Home | Onze expertise | ERA Vergelijkende Marktanalyse

ERA Vergelijkende Marktanalyse

Een waardevol afscheid van uw eigendom.
U verkoopt uw grond of woning? Dat verdient een grondige aanpak. Aan de hand van onze uitgebreide Vergelijkende Marktanalyse (VMA) berekenen wij de correcte marktwaarde en leggen we de troeven van uw vastgoed op tafel. Dankzij dit objectieve onderzoek weet u precies tegen welke prijs u uw grond of woning het best, en dus het snelst verkoopt. 

ERA Vergelijkende Marktanalyse

Een onderzoek in 4 stappen: 

  • Een kwalitatief vergelijkend onderzoek: daarin vergelijken wij uw vastgoed met soortgelijk vastgoed dat te koop staat of recent verkocht werd. De vergelijkingspunten zijn oppervlakte, ouderdom, staat, uitrusting, vraag- en verkoopprijs en de duur van de verkoop.
     
  • Een realistische prijsberekening: we berekenen een concurrentiële marktprijs voor uw vastgoed, niet alleen op basis van onze onderzoeksresultaten, maar ook op basis van onze kennis van de vastgoedprijzen en de actuele trends in uw streek.
     
  • Een beoordeling van de verkooptroeven: naast de prijs bepalen ook andere factoren, zoals de omgeving, hoe uw vastgoed in de markt ligt. Uw ERA makelaar overloopt samen met u de sterke en minder sterke punten van uw onroerend goed.
     
  • Tenslotte krijgt u een gedetailleerd verslag van de vergelijkingen, evaluaties en de resultaten. En om uw vastgoed alle kansen te geven krijgt u van uw ERA makelaar concrete opfrissingstips (zie ook: ERA Bezoekwijzer).

Uw ERA makelaar geeft u verder graag tips om de manier waarop u uw vastgoed aanbiedt te optimaliseren. Samen met uw ERA makelaar behaalt u een maximaal resultaat!

Is dit pand niet iets voor jou?