Home | Blog | Investeren in een studentenkot als tweede eigendom?

Investeren in een studentenkot als tweede eigendom?

Investeren in een tweede eigendom is altijd een goed idee. Woningen behouden hun waarde en huurders betalen vaak de lening af. Heb je tieners die op kot gaan binnenkort? Overweeg dan om een studentenkot te kopen.

Studentenkoten

Een tweede eigendom is financieel interessant. De huurder helpt om je opbrengsteigendom af te betalen. Bovendien mag je huurprijzen jaarlijks indexeren en is het een goed alternatief voor een lage spaarrente. Baksteen en grond behouden hun waarde.

Investeren in een studentenkot is een goed idee. En al zeker als je kinderen hebt die willen verder studeren in dezelfde stad. Je hoeft dan de huur niet te betalen van een kot. En als je nog andere studentenkamers kan verhuren, betalen die maandelijkse inkomsten mee de lening af. Een studentenkot met meer kamers dan je kinderen hebt is dus een goede zet!

Als je kinderen zijn afgestudeerd, kan je het pand nadien verder verhuren aan andere studenten of verkopen. Een crisis op de studentenkotenmarkt zit er trouwens niet meteen aan te komen. De vraag blijft het aanbod overtreffen.

Andere eigendommen

Natuurlijk bestaan er ook nog andere opties als opbrengsteigendom. Ga je voor een luxueus appartement aan zee? Een rijtjeshuis of cottage op het platteland? Het budget zal ongetwijfeld een belangrijke rol spelen, maar denk ook na over de doelgroep waarop je mikt. En de ligging en de staat van de woning. Wil je een instapklare woonst of een met meer werk dat je helemaal zelf kan inrichten?

Of een buitenverblijf?

Als je regelmatig naar dezelfde plek reist kan je overwegen om daar een buitenverblijf te kopen.

Ben je er niet, dan kan je het buitenverblijf ook (laten) verhuren. Wil je een accommodatie in het buitenland kopen? Laat je dan goed informeren over de regelgeving in dat land om nare verrassingen te voorkomen.

Wie kinderen heeft die verder studeren en op kot gaan kan investeren in een studentenkot. Zo hoef je geen huur te betalen. Meer zelfs, met meerdere studentenkamers kan het je zelfs maandelijkse inkomsten opleveren.

Is dit pand niet iets voor jou?