Welkom in onze streek

Wonen in het historische Brugge


Brugge is de grootste stad én hoofdstad van West-Vlaanderen. Door haar zeehaven in Zeebrugge heeft de stad een grote economische betekenis. Daarnaast is het ook een wereldberoemde toeristische trekpleister. Brugge telt ongeveer 118 000 inwoners, waarvan circa 20 000 in de binnenstad. Zes van de acht deelgemeentes (Brugge, Sint-Andries, Sint-Michiels, Assebroek, Sint-Kruis en Koolkerke) hebben een stedelijk karakter. De andere twee deelgemeentes (Dudzele en Lissewege) zijn landelijker en aan de haven gerelateerd.

Brugge en omgeving

Brugge is een Werelderfgoedstad, waarbij de volledige historische binnenstad in opgenomen in de lijst van UNESCO. Wie langs de vele gezellige straatjes en sfeervolle marktpleinen loopt, wordt meteen terug meegenomen naar de Middeleeuwen. De Markt, de Burg, het Belfort, de Onze-Lieve-Vrouwe Kerk, ... Je valt er van de ene verbazing in de andere.

Naast een historische stad is Brugge ook een culinaire metropool. Er zijn meer dan 500 horecazaken in de binnenstad en naast de vele gezellige restaurantjes zijn er maar liefst 120 chocoladewinkels te vinden! Het is bovendien de thuis van enkele sterrenrestaurant zoals De Karmeliet. Er zijn ook heel wat bieren gerelateerd aan Brugge, denk maar aan Brugse Zot, Fort Lapin en Straffe Hendrik.

Ook voor wie wat cultuur wil opsnuiven, valt er meer dan genoeg te beleven in Brugge. Denk maar aan de stadschouwburg of de vele musea die Brugge rijk is. Wat dacht je van het Chocolademuseum of het Frietmuseum?

Door de vele busverbindingen, autosnelwegen (E40, E403 en A11) en het station is Brugge zeer vlot bereikbaar. In de binnenstad liggen een 15-tal middelbare scholen, een aantal basisscholen en enkele hogescholen, zoals een afdeling van de Hogeschool West-Vlaanderen (HOWEST).

Wonen in Brugge - Immokantoor ERA Vandille Brugge

Brugge is dus, gezien de vlotte bereikbaarheid en de historische omgeving, een aangename plaats om te wonen. Voor zowel jong als oud. 


Overtuigd dat Brugge dé stad is voor jou?

Welkom bij ERA VANDILLE

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA VANDILLE