Home | Onze expertise | Let’s go! Zo word je ERA makelaar in 8 stappen

Let’s go! Zo word je ERA makelaar in 8 stappen

Vastgoedmakelaar is een uitdagende en afwisselende job. Onder de ERA vlag werk je met een gerust hart. Wij ontzorgen je, zodat jij je kan focussen op je core business en meer energie voor jezelf, je familie en vrienden overhoudt. Dat noemen we het ERA-effect. Wil jij dit effect ook ervaren? Volg deze 8 stappen en ga als ERA makelaar aan de slag. 

Opleiding
Je hebt al een bachelordiploma op zak. Dan kan je aan de procedure beginnen, ook al volgde je geen vastgoed gerelateerde opleiding. Als je nog een hogere studie wil aanvatten, dan raden we je wel aan om een vastgoedopleiding aan een hogeschool (dagschool) of de opleiding vastgoedmakelaar bij Syntra (avondschool) te volgen.

Schrijf je in op de lijst van stagiairs
Nu is het tijd voor de praktijk. Eerst moet je een ‘aanvraag tot inschrijving op de lijst van stagiairs’ indienen bij het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV). Je vindt alle informatie over wat je moet opsturen op www.biv.be.

Leg een competentietest af
Als je dossier in orde is, mag je een competentietest afleggen bij het BIV in Brussel. Die test dient om je werkpunten te identificeren, voor je aan je stage begint. Het maakt niet uit of je slaagt of niet, maar het is wel belangrijk dat je tijdens je stage extra op je zwakkere punten let. Die onderdelen krijgen tijdens de tweede test, na je stage, namelijk meer aandacht.

Loop stage
Na de competentietest ben je officieel ingeschreven op de lijst van stagiairs, krijg je een BIV-(stage)nummer en mag je aan de stage beginnen. Je moet stagelopen bij een stagemeester: iemand die erkend is door het BIV en aan bepaalde voorwaarden voldoet. Kies je voor een ERA makelaar? Dan kan je meteen al eens proeven van het ERA-effect!

Bekwaamheidsproef
Je bent er bijna! Tijdens de bekwaamheidsproef bewijs je dat je in staat bent om je theoretische kennis in de praktijk toe te passen. Je bent een professionele vastgoedmakelaar die de wetten en deontologische regels perfect kent. Geslaagd? Proficiat! Met je BIV-erkenning kan je beginnen als makelaar bij ERA. 

Als zelfstandige of bediende aan de slag bij ERA
Neem vrijblijvend contact op met ERA Belgium via www.era-effect.be. Wij helpen je graag verder om voor jou een ERA kantoor in de buurt aan te bevelen.

Je eigen kantoor starten, met je bestaande kantoor tot het ERA netwerk bij treden of een bestaand kantoor overnemen?
Met je BIV nummer en kennis op zak ben je er helemaal klaar voor om met je eigen kantoor te starten. Je weet al ongeveer in welke regio je je zou willen vestigen en hebt misschien al een pand op zicht waarin je jouw kantoor zou willen openen.

Of je bent al een tijdje bezig als zelfstandige makelaar en wenst tot het ERA netwerk bij te treden met een eigen kantoor of evt. een bestaand kantoor over te nemen.

Neem dan vrijblijvend contact op met ERA Belgium via www.era-effect.be. Dan maken we samen een afspraak om je te informeren over de verschillende mogelijkheden. Wij staan je graag met raad en daad ter zijde om je in je keuze te steunen en te begeleiden tot aan de grote openingsdag en gedurende vele jaren nadien.

Champagne!

Is dit pand niet iets voor jou?