Investeren in vastgoed

Rendabel investeren

Vastgoed blijft tot op de dag van vandaag een veilige en rendabele investering. Als immokantoor helpen wij jou dan ook graag verder met advies rond investeren in vastgoed. Ons aanbod van panden in regio Poperinge, Ieper en Roeselare is dan ook aanzienlijk. Bovenop onze residentiële panden bieden wij ook een uitgebreid aanbod nieuwbouwprojecten. Wil je graag meer info over investeren in vastgoed? Contacteer ons en wij helpen jou verder. Ook als startende investeerder kan je bij ons vastgoedkantoor in Poperinge, Ieper of Roeselare terecht.

investeren in vastgoed

Financiële voordelen 

We hoeven u niet uit te leggen dat investeren in vastgoed heel wat geld opbrengt, maar wat levert het concreet op? Wel als eerste koopt u een pand waarvan u het vervolgens aanbiedt op de huurmarkt. Uiteraard staat ERA Domus paraat om u hierbij van A tot Z te begeleiden. Daarna betaalt de huurder maandelijks zijn huur waarmee u de hypotheek betaalt en het resterende bedrag is een mooie zakcent op uw rekening. 

Bovendien heeft de regering voorlopig nog geen belastingen op reële huurinkomsten waardoor u dus opnieuw geniet van een extra zakcent. Controleer op voorhand zeker op u uw tweede woning kan inbrengen als belegging en of u dat extra fiscaal voordeel kan opleveren.

Daarnaast is beleggen in vastgoed de meest ‘zekere’ belegging met het meest optimale rendement: naast de maandelijkse huurinkomsten, stijgt uw woning namelijk jaarlijks in waarde. Als u ooit mocht beslissen om de woning te verkopen, krijg je er allicht meer voor dan dat uw initieel betaalde.

Bouwen of kopen

Naast de beslissing of u wel of niet wil gaan investeren, denkt u beter ook even na over wat u precies wil gaan verhuren. De opties zijn namelijk variërend en elke optie biedt andere mogelijkheden. Zo is er de mogelijkheid een bestaand pand over te kopen en dit te gaan verhuren. In deze situatie betaalt u als investeerder 10% registratiekosten. Wanneer uw voorkeur uitgaat naar een nieuwbouw, betaal je 21%. 

Daarnaast moet je ook rekeninghouden dat u als verhuurder moet instaan voor alle schade en verbouwingen. Daarom is het belangrijk om op zoek te gaan naar zorgzame huurders die uw pand bewonen als goede huisvaders. Daarom worden alle huurders op voorhand gescreend bij ERA Domus om de beste huurder te vinden voor uw pand. 

De volgende vraag die u zichzelf moet afvragen is in welk type pand je wenst te investeren, want ook hier zijn er talloze mogelijkheden. U kan gaan investeren in een woningappartement een garage of zelf in studentenkoten. 

investeren, ERA Domus

Wanneer kan ik investeren? 

U heeft nu al beslist dat u zal investeren in vastgoed en in wel type vastgoed, maar wanneer is het nu het juiste moment om te investeren? Om als investeerder aan de slag te gaan is een startkapitaal noodzakelijk. Deze som hoeft niet erg veel te zijn, want u zal al snel merken dat een bescheiden startkapitaal al ver komt. Hierin zal onze makelaar u ook in begeleiden. 

Investeren in vastgoed is een slimme en verstandige keuze wanneer u geld wilt sparen op lang termijn. Daarom raden we de mensen af te hun volledige spaarboek te investeren in een tweede woning, want als u snel geld nodig zou hebben, is die woning niet de bron vanwaar u dit zal halen. Met een tweede woning, heb je potentieel een mooie spaarpot op lange termijn, maar op korte termijn kan u niet aan uw centen. Wanneer u in het geinvesteerde pand moet renoveren moet u wat geld opzij hebben voor de renovatie kosten. Bij een nieuwbouw hoeft u geen rekening te houden met renovatie werken maar hierbij moet u wel nadenken over mogelijke extra kosten omtrent afwerking.  Houdt dus zeker een bluffer aan de kant, maar geen zorgen ook hierin begeleiden we u in ERA Domus stapvoets.

 

Contacteer ons via het invulformulier hieronder en we helpen graag om ook uw rendement te berekenen binnen een vastgoedtransactie


 

Panden in de kijker van ERA Domus