Verhuren zonder zorgen

Zorgeloos verhuren? Dan bent u bij ERA Vastgoed Thuis aan het juiste adres


 

Beslist u de verhuring van uw huis of appartement aan ons over te laten, dan vindt u hier wat wij bij ERA Vastgoed Thuis gedurende het verhuurproces voor u betekenen.

Het netwerk werkt voor u

Wie zegt dat uw eigendom verhuurd wordt aan iemand uit uw buurt? Hoe vindt u snel een geschikte woning of appartement als u uw baan in Watervliet omruilt voor een job in Eeklo? En hoe weet een inwoner van Waarschoot dat het huurpand in Lembeke eigenlijk precies is wat hij zoekt? Kort en krachtig antwoord: dankzij het vastgoednetwerk van ERA.

Het ERA-netwerk staat voor een hecht samenwerkingsverband van kwaliteitsmakelaars in residentieel vastgoed. Via de gespecialiseerde software wisselen onze ERA-makelaars onderling elke dag het immoaanbod te huur en te koop uit. Een geruststelling dus dat u er niet alleen voor staat…

Wanneer u via ERA Vastgoed Thuis uw eigendom laat verhuren, geniet u het voordeel dat het complete Belgische netwerk zich voor u inspant. Of een kandidaat-huurder nu binnenwandelt in een van de 18 ERA-kantoren in Oost-Vlaanderen of een van de 26 kantoren in West-Vlaanderen; in elk kantoor kan uw eigendom voorgesteld worden waardoor wij u snel aan een goede huurder kunnen helpen!

Op die manier bereikt uw eigendom véél meer kandidaat-huurders dan enkel diegenen van het dorp of de stad waar het gelegen is. Alleen op die manier gaat u pas écht op zoek naar goede huurders. En dat verwacht u toch van een professionele vastgoedmakelaar, niet?

ERA Netwerk

Goed begonnen...

Alvorens de zoektocht naar huurders te beginnen, bespreken we samen een realistische huurprijs voor uw eigendom. Hiervoor baseren we ons op honderden reeds door ons verhuurde panden. Daarna nemen we professionele foto’s en publiceren we uw huis, appartement of handelsruimte op nationaal bekende websites. Uw pand wordt ook geafficheerd in onze etalage en een groot opvallend bord wordt op een goed zichtbare plaats aan uw voorgevel bevestigd.

Een huurder of een goede huurder?

Elke geïnteresseerde in uw eigendom wordt tijdens het bezoek ter plaatse bijgestaan door een ervaren lid van ons team, ook als uw huidige huurder misschien nog in de eigendom woont. Bij elk bezoek overhandigen we een professionele brochure waarin uw eigendom wordt gepresenteerd.

Ons selectieproces omvat o.a. de controle van werk, inkomen, gezinssituatie…  van de kandidaat-huurders. We helpen we u een goede keuze te maken, maar de eindbeslissing ligt helemaal bij u als eigenaar.

Voor elke eigendom wordt een gepersonaliseerde en correct opgemaakte verhuurovereenkomst ondertekend, conform het nieuwe Vlaamse woninghuurdecreet. Het huurcontract wordt nadien geregistreerd en het ontvangen en blokkeren van de huurwaarborg wordt door ons geregeld.

Het opmaken van een gedetailleerde plaatsbeschrijving bij intrede gebeurt door ons en wordt achteraf geregistreerd. Wanneer uw huurder vertrekt, verzorgen wij ook het uittrede waarbij de eigendom wordt vergeleken met de beginstaat en wordt er een proces-verbaal van uittrede opgemaakt. Dit zal gebeuren door een externe expert waarmee wij reeds een jarenlange samenwerking  genieten.

Uw bijdrage in de plaatsbeschrijving bij intrede + de kosten van het uittrede door de expert zijn slechts éénmalig te betalen. Bij elke volgende verhuring wordt uiteraard wel telkens een nieuwe plaatsbeschrijving opgemaakt, maar is uw bijdrage beperkt.

Zorgeloos verhuren

Wist u trouwens dat ...

  • … wij voor u het wettelijk verplichte energieprestatie-certificaat (EPC) laten opmaken indien u dat wenst? Via onze energiedeskundige beschikt u meestal binnen enkele dagen over het certificaat.
  • … wij alle overnames doen van water, gas en elektriciteit tussen de huidige bewoner en uw nieuwe huurder? Het opnemen van meterstanden, het doorgeven van de nieuwe gegevens aan de juiste maatschappij… laat alles maar aan ons over!
  • … wij u ook kunnen helpen bij kleine klusjes? Bent u een verhuurder met weinig tijd en belt de huurder voor een dringende herstelling? Wij bezorgen u een afspraak met de juiste vakman!
  • … ons kantoor de award gewonnen heeft voor best groeiend kantoor en zich dus ontwikkeld tot de top 20 beste ERA-kantoren?
  • … wij aan elke geïnteresseerde voor uw eigendom een brede waaier van bezoekmomenten aanbieden? Van maandag tot en met zaterdag kan een afspraak ingepland worden.
  • … wij beschikken over een “huurderwachtzaal”? Vanaf het moment dat uw eigendom bij ons in verhuur komt, wordt het automatisch voorgesteld aan alle mensen die in ons systeem zitten waarvan wij weten dat ze naar zoiets op zoek zijn.
  • … u ons helemaal niets moet betalen indien er toch geen huurder zou gevonden worden binnen de overeengekomen termijn? Zelfs geen opstart- of administratiekosten of andere kleine lettertjes…

Contacteer ons voor meer informatie