) door Cultureel Centrum De Ster tot een bloeiend verenigingsleven.