Zorgeloos verhuren

Bij de verhuur van een woning, appartement of handelszaak komt heel wat kijken: een correcte verhuurprijs bepalen, goede huurders vinden en ten allen tijde de wetgeving hieromtrent naleven. Door de complexe wetgeving en de vele verplichtingen is verhuren tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Bij ERA VANDILLE zorgen we voor professionele begeleiding bij elke stap van dit proces zodat jij zorgeloos kunt verhuren.

Wil je nog verder gaan en volledig verlost zijn van dagdagelijkse administratie en problemen? Dit kan via ons rentmeesterschap

Zorgeloos verhuren - Damme - Brugge

Bepaling verhuurprijs en opmaak dossier

Een vlotte verhuur start met een goede verhuurprijs en een volledig dossier.

Bij ERA VANDILLE bepalen we een marktconforme huurprijs die leidt tot maximaal rendement en stellen we een verhuurdossier op waarbij we onder andere de aanwezigheid van rookmelders nagaan, het EPC-attest opvragen, etc… .

Zorgeloos verhuren - Damme - Brugge

Publiciteit

Naast het nemen van professionele foto’s en het plaatsen van een ERA te huur bord maken we ook de nodige publiciteit op sociale media en immo sites om jouw eigendom in de kijker te zetten.

Toppubliciteit voor maximaal rendement van uw vastgoedinvestering

Bezichtigingen

Wij organiseren de bezichtigingen/bezoekmomenten en begeleiden kandidaat-huurders persoonlijk tijdens de bezichtiging. 

Na ieder bezoek bezorgen we jou een evaluatie van de bezichtiging. 

Vlot verhuren - Brugge - Damme

Evaluatie kandidaten

Geïnteresseerde kandidaat-huurders worden uitgenodigd om een inlichtingenfiche in te vullen en worden door ons gescreend (conform de privacy wetgeving). Elke kandidaat wordt aan jou voorgesteld zodat jij een finale beslissing kan nemen.  Als een goede huurder gevonden is, wordt het huurcontract opgemaakt.

Zorgeloos verhuren - Brugge - Damme

Huurcontract opmaken

Bij het opmaken van het huurcontract zorgen we voor een onafhankelijke en gedetailleerde plaatsbeschrijving. Dit vermijdt discussies achteraf. We vragen het attest van de brandpolis, controleren de betaling van de huurwaarborg en ontvangen de eerste maand huur. Als alles in orde is overhandigen we de sleutels en kijken we tot slot voor de overname van de tellers.

Hierna blijft ERA VANDILLE jou bijstaan. Zo zorgen wij zonder extra kosten voor jaarlijkse indexering en updates omtrent veranderingen in de huurwetgeving.

Zorgeloos verhuren - Brugge - Damme

Rentmeesterschap/beheer

Heb jij geen tijd voor de opvolging en de praktische beslommeringen die met verhuur gepaard gaan? Dan is rentmeesterschap misschien iets voor jou.

Als rentmeester treden we op als neutrale, professionele partij tussen verhuurder en huurder. Hierbij nemen we het administratieve, juridische en financiële beheer van uw eigendom over.

We innen de huurgelden met doorstorting naar de eigenaar, versturen aanmaningen in geval van huurachterstand en ondernemen juridische stappen indien nodig. Er wordt gezorgd voor jaarlijkse indexatie van de huurprijs en de doorrekening van diverse kosten.

We zijn het eerste aanspreekpunt voor de huurder bij kleine of grotere problemen. Zo contacteren wij externe leveranciers, elektricien, loodgieter of klusjesman bij nodige werken en volgen we het onderhoud van installaties op.

Rentmeesterschap - Sint-Kruis - Damme