Home | MAAK DEEL UIT VAN DE GROOTSTE VASTGOEDFAMILIE VAN BELGIË!

MAAK DEEL UIT VAN DE GROOTSTE VASTGOEDFAMILIE VAN BELGIË!

Met 140+ kantoren en 575+ medewerkers zorgt ERA voor een ongeziene groeispurt: 17 nieuwe kantoren in 2022 waarvan 5 in Wallonië. We zijn niet meer te stoppen! Tegen 2030 wil ERA een groep hebben van 60 vestigingen in Wallonië en Brussel en 180 kantoren op nationaal niveau. Onze ambitie voor 2030 is duidelijk: de omzet bijna verdubbelen naar 100 miljoen euro. Ben je een gemotiveerde ondernemer met een passie voor de makelaardij en heb je goesting om samen met ons deze volgende stap te zetten? Wij zoeken ambitieuze vastgoedmakelaars! Schrijf je hier in voor een vrijblijvend gesprek.


WAT KAN ERA VOOR JOU BETEKENEN?

 • 25+ jaar ervaring in België

 • een gekend merk met een uitstekende reputatie

 • een gloednieuwe rebranding

 • professionele marketingondersteuning

 • individuele begeleiding door onze business consultants

 • een vooruitstrevend softwareprogramma (gebaseerd op Salesforce)
  als performante prospectie-, rapportage- en opvolgingstool

 • in-house helpdesk support 

 • unieke producten zoals de ERA Comfort Garantie

 • uitwisseling van ideeën en klanten met collega ERA makelaars uit andere regio’s 

 • professionele opleidingen en bijscholingen in de ERA Academy

Download de flyer

 

JOUW ERA KANTOOR? ZO GESTART.

Zin om de sfeer op te snuiven die binnen onze ERA familie heerst? Kijk naar de video van onze ERA Kick-off 2022 en luister naar de getuigenissen van onze makelaars. Veel plezier!

 


INTERESSE OM JE AAN TE SLUITEN BIJ HET ERA NETWERK?

Aarzel niet en schrijf je in via onderstaand formulier of stuur ons een mail via ikwilgroeien@era.be.

 


EEN STERK MERK VERKOOPT

Met het sterke imago en de goede reputatie van ERA heb je als makelaar een grote stap voor op de concurrentie.
Het ERA logo verschijnt overal in het straatbeeld en daarnaast ontwikkelen we weldoordachte marketingcampagnes voor diverse kanalen – radio, tv, online en in de printmedia – zowel regionaal als nationaal.

Waarom zou je als zefstandige makelaar een ERA kantoor willen openen? Daar zijn heel wat redenen voor. Je hebt meteen een sterk merk met een goeie reputatie, je krijgt marketingondersteuning, individuele begeleiding, opleidingen ... en zoveel meer.

Wij gingen op zoek naar een sympathieke manier om al die voordelen te communiceren.

ONTDEK HET ERA EFFECT

In een aantal regio's is er ruimte voor nieuwe "long term partnerships". Ben jij de geschikte kandidaat voor ons om een nieuw ERA kantoor te openen in één van deze regio’s, om een bestaand kantoor over te nemen of om te komen werken als zelfstandige of bediende in één van onze ruim 130 ERA kantoren? Bekijk alvast onze actuele ERA vacatures en vul het onderstaande inschrijvingsformulier vrijblijvend in, dan nemen we spoedig contact met je op. 

Focus je op wat écht belangrijk is en word nu ERA makelaar.


Wil je ook het ERA-effect ontdekken?

Wat doen wij met jouw gegevens?
ERA Koperwachtzaal

Wie is vandaag op zoek naar uw eigendom?

ERA Comfort Garantie

Kopen en verkopen zonder zorgen.

ERA Vergelijkende Marktanalyse

Een waardevol afscheid van uw eigendom.

Veelgestelde vragen

1. Blijf ik baas in eigen zaak?

JA. Iedere ERA makelaar is onafhankelijk en zelfstandig. U verbindt er zich enkel toe ons merk en methode te gebruiken. Zo ontstaat de ideale combinatie tussen zekerheid, ondersteuning en ondernemingsgeest.

2. Verlies ik mijn identiteit?

NEE. De naam van uw zaak blijft bestaan. Aan uw bedrijfsnaam wordt enkel het ERA logo toegevoegd, waardoor u profiteert van het ERA keurmerk.

3. Is werken met ERA Duur?

NEE. Omdat het ERA netwerk zo groot is, valt de investering bijzonder goed mee. De instapkost is eenmalig, en voor het overige werken we met een procentuele verdeelsleutel. U krijgt  toegang tot het ERA Systeem, het ICT platform, en alle andere innovatieve ERA tools en diensten.

