Home | Verkopen | Hoe maak je je woning verkoopklaar?

Hoe maak je je woning verkoopklaar?

Iedereen heeft zo zijn eigen idee over prettig en gezellig wonen. Met hoeveel liefde je jouw woning ook hebt ingericht, een potentiële koper denkt er vaak anders over. Daarom krijg je van ons een handige checklist mee waarmee je jouw huis of appartement aantrekkelijker en vlotter verkoopbaar maakt.

Het is geen geheim dat een potentiële koper mogelijks met andere ogen kijkt naar het huis waarin je zo lang gewoond hebt. Hij heeft geen band met de woning en mag misschien een heel andere smaak hebben dan jij. Maar laat je daardoor niet afschrikken! Er bestaan tal van manieren om alsnog die eerste goede indruk te maken.

Een schoon huis is essentieel

Een woning die er netjes bijligt, zorgt ervoor dat bezoekers sneller overtuigd zijn dat er aan de algemene staat van onderhoud niet hoeft te worden getwijfeld. Geef daarom genoeg aandacht aan het reinigen van vloeren, ramen, plafonds, sanitair en meer. Vergeet ook niet om specifieke geurtjes (zoals de geur van huisdieren) te beperken.

Een goede voorbereiding voor de verkoop van je huis of appartement bestaat ook uit het opruimen van je spullen en het schoonmaken van de kamers. Rommel zorgt letterlijk en figuurlijk voor een barrière voor het inlevingsvermogen van de koper. Hij kan zich immers moeilijker een voorstelling maken van hoe zijn eigen bezittingen in jouw huis zouden kunnen passen.

Overtollige spullen verwijder en/of verberg je dus best in kasten. Hierdoor geef je niet alleen een ruimere aanblik van de kamer, maar creëer je ook een gevoel van overzicht. Zorg echter niet dat de bezoeker bij het ‘toevallig’ openen van deze kasten niet onder een lading prullaria wordt bedolven.

Een finale touch doet veel

Klaar met je huis op te ruimen? Prima, maar bedenk ook dat de koper het best overtuigd wordt als alles naar behoren werkt en je woning gezelligheid uitstraalt. Met de onderstaande infographic geven we je per vertrek een handige checklist om je woning helemaal verkoopklaar te maken.

Ziezo, dit was onze checklist. Voor bijkomend advies kan je altijd terecht bij jouw ERA makelaar. Sommige makelaars zijn namelijk gediplomeerd binnenhuisinrichters of werken samen met specialisten om jouw woning nog meer in de verf te zetten.

Zoek een makelaar in je buurt

 

Is dit pand niet iets voor jou?