Verhuren

Enkele elementaire zaken om u als verhuurder zo goed mogelijk in te dekken tegen risico zijn: een grondige en correcte kandidaten-screening, het vastleggen van alle afspraken in een huurovereenkomst en een uitvoerig gedocumenteerde plaatsbeschrijving. ERA Immo Toye begeleidt en organiseert uiteraard het volledige traject van A tot Z. 

Benieuwd hoe de verhuur van uw eigendom concreet in z'n werk gaat?

Lees hieronder ons transparant 10 stappenplan:

1. Wij sturen je onze verhuuropdracht door en vragen je deze tegengetekend terug te bezorgen. Dit is ons startschot!

2. We gaan ter plaatse om foto's te nemen en hangen een publiciteitsbord op. 

3. Indien je nog niet in het bezit bent van een energieprestatiecertificaat, vragen wij dit meteen aan bij onze partner. Zij sturen een expert langs die het nodige doet. 

4. De foto's, beschrijving van je pand, de EPC score enzovoort worden op het internet gepubliceerd, alsook komt er een mooie affiche in onze etalages in Meise & Grimbergen. Onze kandidaat-huurders ontvangen een e-mail met een korte presentatie van je pand. 

5. Met geïnteresseerde kandidaat-huurders maken we een afspraak ter plaatse. Tijdens het bezoek leidt onze makelaar Féline hen rond en legt hen alles uit. 

6. Eén of meerdere bezoekers wil jouw nieuwe huurder worden? We laten hen een kandidatuurstelling invullen en vragen een kopij op van hun identiteitskaartbewijs van inkomsten en bewijs van eventuele huidige huurbetaling. 

7. Alle kandidaturen die we ontvangen, sturen we dan door naar jou, samen met een woordje uitleg. Jij beslist dan wie jouw nieuwe huurder wordt. 

8. Eens gekozen, wordt het huurcontract opgesteld en vragen we ook de plaatsbeschrijving aan (tenzij je deze onderling regelt uiteraard). 

9. Er wordt een datum vastgelegd voor het ondertekenen van het huurcontract. Op deze dag dient de nieuwe huurder tevens de 3 maanden huurwaarborg te betalen. 

10. Tot slot zorgen we dat alle documenten worden geregistreerd zodat je met alles in orde bent!

Het Vlaams Woninghuurdecreet

Sinds 1 januari 2019 is er weer heel wat veranderd aan de huurwetgeving.

Welkom bij ERA Toye

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Toye