Home | Blog | Vraag het aan een expert: Kan ik mijn woonkrediet herfinancieren bij mijn eigen bank?

Vraag het aan een expert: Kan ik mijn woonkrediet herfinancieren bij mijn eigen bank?

Overweeg jij een herfinanciering op je woonkrediet? En zou je dat liefst bij je eigen bank doen?
Wij gingen op gesprek bij een expert: advocaat Jan Roodhooft.

Herfinanciering bij uw eigen bank.  Het kan.

Herfinancieren bij je eigen bank? Het kan.

Je kan in principe je krediet ook herfinancieren bij je eigen bank. Je hoeft dus niet noodzakelijk bij een andere kredietgever te gaan aankloppen. Je bank zal je wel een vergoeding vragen van drie maand intrest en dit als wederbeleggingsvergoeding. Bovendien zal je bank je een dossierkost vragen.

Het grootste voordeel: lage kosten

Als je het krediet herfinanciert bij je eigen bank, heeft dat als voordeel dat je een ganse reeks kosten niet opnieuw moet betalen. Denk daarbij maar aan de kosten van de kredietakte bij de notaris, de kosten van een hypotheekvestiging of hypothecair mandaat en de kosten van doorhaling van de eerdere hypotheek (bij de vorige kredietgever). Op die manier bespaar je al snel enkele duizenden euro’s.

Let op hogere intrestvoet

Je eigen kredietgever zal je allicht een rentevoet voorstellen die hoger ligt dan wat je op een andere bank zal krijgen. Dat staat dan tegenover de lagere kosten. Wat uiteindelijk de meest aangewezen formule is, hangt af van geval tot geval.

Een herfinanciering bij je eigen bank heeft zowel voor- als nadelen. Het is dan ook aangewezen om zowel bij je eigen bank als bij een andere kredietgever een simulatie te laten maken van wat je uiteindelijk bespaart.

Is dit pand niet iets voor jou?