4. Kan ik nog op andere tools en diensten rekenen?

JA. Naast de bij de kopers en verkopers bekende ERA producten, hebben we een scala aan tools ontwikkeld voor uw interne werking. Hieronder bijvoorbeeld technieken voor efficiënt inkopen en met het oog op het afsluiten van een exclusieve verkoopopdracht; de  module Systematisch en Succesvol Prospecteren, ERAforce, het ICT programma, dat u toelaat makkelijk panden te beheren, agenda’s, verkoopverslagen op te maken enzovoort. Daarnaast organiseert ERA regelmatig bijeenkomsten waaronder de makelaarsraad, regionale managers meetings, Member Meetings, de Connection Day om te netwerken en jaarlijkse internationale conventies.

5. Kan ik elke dag beroep doen op ERA?

JA. Naast de vorming die we regelmatig voor de ERA makelaars organiseren en de persoonlijke overlegmomenten met onze Business Consultants, staat ons ServiCenter elke werkdag paraat. U kunt er terecht met al uw vragen, of ze nu commercieel, juridisch of technisch van aard zijn.

6. Word ik verplicht om een bepaald percentage aan commissie te hanteren?

NEE, zelfs dat hoeft niet. ERA kan u hierbij desgewenst wel adviseren en beschikt over methodes en systemen om een correct commissieloon te verdedigen en te verantwoorden.

7. Wat zijn de voornaamste kenmerken van franchising?

Wie beter dan de Belgische Franchise Federatie citeren? “Franchising is een samenwerkingssysteem tussen onderscheiden en juridisch onafhankelijke ondernemingen, met elkaar verbonden door een franchisecontract. De franchisegever, eigenaar van een merk, draagt via het contract knowhow en een commercieel bewezen formule over aan de franchisenemer; in ruil voor een financiële compensatie verkrijgt de franchisenemer, het recht tot uitbaten onder welbepaalde voorwaarden van dit merk en/of commerciële formule. Deze toelating gebeurt onder de strikte verzekering, door de franchisegever, van hulp en regelmatige diensten die de uitbating mogelijk maken.” (…) “Het succes van dit systeem is gebaseerd op een commercieel concept dat tracht de reputatie, de knowhow en de ondervinding van een groot enseigne te linken aan de bevoegdheid en het dynamisme van een zelfstandige, teneinde hem toe te laten zijn handel met succes uit te baten.”

9. Wat maakt van mij een succesvolle franchisenemer?

Volgende vijf woorden – en niet toevallig werkwoorden – zijn volgens tal van ondernemers en specialisten noodzakelijk voor elk succesvol ondernemingenverhaal: Dromen, Denken, Durven, Doen en Doorzetten. Voor een franchiseondernemer is dat niet anders, alleen wil die zijn onderneming binnen een groter geheel vorm geven en moet hij dus ook een teamspeler zijn. Ook al kunt u dus rekenen op de steun en de methode van de franchisegever, toch zal u een hoop strategische beslissingen (kantoor en infrastructuur huren of kopen, personeel aannemen en ontslaan,…) zelf moeten en durven nemen. Tegelijk moet u zich als ondernemer inschakelen binnen de cultuur van de franchisegever, waarin collegialiteit tussen de verschillende franchisegevers belangrijk is voor de merkuitstraling en werking.

10. Wat is franchising volgens ERA?

Natuurlijk moet u over een zeker investeringskapitaal beschikken om toe te treden tot het ERA netwerk. Maar vergeleken met de investeringen die bij (de oprichting en exploitatie) van een vennootschap horen, spreken we over relatieve bedragen terwijl uw return bepaald groot is. Praktisch is er sprake van een eenmalige instapvergoeding, een maandelijks percentage op uw (bruto)commissie en een bijdrage voor het Nationaal Marketing Fonds waarmee bijvoorbeeld nationaal reclame wordt gemaakt. Zeer belangrijk is dat ERA niet in hard selling en dus evenmin in ‘hard franchise’ gelooft. In dat laatste geval kunt u verplicht worden tot minimumafnames, het behalen van marktaandelen enzovoort. Natuurlijk kunnen we extra tools aanreiken voor uw businessplan, maar uiteindelijk vult u de ERA franchiseformule in op uw eigen maat. Altijd kunt u daarbij rekenen op onze ondersteuning en in ons vast geloof dat elke ERA makelaar zijn waarde heeft. Alleen zo creëren we – en samen – een duurzame meerwaarde. Een franchiseovereenkomst loopt daarom 5 jaar, en is zonder kosten hernieuwbaar. Er is geen stabielere omgeving in de vastgoedmarkt om een zaak te starten dan bij ERA.