Wonen in Herk-De-Stad

Herk-de-Stad, uw thuishaven vlakbij de grote stad


De zoektocht naar een nieuwe thuis is niet vanzelfsprekend. Naast de woning zelf, speelt immers ook de omgeving een doorslaggevende rol. Wij stellen u dan ook graag Herk-de-Stad voor, een gemeente vlakbij Hasselt waar het bijzonder aangenaam wonen is. Met deze redenen tonen we u waarom.

Veilig en betaalbaar wonen? Dat is wonen in Herk-de-Stad!

In Herk-de-Stad is het heerlijk vertoeven. De inwoners kennen elkaar door en door en ook de woonkwaliteit is goed. Dit laatste komt vooral door de samenwerking tussen Herk-de-Stad en de gemeente Lummen, waarmee beiden zich inzetten om de leefbaarheid zoveel mogelijk te verbeteren. Met succes overigens: op vlak van verkeersveiligheid, mobiliteit en milieu scoren ze allebei hoog. Hierdoor mag u dus op de beide oren slapen dat het in Herk-de-Stad aangenaam wonen, leven én werken is.

Dat het aangenaam wonen is, bevestigt ook het ruim aanbod aan sport en cultuur waarmee jong en oud zich kan ontspannen. Zo zijn er enkele sportcentra en -clubs, de Markthallen waar culturele activiteiten plaatsvinden, een bibliotheek en meer.

Voor jongeren specifiek is er de lokale speelpleinwerking en enkele jeugdlokalen. Ook is er het alternatieve festival Rock Herk, dat jaarlijks vele bezoekers trekt. Voor senioren is er dan weer een dienstencentrum (De Cirkel) dat zich bezighoudt met specifieke activiteiten voor hen.

Als klap op de vuurpijl kent de gemeente ook een rijk verenigingsleven, waardoor u altijd wel iets te doen hebt na het werk.

Wonen in Herk-de-Stad - immokantoor ERA Nobis Hasselt

Een uitstekende locatie

Herk-de-Stad ligt op de grens van het prachtige Haspengouw, de Kempen en het Hageland en is daardoor bijzonder vlot bereikbaar. Zo beschikt de gemeente over een ruim aanbod aan bus- en treinverbindingen en autosnelwegen zoals E313 en E314, waarmee u als pendelaar of op een vrije middag al snel in steden zoals Hasselt, Diest, Leuven en Genk staat.


Meer over Herk-de-Stad vindt u terug in deze infographic

Waarom wonen in Herk-De-Stad - immokantoor ERA Nobis (Hasselt)

Welkom bij ERA Nobis

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Nobis