Wonen in Hasselt

Wonen in Hasselt? Dat is een goed idee


De Limburgse provinciehoofdstad Hasselt is ongetwijfeld een van de beste steden om te wonen in België. Niet alleen wij zijn hiervan overtuigd: in een studie uit 2012 door Test-Aankoop, gaven de inwoners hoge scores op zowel veiligheid en criminialiteit als mobiliteit en transport. Maar er zijn nog heel wat troeven verbonden aan het wonen in Hasselt. Een overzicht:

Een aantrekkelijke stad voor jong en oud

Alhoewel toerisme steeds meer zijn weg vond richting Hasselt en het duurder wonen is in de binnenstad, heeft de stad de laatste jaren veel aantrekkelijkheid gewonnen. En dat is terecht!  Met een uitgebreid gamma aan ketens, restaurants, speciaalzaken, cafés, discotheken en evenementen zoals Pukkelpop, is Hasselt immers een bruisende bakermat voor levensgenieters.

Maar Hasselt heeft nog veel meer te bieden. Zo zet het stadsbestuur enorm in op haar woonbeleid om de stad zo leefbaar mogelijk te maken voor iedereen. Dat doet ze niet alleen door in te spelen op de mobiliteit in de omgeving, maar ook op verkeersveiligheid en duurzaamheid. Een mooi voorbeeld hiervan is de kwaliteit van de voet- en fietspaden de laatste jaren. Dat is zodanig verbeterd dat Hasselaars in hun vrije tijd of voor hun woon-werkverkeer steeds vaker te voet of met de fiets gaan. Een ware vooruitgang dus!

Ook buiten de stad is het aangenaam vertoeven. Zo zijn er 7 omliggende deelgemeenten met betaalbare woningen die het landschap prachtig groen kleuren, afgewisseld met enkele historische sites zoals abdij Herkenrode.

Wonen in Hasselt - immokantoor ERA Nobis Hasselt

Een dagje vrij? Er zijn veel opties

Door de centrale ligging van de stad en een ruim aanbod aan openbaar vervoer en autosnelwegen, is Hasselt zeer vlot bereikbaar. Met de trein sta je in minder dan een half uur in het trendy Genk, het historische Tongeren of het gezellige Sint-Truiden. Ook het verder gelegen Leuven en Luik zijn makkelijk te bezoeken via de autosnelwegen E313 en E314.

Ben je eerder gecharmeerd door het buitenland? Hasselt ligt ongeveer op zo'n 35 km van het Nederlandse Maastricht en 61 km van Eindhoven. Liever op een vrije zondag de Duitse grens oversteken? Met zo’n 75 km ligt ook Aachen niet zover af. Wie liever in eigen stad blijft in het weekend, heeft ook genoeg opties voorhanden. Enkele voorbeelden:

  • Shoppen in de binnenstad
  • Wandelen of fietsen in de groene omgeving buiten de stad
  • Dansen in de befaamde discotheek Versuz
  • Evenementen bijwonen in de Ethias Arena
  • Genieten van een pretparkbezoek in Plopsa Indoor

Meer over Hasselt vindt u terug in deze infographic

Waarom wonen in Hasselt - immokantoor ERA Nobis Hasselt

Welkom bij ERA Nobis

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Nobis