Home | Blog | ERA wordt 25 jaar jong

ERA wordt 25 jaar jong

Van een vijfentwintigjarige zegt men dat hij of zij nog een heel leven voor zich heeft. Alles moet nog beginnen. De boeiendste jaren komen eraan. De toekomst ligt klaar. 

ERA wordt 25 in 2020. Hoera!

ERA Belgium gaat, onder leiding van Iain Cook, in januari 1995 van start. Het eerste kantoor werd aangesloten in Deurne. Heel snel kwamen er ook kantoren in Gent, Hasselt, Sint-Truiden en Lovendegem. 

Om de dingen even in perspectief te plaatsten: de Belgische provincie Brabant werd in januari 1995 gesplitst in Waals en Vlaams Brabant. Facebook zal nog tien jaar op zich laten wachten. Televisiezenders Ka2, ondertussen Q2, en VT4 worden opgericht. Alle grensposten binnen Europa bestaan nog. De euro nog niet. Miguel Indurain zal straks zijn vijfde Tour de France winnen. Het duurt nog zes maanden voor de eerste Playstation op de markt komt.

Er kan veel gebeuren in 25 jaar. Het lijstje hierboven illustreert dat tijden veranderen. Traag maar zeker of heel erg snel, je kiest zelf. Vandaag telt het ERA netwerk makelaars die in 1995 nog maar juist geboren waren en dat is positief. Het illustreert dat we evolueren en vooruit blijven kijken. Geen evidentie, al leert een terugblik op de voorbije kwarteeuw dat we nooit achterop hinkten. Integendeel. ERA is een trendsetter en is dat altijd geweest. Van bij de start. Met de middelen die er op elk moment waren, deden we vooruitstrevende dingen.

In 1996 lanceert ERA het ‘Koper Garantie Plan’, de voorloper van de ERA Comfort Garantie. Toen al, inderdaad. In 2000 volgt de eerste ERA Open Huizen Dag. Tussenin lanceerden we met era.be het eerste online vastgoedportaal en versterkten we dankzij het eerste immo-CRM ‘ERAsoft’ ons netwerk.

In de laatste alinea staat opvallend vaak het woord ‘eerste’ en dat is geen toeval.

Vijf jaar na de start hebben we een nieuw logo en zijn we vooral een pak mijlpalen verder. Als eersten. En het is nog altijd maar 2000. Er volgen nog primeurs en evoluties in de jaren daarna.

  • Pol Vanacker komt in 2002 als medebestuurder aan boord en verkoopt in 2019 zijn aandelen aan Johan Krijgsman.
  • Door te focussen op kwaliteit, service en marketing doorstaan we de vastgoedcrisis in 2009, sterker nog, het waren voor ons zelfs mooie groeijaren.
  • ERA werkt met succes samen met andere actoren op de vastgoedmarkt, zoals Test Aankoop en KU Leuven. Onze ERA Barometer is tegenwoordig een jaarlijks ijkpunt.
  • ERAforce, gebaseerd op het wereldbekende Salesforce, is ondertussen de 3e generatie immo-software voor ERA en het absolute top-CRM-pakket ter wereld.
  • Ons huidige logo komt er in 2015 en wordt wereldwijd gebruikt.
  • Met ERA 2.0 lanceert Johan Krijgsman, nieuwe CEO van ERA Belgium, in 2019 de nieuwe plannen, ambities en initiatieven.

Is ERA klaar voor de volgende 25 jaar?

Absoluut. Vandaag telt het ERA netwerk 110 kantoren en ruim 500 medewerkers. Afgelopen jaar hebben onze ERA makelaars van ruim 9000 eigenaars hun eigendom mogen verkopen en daarbovenop nog eens 5000 woningen kunnen verhuren. 

Het overgrote deel daarvan is zeer tevreden en het doel moet zijn om het niveau van de klantentevredenheid zo goed als perfect te maken.

We beschikken over unieke diensten en producten om iedereen op de best mogelijke manier te helpen: de ERA Comfort Garantie, de ERA Open Huizen Dag en de ERA Koperwachtzaal. Voor en achter de schermen blijven we investeren in technologie, verbetering en digitale vooruitgang.

Zoals we dat al sinds 1995 doen.

En we hebben nog plannen. Dat is logisch, want het leven begint pas. Koper, verkopers, huurders en verhuurders staan centraal, en het nog steeds groeiende belang van de onlineverkoop is iets waarin wij altijd thuis zijn geweest. De boeiendste jaren komen eraan.

Alles moet nog beginnen.

Ter gelegenheid van ons 25 jaar jubileum lanceren wij, in samenwerking met de uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts het boek ‘Straffe verhalen van de makelaar’ met absurde, leuke en pakkende belevenissen bij het (ver)kopen van vastgoed. Hierin grasduinden de ERA makelaars door hun carrière, op zoek naar hun meest opmerkelijke verhalen.

Benieuwd naar hun avonturen? Vraag ernaar bij de ERA makelaar in je buurt of in de boekhandel.

Is dit pand niet iets voor jou?