Topmakelaar Johan kijkt in de camera.
Topmakelaar Johan kijkt lachend in de camera.

Johan Krijgsman

Johan staat bij iedereen bekend als iemand die ambitieus is, maar binnen de ERA familie wordt hij ook gezien als een echte motivator. Deze vooruitstrevende selfmade man is vandaag CEO van ERA. Leer hem hieronder beter kennen.

Wie is Topmakelaar Johan?

“Ik ben Johan, 36 jaar oud en afkomstig uit Berlare. Ik ben getrouwd met Delfine, de mama van onze twee kinderen, Cozette en Jérôme. Mijn eerste stappen in het vastgoed zette ik wanneer ik 19 jaar oud was binnen ERA in Sint-Niklaas.

Ik wist toen al dat ik mijn eigen kantoor wou hebben, en vandaag ben ik CEO van ERA HQ, ERA WONEN en zaakvoerder van andere bedrijven in de architectuur, syndic en ontwikkeling. Mijn dagen zijn dus goed gevuld, maar de donderdagavond hou ik vrij om te voetballen met vrienden.”

Topmakelaar Johan zit op een bankje.

Waarom makelen?

“Ik ben eerst begonnen met een opleiding in handelsingenieur, al twijfelde ik toen wel al om vastgoed te studeren aan de hogeschool. Na een jaar besloot ik toch om met deze opleiding te stoppen en mijn kans te wagen in de vastgoedsector omdat ik zeker wou zijn of het wel 100% mijn ding was.

En vandaag ben ik nog altijd in het vastgoed, niet als makelaar maar wel als CEO. Ik heb lang in the field gestaan en voor mij draait het echt om het begeleiden van mensen in wat voor mij toch één van het belangrijkste moment van hun leven is. En voor de rest van mijn leven wil ik samen met mijn team en het hele ERA netwerk dé partner zijn van mensen om hun (ver)koopplannen waar te maken.”

Expertise in de kijker

Hoe zit het nu met het vastgoed in ons land? We hebben de voorbije jaren de vastgoedprijzen zien fors stijgen, maar vandaag zien we een eerste afkoeling. Dit betekent wellicht niet dat we te maken hebben met een prijsdaling. Wat kan er dan wel invloed hebben op de prijs? Wat met de betaalbaarheid? Hoe doet België het vergeleken met de rest van Europa op het gebied van vastgoed? Allemaal vragen waarop Johan Krijgsman, met zijn expertise, een antwoord op geeft tijdens de Trends Talk.

Alle Topmakelaars poseren samen voor een selfie.

Het werkgebied van Johan

Dat Johan ambitieus is, kunnen we niet aan twijfelen. Hij is CEO van ERA, maar ook founder en CEO van ERA WONEN dat niet minder dan 12 kantoren vertegenwoordigt. Aan het hoofd van het leidende netwerk in de vastgoedsector in België streeft Johan ook met de nieuwe ligging van het hoofdkantoor in Huis Myle naar een one-stop-shop model: van landmeterij en rentmeesterschap tot syndic, architectuur en ontwikkeling.