Home | ERA Comfort Garantie

ERA Comfort Garantie

Een huis kopen of verkopen zonder extra zorgen

De aankoop of verkoop van een huis of appartement is een van de belangrijkste beslissingen in je leven. Je wil dan ook graag een huis zonder verborgen gebreken of slechte installaties. Daarom garandeert de ERA Comfort Garantie het normaal functioneren van de vaste mechanische installaties die in de woning aanwezig zijn. 

Wat is de ERA Comfort Garantie?

De ERA Comfort Garantie is een gratis waarborg die de werking dekt van alle vaste mechanische installaties in je huis of appartement. Tot 16 maanden na de ondertekening van de onderhandse koopovereenkomst (compromis) sturen we zo snel mogelijk een vakman om de bestaande installaties in de woning te herstellen. 

Ontdek verder in de pagina alle details. 

Probleem? Zo kosteloos opgelost!

Bij een defect zorgt een degelijke vakman zo snel mogelijk voor de herstelling. Verplaatsing, werkuren en vervangstukken worden terugbetaald. Deze waarborg geldt tot 16 maanden na de ondertekening van de onderhandse koopovereenkomst (compromis). 

Voor een droomwoning zonder zorgen 
Een mooi voordeel voor jou als nieuwe eigenaar én voor de verkoper die koos voor de ERA Comfort Garantie. 

ERA Comfort Garantie: een woning kopen zonder zorgen

Wat valt er onder de ERA Comfort Garantie?

De basisdekking garandeert het normaal functioneren van de vaste mechanische installaties die in de woning aanwezig zijn. Onder deze basisdekking voor de mechanische installaties vallen:

  • loodgieterswerk binnenshuis zoals zichtbare bovengrondse gas-, afvoer- en waterleidingen 
  • centrale verwarmingsinstallatie op elektriciteit, gas of stookolie en de daarop aangesloten radiatoren 
  • elektrische convectoren, als zij de enige warmtebron vormen voor sanitaire voorzieningen binnenshuis aan toiletten, wastafels, bad en douche 
  • warmwaterinstallatie op stookolie, gas of elektriciteit 
  • elektriciteitsvoorzieningen, van een eenvoudige deurbel tot de complete goedgekeurde bedrading in huis, inclusief wandcontactdozen en lichtschakelaars 
  • jacuzzi: filters, luchtpomp en verwarming 
  • zwembad: filters, verwarming, motor, cilinderkop, relais, compressor, terugslagklep en het niet-ingegraven pijpwerk van en naar het zwembad 
  • waterverzachter en drinkwaterpomp, met beperking tot één toestel

Met deze bijstand speel je op safe.

Onze bijstandsdienst is 24 uur per dag bereikbaar en dat zeven dagen op zeven. Je belt gewoon naar het nummer 03 369 69 26 van ERA Comfort Garantie Bijstand.

De ERA Comfort Garantie beschermt je voldoening over je nieuwe thuis. Van badkamer tot keuken en alles daartussen.

De ERA Comfort Garantie is geen verzekering maar een servicegarantie. Aangezien het niet over nieuwbouw en nieuwe apparatuur gaat dekt deze garantie niet alle gebreken. Voor de volledige versie van de garantievoorwaarden verwijzen we graag naar het garantiecertificaat dat je van je makelaar kreeg. Heb je dit nog niet ontvangen, vraag het dan zeker. 

Grotere kans op een snellere verkoop tegen een betere prijs

Neem contact op met een makelaar in je buurt!

Door de ERA Comfort Garantie krijgt uw woning een meerwaarde die voor een hogere opbrengst kan zorgen terwijl de verkoopkans stijgt en de verkooptijd korter wordt.

Wat doen wij met jouw gegevens?
Met deze unieke zekerheid en service ben jij als verkoper extra gerust

Vind je huis zonder extra zorgen

Vind een ERA makelaar in jouw buurt

Veel gestelde vragen, heldere antwoorden

Welke schade is gedekt?

De waarborg van de basisdekking geldt voor defecten ontstaan door een fout in het ontwerp, de constructie of het materiaal van de in de woning aanwezige en gewaarborgde installaties en toestellen, die een invloed hebben op hun normale werking.

Enkel de schade aan de toestellen en installaties in het privégedeelte van een particuliere woning en aanpalende gebouwen worden gedekt, de schade aan gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw niet. De waarborg geldt voor defecten die ontstaan tijdens de geldigheidsduur van de ERA Comfort Garantie. Bestaande gebreken die de verkoper of eigenaar verzweeg worden niet gedekt. Hiervoor dien je je rechtstreeks tot hem te richten.

Jouw waarborg: wij sturen zo snel mogelijk een vakman om de bestaande installaties in de woning te herstellen zodat ze weer normaal functioneren.

De ERA Comfort Garantie komt tussen voor zowel de verplaatsingskosten, de werkuren als de wisselstukken maar dekt niet de mogelijke schade die ontstond ten gevolge van dit defect.

Een voorbeeld: de kosten voor het herstellen van een lek in de waterleiding zijn wel gedekt, de kosten voor het oplossen van de waterschade aan plafonds, muren, behang ... niet. In de meeste gevallen kan je hiervoor een beroep doen op je woningverzekeraar. Een volledige lijst van uitsluitingen vind je terug in artikel 7 van de algemene voorwaarden van het ERA Comfort Garantie certificaat. Lees dit grondig na a.u.b.

Geldt dit voor alle toestellen en installaties in mijn woning?

Nee, enkel die toestellen en installaties opgenomen in artikel 5 van de algemene voorwaarden van uw ERA Comfort Garantie certificaat onder ‘Gewaarborgde prestaties’ zijn gedekt.

