Schatting van uw eigendom

Welke verkoper wenst nu niet de beste prijs uit zijn of haar eigendom te halen als hij/zij van plan is te verkopen? Dat dit geen natte vinger werk mag zijn beseffen we bij ERA Lafaut zeer goed.

 • Bij een plaatsbezoek luisteren we vooreerst zeer graag naar jouw wensen en verwachtingen,
 • maar willen we tegelijk een neutraal overzicht bieden van wat de markt gemiddeld biedt voor een eigendom met dezelfde karakteristieken

Uitgebreide marktanalyse

Aan de hand van de Vergelijkende Marktanalyse en het ERA schattingsverslag zijn we in staat om een correcte waarde te bepalen, wat zich vertaalt in een gemiddelde verkoop aan 96% van de vraagprijs. Ter vergelijking; in Vlaanderen is dit voor een gemiddeld vastgoedkantoor 84%!

 • We verkopen dan ook 1 op 2 van onze panden binnen de maand,
 • 3 op 4 binnen de 3 maanden!

Wist je dat... KULeuven elk jaar gebruik maakt van de ERA database om haar Belgische vastgoedstudie naar prijsevoluties te voeren? ERA staat na 25 jaar als marktleider uniek geplaatst om menselijkheid en krachtige data te verenigen tot de juiste ondersteuning van ook jouw vastgoedproject.

ERA verkoopopdracht = totale ontzorging

Een eigendom verkopen, daar komt vaak meer bij kijken dan je zou denken. Bij ERA Lafaut zorgen we ervoor dat alle documenten aanwezig zijn bij de opstart. Alles begint bij een goed voorbereid dossier, enkel zo kan een dossier op een 

 • correcte,
 • transparante
 • en vlotte manier

worden afgehandeld. 

Eenmaal we de koper hebben gevonden voor je woning, appartement, garage,... kan je ook op beide oren slapen wat betreft de papiermolen. Wij regelen alles! Van het opstellen van de verkoopovereenkomst tot het begeleiden bij de akte.

Uitzonderlijke pandpresentatie

Je hebt maar één kans om een wauw-gevoel te creëren bij een potentiële koper. Onze makelaars zijn dan ook meesters in de sterktes van jouw woning te accentueren. Ook jouw pand verdient het om zo goed mogelijk in beeld te worden gebracht.

 • Vandaar werken we voor al onze panden samen met een professionele vastgoedfotograaf
 • Naast fotografie is er ook de mogelijkheid om via een virtual tour de ultieme online bezichtiging aan te bieden voor jouw eigendom.

Hoe tevreden zijn onze ERA klanten?

Een huis, appartement, bouwgrond of handelspand kopen of verkopen brengt heel wat emoties met zich mee. Bij de aankoop van een nieuwe woonst, kies je voor:

 • nieuwe buren,
 • nieuwe winkels,
 • nieuwe omgeving,
 • nieuwe scholen,
 • ...

Kort gezegd een nieuw levensverhaal. Wanneer je iets verkoopt, sla je dan weer een bladzijde om. Je verkoopt een woning waar je heel wat gevoelens in beleefde, vreugde, verdriet, liefde, teleurstelling,... Je neemt afscheid en sluit een hoofdstuk af. Want het is ook voor jou tijd voor een nieuw verhaal.

ERA koper wachtzaal

Omdat ERA Lafaut deel uitmaakt van het grootste nationale vastgoednetwerk van België, hebben we duizenden ingeschreven zoekenden die wachten op een teken van ons dat we hun droomwoning in aanbieding hebben. Deze nationale matching betekent dat 1 op 2 panden verkocht wordt binnen de maand!

Zelf ook op zoek? Laat hier jouw wensen na en je ontvangt jouw nieuwe droomwoning binnenkort misschien reeds in jouw mailbox!

ERA marketing

Indien je ervoor kiest via ons te verkopen, kies je voor een rode loper van jouw pand die recht in de woonkamer van honderden potentiële kopers leidt. We zetten maximaal in op online én offline media en garanderen dat jouw eigendom doelgericht en volgens de meest moderne marketingtechnieken in de markt gezet wordt.

Vraag je je af waarom je zou betalen voor een makelaar? Los van de ERA verkoopsaanpak die automatisch tot een hoger bod van de kandidaat-koper leidt, vind je hieronder wellicht het meest overtuigende argument van onze meerwaarde.

Unieke ERA troeven

Indien je je als verkoper nog steeds afvraagt wat ERA Lafaut in huis heeft dat een ander makelaar uit de regio niet biedt? 

Goede vraag! Om niet met het cliché van "Topkwaliteit" te antwoorden, doen we via de knop hieronder een poging om jouw laatste twijfels weg te nemen.

ERA Lafaut een gevestigde waarde in Tielt, Deinze, Aalter en omstreken

Sinds 2014 maakt ERA Lafaut deel uit van het ERA-netwerk. Het ERA-netwerk is een bloeiend en groeiend netwerk. Dit is ook duidelijk aan de ambities van de 2 zussen Isabel & Delphine Lafaut te zien. Intussen heeft ERA Lafaut 3 vestigingen, nl. Tielt, Deinze en Aalter.

Het ERA-netwerk telt meer dan 100 aangesloten kantoren. Hierdoor werkt het netwerk dagelijks samen met elkaar, op deze manier kunnen we een optimale service bieden aan onze klanten over gans Belgie. Ook kan u bij ERA genieten van de grootschalige & nationale marketing. Met trots mogen we zeggen dat we nationaal tot de grootste vastgoedfamilie met gemiddeld 6.000 verkooptransacties per jaar behoren!

Wil je meer info over onze aanpak? Contacteer ons vandaag nog via info@eralafaut.be.

Denk je er aan om jouw huis, hoeve, appartement, bouwgrond of handelspand te verkopen?

Contacteer ons vrijblijvend, we maken graag een afspraak met je om ons deskundig advies uit te leggen.

Zodra u in zee gaat met ons, kan u genieten van onze unieke ERA troeven.

Denk je er aan om jouw huis, hoeve, appartement of handelspand te verhuren?

We begrijpen dat de huurwetgeving een complexe materie is. Daarom staan we je graag bij, bij het zoeken naar een geschikte kandidaat-huurder voor jouw pand. Maak hier al kennis met onze manier van werking.

ERA Lafaut, uw partner voor alle vastgoedtransacties is actief in volgende regio's

Tielt (8700), Pittem (8740), Meulebeke (8760), Oostrozebeke (8780), Dentergem (8720), Wakken (8720), Ruiselede (8755), Ardooie (8850), Ingelmunster (8770), Deinze (9800), Nazareth (9810), De Pinte (9840), Aalter (9880), Lotenhulle (9880), Ursel (9910), Lievegem (9920), Sint-Martens-Latem (9830), Deurle (9831), Bellem (9881) en Poeke (9880).

Bij ERA Lafaut kan je genieten van een optimale dienstverlening bij al je vastgoedtransacties.

Tot binnenkort, het ERA Lafaut team!