Hoe maak ik mijn woning aantrekkelijk voor potentiële kopers?

1 min.
Verkopen, Stappenplan
Gezellig tafelen

Je woning verkopen? Dat doe je graag snel en aan de beste prijs. Maar hoe transformeer je jouw huis tot een onweerstaanbare woning die indruk maakt op iedereen die over de drempel stapt? In deze blog delen we waardevolle inzichten, praktische tips en creatieve ideeën die je helpen om je huis te presenteren op een manier die de verbeelding van kopers prikkelt en een onvergetelijke indruk achterlaat.

Ruim je persoonlijke spullen op

Persoonlijke foto’s en spullen leiden potentiële kopers erg af wanneer ze hun eigen ideeën voor een ruimte visualiseren. Daarnaast heeft iedereen zijn eigen visie over prettig en gezellig wonen. Ondanks dat je woning dus naar eigen smaak is ingericht, denkt een kandidaat-koper er vaak anders over. Een neutraal ingerichte woning maakt het voor bezoekers daarom makkelijker om een beeld te vormen.

Geef je woning een grondige poetsbeurt

Lig je woning er netjes bij? Dan zijn kandidaat-kopers sneller overtuigd en twijfelen ze minder over de algemene staat van het gebouw. Geef daarom genoeg aandacht aan het poetsen van vloeren, ramen, plafonds en sanitair. Vergeet ook niet om specifieke geurtjes (zoals de geur van huisdieren) weg te werken met geurkaarsen of vers gebak.

Creëer (dag)licht en ruimte

Potentiële kopers houden, net zoals jou, van ruimte en licht. Open alle gordijnen en laat het licht naar binnen. Laat ook alle lichten branden en plaats extra lampen in de donkere hoekjes van je woning.

Nog op zoek naar extra inspiratie? ERA vastgoedexperte Béa geeft in Huis Gemaakt handige tips om een marktconforme woning te creëren. Kijk elke dinsdag en donderdag om 20:35 uur naar Huis Gemaakt bij VTM en op VTM GO.