Welkom in Veurne

Op zoek naar een thuis waarin cultuur, gezelligheid en natuur centraal staan? Wonen in het West-Vlaamse Veurne biedt het allemaal. Maar de stad heeft nog enkele troeven achter de hand. Een overzicht.

Een stad vlakbij de zee en de Franse grens

Veurne is een historische stad waar het aangenaam vertoeven is. Zo vind je in het hart van de stad verschillende winkelstraten en gezellige terrasjes terug die uitmonden op een van de mooiste marktpleinen in België. Maar Veurne heeft nog veel meer te bieden. Zo zijn er 11 omliggende polderdorpjes met betaalbare woningen die het landschap prachtig groen kleuren, afgewisseld met enkele historische monumenten.

Als provinciestad in het centrum van de Westkust en de Westhoek, is Veurne tevens heel vlot bereikbaar. Door een ruim aanbod aan busverbindingen en snelwegen zoals E40, N8, N35 en N39, sta je in minder dan een kwartier in kuststeden zoals De Panne, Koksijde en meer. Ideaal dus voor als je tijdens een vrije namiddag even wil kuieren op het strand of uitwaaien op de zeedijk. Ben je eerder gecharmeerd door Frankrijk? Veurne ligt ongeveer op zo'n 65 km van Calais en 90 km van Rijsel. Niets houdt je dus tegen om op een vrije zondag even de grens over te steken en te genieten van de gastvrijheid en keuken van onze zuiderburen.

Ook voor wie werkt in het verder gelegen Gent, Brussel of Mechelen zijn er rechtstreekse treinverbindingen voorhanden. 

Wonen in Veurne - immokantoor ERA Vastgoed Vandenbussche

Aantrekkelijk voor jong en oud

Het stadsbestuur van Veurne zet enorm in op haar woonbeleid om de stad zo leefbaar mogelijk te maken voor iedereen. Dat doet ze niet alleen door in te spelen op de mobiliteit in de omgeving, maar ook verkeersveiligheid en duurzaamheid. Zo trachten ze studenten die elders gaan studeren opnieuw naar Veurne te lokken. Dit om de gezonde balans tussen jong en oud te bewaren.

Ook de lokale activiteiten weerspiegelen dit. Jongere kinderen kunnen zich bijvoorbeeld naar hartenlust uitleven in het nabijgelegen Plopsaland, terwijl tieners en volwassenen het hoofd kunnen leegmaken tijdens een avondje dans, badminton, voetbal, volleybal, boogschieten, judo en meer. Senioren kunnen dan weer terecht in een bridgeclub of een schaakkring. Wonen in Veurne kan je dus je hele leven lang!

Meer informatie over onze bruisende stad vind je in deze infographic terug:

Waarom wonen in Veurne - infographic - immokantoor ERA Vandenbussche

Welkom bij ERA Vastgoed Vandenbussche

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Vastgoed Vandenbussche