Een professionele en unieke waardebepaling

Een professionele waardebepaling met marktanalyse

Bij ERA Vandendries kan u terecht voor een correcte en professionele schatting.  Met behulp van onze uitgebreide marktanalyse berekenen wij de marktwaarde van uw woning en leggen we de troeven op tafel. Dankzij dit objectieve onderzoek komt u precies te weten tegen welke prijs u uw grond of woning het best verkoopt.

We voeren een onderzoek in 4 stappen

 • De staat van uw woning: we starten bij het opmeten van uw woning en stellen u nadien vragen die relevant zijn voor de waarde van het pand. 
   
 • Schattingsverslag: op kantoor berekenen we op basis van de feitelijke vaststellingen ter plaatse de intrinsieke waarde van uw pand. Op deze manier stellen wij een schattingsverslag van uw woning op.
   
 • Vergelijkende marktanalyse: de waarde van uw woning wordt niet enkel bepaald door de grond- en constructiewaarde van uw goed. We moeten ook kijken de actuele trends in de streek, de omgeving, en doen een vergelijking met soortgelijk vastgoed dat recent door onze makelaars verkocht werd. De vergelijkingspunten zijn onder andere oppervlakte, ouderdom, staat, uitrusting, vraag- en verkoopprijs en de duur van de verkoop. Deze analyse in combinatie met onze kennis van de vastgoedprijzen zorgen ervoor dat wij u een concurrentiële marktprijs kunnen adviseren.
   
 • Toelichting van ons verslag: wij komen graag tot bij u om ons onderzoek toe te lichten. U krijgt een gedetailleerd verslag van de vergelijkingen, evaluaties en de resultaten. En om uw vastgoed nog extra in de kijker te zetten krijgt u van onze enkele concrete opfrissingstips (zie ook: ERA Bezoekwijzer).
   
 • ERA Barometer in samenwerking met KULeuven: De woningprijzen zijn in 2019 met 3,52 procent gestegen, een stijging die meer dan vier keer groter is dan de inflatie. Het is al tien jaar geleden dat het verschil tussen de inflatie en de stijging van de woningprijzen zo groot was. Dat blijkt uit de ERA Barometer 2020, een studie van ERA Belgium in samenwerking met de KU Leuven, die de Vlaamse vastgoedmarkt van de voorbije 15 jaar onder de loep neemt. In die periode zijn respectievelijk Leuven, Antwerpen en Brugge als duurste centrumsteden uit de bus gekomen, terwijl Genk, Roeselare en Kortrijk de goedkoopste waren. Zo betaal je voor een Leuvense woning maar liefst 60,29 procent meer dan voor eenzelfde woning in Genk.
 • Wenst u een correcte waardebepaling: Contacteer de makelaar