Wat met de centrale verwarming en de warmwaterinstallatie?

Indien de centrale verwarming en de warmwaterinstallatie werken op gas, olie of elektriciteit, wordt de werking ervan gegarandeerd. Dat geldt ook voor de hierop aangesloten toestellen. Op voorwaarde dat de centrale en de individuele verwarmingsinstallatie correct werden onderhouden volgens de wettelijke normen van de regio waarin de woning zich bevindt.
Bij gebrek aan centrale verwarming zijn de individuele aan de vloer of aan de muur gehechte elektrische convectoren gedekt, als zij de enige warmtebron vormen. Hout-, pellet- en kolenkachels, open haarden en alle niet-zichtbare leidingen naar en van de radiatoren vallen buiten de waarborg.

Onze verwarmingsinstallatie staat in de garage. Valt ze onder de garantie?

Ja, indien de garage in of aan de woning gebouwd is. Installaties in vrijstaande gebouwen vallen niet onder de garantie.

En de werking van de kranen van mijn bad?

Absoluut. Sanitaire voorzieningen aan of op wastafels, wc, bidet, bad en stortbad, zoals zichtbare aan- en afvoerlei- dingen en de aangesloten kranen worden gedekt.
De wastafel zelf, het bad, bidet en wc zijn geen mechanische toestellen en vallen dus niet onder de garantie.

Wordt de goede werking van de elektriciteit in mijn woning beschermd?

Vaste elektriciteitsinstallaties worden gewaarborgd. Dat geldt ook voor de deurbel, schakelaars, stopcontacten, zekeringspanelen en algemene bedrading. Maar niet voor garagedeuropeners, intercomsystemen, inbraak-, brand- en rookalarmen. 

Ik kocht een villa met jacuzzi. Telt dat bubbelbad voor de ERA Comfort Garantie?

Ja, we komen tussen voor de filters, luchtpomp en ver­ warming van je jacuzzi. Voor een zwembad zit je safe voor de filters, verwarming, motor, cilinderkop, relais, compressor, terugslagklep en het niet ingegraven pijpwerk naar en van het zwembad. Ook een waterverzachter en drinkwaterpomp zijn gedekt, met beperking tot één toestel.

Ik tekende op 1 februari een verkoop overeenkomst met opschortende voorwaarde tot 15 februari. De akte is verleden op 1 mei. Hoe lang loopt mijn ERA Comfort Garantie?

De duurtijd van de ERA Comfort Garantie is altijd 16 maanden vanaf de datum van koopovereenkomst (compromis) of vanaf de datum van vervulling van de opschortende voorwaarden. Indien de koopovereenkomst definitief werd op 15 februari is de woning vanaf dan nog gedurende 16 maanden gedekt. Als koper heb je in dit voorbeeld 12,5 maanden garantie (vanaf datum akte), de verkoper 3,5 maand.

We hebben een dokterspraktijk in onze woning. Genieten wij van de ERA Comfort Garantie?

De ERA Comfort Garantie geldt enkel voor de (gedeelten van) woningen of appartementen bestemd voor permanente particuliere bewoning. De installaties en toestellen in het commerciële gedeelte zijn niet beschermd. Als de verwarmingsinstallatie zich bijvoorbeeld in een magazijn bevindt, valt ze niet onder de garantie.

Ik kocht een woning met ERA Comfort Garantie om te verhuren. Kan mijn huurder van 'mijn' garantie genieten?

Ja, op voorwaarde dat je huurder er zijn vaste hoofdver­ blijfplaats heeft en met jou een huurovereenkomst afsloot voor lange termijn. Dat wil zeggen dat de einddatum van het huurcontract later valt dan de einddatum van de ERA Comfort Garantie.

Een van de installaties of toestellen die onder mijn era comfort garantie valt is defect. Wat doe ik?

Je belt gewoon naar het nummer 03 369 69 26 van ERA Comfort Garantie Bijstand. De service is 24 uur per dag bereikbaar en dat zeven dagen op zeven. Op basis van jouw adres kunnen zij bevestigen dat je recht hebt op herstelling dankzij de ERA Comfort Garantie. Zij sturen dan zo snel mogelijk een vakman. Bel zodra je kan, en in elk geval binnen de tien werkdagen na het vaststellen van de panne.

Er viel iets in panne. Mag ik zelf een hersteller bellen?

Dat hoeft niet. ERA Comfort Garantie Bijstand heeft een nationaal netwerk van vakmensen die als hersteller aangesteld zijn en ook zorgen voor vlotte en juiste communicatie. Je hebt altijd het recht om de door ERA Comfort Garantie Bijstand aangestelde dienstverlener te weigeren om een gegronde reden. In dat geval stellen we je andere dienstverleners uit de buurt voor.

Moet ik zelf iets betalen?

Je betaalt de factuur zelf aan de hersteller. Daarna stuur je ze samen met je betalingsbewijs PER MAIL naar ERAComfortGarantie@era.be

De terugbetaling gebeurt rechtstreeks op jouw rekening.

Wat kan ik maximaal vergoed krijgen?

De basisdekking van de ERA Comfort Garantie komt zowel tussen in de verplaatsingskosten, de werkuren als de wisselstukken. Voor installaties en toestellen jonger dan 25 jaar bedraagt de tussen­ komst in de wisselstukken maximaal 1500 euro. Voor de installaties en toestellen vanaf 25 tot en met 35 jaar gaat het om maximaal 500 euro. Installaties en toestellen ouder dan 35 jaar zijn uitgesloten. De totale tussenkomst per schadedossier (verplaatsingskosten, werkuren en wisselstukken) bedraagt maximaal 7500 euro.