Home | Blog | Snel je huis verkopen tijdens de winter met deze 4 tips

Snel je huis verkopen tijdens de winter met deze 4 tips

Je huis verkopen tijdens de lente of zomer gaat net iets makkelijker.
Maar laat de winter je niet afschrikken, wij geven je 4 tips om ook tijdens dit seizoen je huis snel te verkopen!

4 tips om je huis snel te verkopen tijdens de winter

Tip 1: sfeerlicht is je beste vriend

Verdrijf dat kille gevoel uit je huiskamer. Zorg voor subtiele verlichting die je ruimte tot zijn recht laat komen. Maar, overdrijf niet! Je huis is ook geen lichtbak, subtiel is dus het kernwoord. Gezelligheid doet verkopen. Laat je bezichtingen ook bij voorkeur overdag bij daglicht doorgaan.

Tip 2: je tuin niet uit het oog verliezen

In de zomer zal het niet snel gebeuren, maar als je wil verkopen in de winter, hou dan ook je tuin in orde. Alles netjes opgeruimd, hagen bijgewerkt en zorg voor wat winterbloeiers op het terras. Niets zo triest als een wanordelijke tuin in de winter. Pak in de winter ook uit met leuke tuinfoto’s als je je woning online zet. Vermijd sneeuwfoto’s. 

Tip 3: ook tijdens de winter is rommel uit den boze

Ok, je zit waarschijnlijk wat meer binnen in de winter. Dat is echter geen reden om potentiële kopers met een fikse berg rommel af te schrikken. Die kerstboom mag en de juiste winterdecoratie ook, maar zet niet alles vol. 

Tip 4: maak het warm

Zet net voor het bezoek de verwarming een tikkeltje warmer. Het is vreselijk binnenkomen in een kil huis en warmte zorgt voor gezelligheid en een goed gevoel. Heb je een open haard, benut deze dan optimaal.

Met deze tips schep je alvast een behaaglijk gevoel bij je bezoekers. En denk eraan: een warme glimlach bij het onthaal doet ook wonderen. Voor meer advies kan je steeds bij je ERA-makelaar terecht. Succes!

Is dit pand niet iets voor jou?