Home | Blog | Estelle Darimont zet ERA Key One op de kaart in Huizenjagers

Estelle Darimont zet ERA Key One op de kaart in Huizenjagers

Estelle Darimont van ERA Key One mag in het Vlaams-Brabantse Wemmel tonen wat ze in haar mars heeft. Voor half Vlaanderen, in Huizenjagers, op VIER. Voor u haar op het kleine scherm aan het werk ziet, mochten we – in vraag en antwoord – al even terugblikken op Huizenjagers.

Dat niet alles wat u op televisie ziet echt is, dat weet u. De opnames van Huizenjagers gingen in oktober 2019 door, dus Estelle kan voor de uitzendingen al terugblikken op haar avontuur. En zo wordt ook alles wat u leest, niet echt? Of toch?

In ieder geval, het was plezant. Dat bevestigt Estelle meteen: “Absoluut, maar toch ook best vermoeiend. We werden 10 tot 12 uur aan één stuk door gefilmd in dat busje, dus dat zijn lange dagen. Ik heb me wel goed geamuseerd. Met de concullega’s zingen en grapjes maken, dat kon allemaal. Of lag het aan die lange dagen? (lacht) Er is ook veel gelachen tijdens de opnames in de panden, met de kandidaten. Er loopt wel eens iets in het honderd natuurlijk. Ik vraag me wel af wat de ploeg er uiteindelijk van gemaakt heeft: elk woningbezoek duurde zowat twee uur en daarvan ziet de kijker misschien tien minuten op televisie. Eigenlijk ben ik dus even benieuwd als de kijkers.”

Hoe echt is wat we zien op televisie?

“Het is niet allemaal in scène gezet, als je dat bedoelt. Een programma wordt goed geregisseerd en er komen regelmatig verschillende takes aan te pas, maar de kandidaten zijn natuurlijk vooral gewoon kandidaten die op zoek zijn. En de twee makelaars in het busje zien echt de live-beelden van het bezoek van de derde makelaar. Wat dat betreft: Stijn beet elke dag de spits af, wat me de kans gaf de kandidaten telkens wat te leren kennen. Waar letten ze op? Wat vragen ze? Dat helpt als je dan zelf aan de beurt bent.”

“De goede, juiste schatting van de woning en het volledig verkoopdossier overhandigen, in een knap ERA mapje, daar maakte ik wel het onderscheid.”

Was het een aangename kennismaking met de collega-Huizenjagers?

“Stijn is een jonge kerel uit de regio van Sterrenbeek, waarmee ik tot op vandaag nog altijd contact heb. Dat is een goed antwoord op je vraag zeker? (lacht). De derde makelaar, Ilse, kwam iets duidelijker om te winnen maar uiteindelijk is dat ook het opzet van het programma natuurlijk. Als makelaar is het altijd interessant om ook eens mee te gluren bij de buren. Hoe doen zij het en wat kunnen wij daar vanuit het ERA netwerk tegenover stellen? Ik merkte bijvoorbeeld dat onze voorbereiding van een verkoop/dossier een verschilmaker is. De goede, juiste schatting van de woning en het volledig verkoopdossier overhandigen, in een knap ERA mapje, daar maakte ik wel het onderscheid. Het is toch anders wanneer je gewoon met een foto of een A4’tje afkomt.”

Jullie aflevering speelt zich af in de Brusselse rand. Hoe is de vastgoedmarkt daar?

“Over het algemeen zeer goed, maar … in oktober was er sprake van een kleine stormloop op vastgoed, na de aankondiging dat de woonbonus afgeschaft werd. Het lijkt ondertussen alweer lang geleden maar op dat moment leek het wel alsof alles verkocht was! Ongelooflijk. Eigenlijk was het elke avond spannend: is de woning die ik wil laten zien morgen nog beschikbaar? Moet ik nog snel iets anders vinden? We hebben het allemaal erg warm gehad. Vooral Stijn, die tot twee keer toe een pand last minute uit zijn mouw moest schudden …! Sterk hoor. Ik heb dus enorm veel aan de telefoon gehangen die week. Corinne van ERA Visie Plus verdient een medaille voor haar tijd en ook Reinout van ERA Leus en de mensen van ERA Innova hebben meer dan een inspanning gedaan. Dankjewel! En meteen kon ik aan den lijve ondervinden hoe super, super, superhandig het is om in het ERA netwerk te zitten!“

En de kandidaat-kopers? Vier dagen, vier keer andere mensen, vier keer andere vragen en verwachtingen?

“Welkom in het leven van de vastgoedmakelaar! (lacht). Het waren allemaal sympathieke mensen. Souade en Malika – twee zussen uit Zellik – waren op de eerste dag voor Souade en haar twee dochters op zoek naar een woning in de Brabantse Kouters. Ze hadden een budget en het was niet evident om iets te vinden, binnen die prijs en op die locatie. Het waren wel superlieve en echt warme personen! Ik heb me goed geamuseerd met hen! Het was fijn om de eerste dag goed te starten.”

“Tijdens Huizenjagers kwam ik ook mijn eigen droomwoning tegen! Een volledig gerenoveerde hoeve met 3 slaapkamers. In hartje Pajottenland, helaas … Te veraf voor mij. Ook de makelaar wordt nog weleens verliefd op een pand, ja.”

“Lies en Dorien wilden op dag twee een sportzaal, of minstens een commercieel pand, met eventueel een woning. In Dilbeek, dat uitgerekend net toen zowat helemaal niets, maar dan ook echt niets, te koop had. Dus ik heb de zoekregio wat uitgebreid en met nog een last minute appartement erbij, waren Dorien en Lies al volop aan het brainstormen tijdens het bezoek. Twee leuke meiden. Mijn persoonlijk favoriete dag – het was alle dagen leuk, maar als ik er toch één moet uitpikken – was de derde, met kandidaten Stef en Inge. Stef haat schuine muren omdat hij graag zijn meubels eens verplaatst! Klussen haten ze allebei, een parkeerplaats was een must en Inge wou graag een groentetuintje. Start de zoektocht! (lacht) Om te weten hoe het van daar verder verliep, moet je gewoon kijken naar die aflevering. Ik kan wel vertellen dat ik tijdens Huizenjagers ook mijn eigen droomwoning ben tegengekomen! Een volledig gerenoveerde hoeve met 3 slaapkamers. In hartje Pajottenland, helaas … Te veraf voor mij. Ook de makelaar wordt nog weleens verliefd op een pand, ja.”

“Ik heb de luxebrochure in de kijker gezet, en ook de ERA Comfort Garantie uitgelegd. Alle troeven die ik ter beschikking had – en dat zijn er dus wel een heel pak – werden op het juiste moment in de strijd gegooid, hoor.”

“Op dag vier mocht ik op zoek naar een instapklare woning voor Quinten en Chelsea en hun twee konijnen Balthazar en Bonnie. Niet evident voor een jong koppel, in een wat duurdere regio, maar het was hier dat Reinout van ERA Leus me te hulp schoot.”

Heb je alle troeven van ERA maximaal uitgespeeld?

“Natuurlijk! Dat spreekt voor zich. Het is afwachten hoeveel daarvan uiteindelijk in de uitzending is overgebleven, maar ik heb de luxebrochure in de kijker gezet, en ook de ERA Comfort Garantie uitgelegd. Alle troeven die ik ter beschikking had – en dat zijn er dus wel een heel pak – werden op het juiste moment in de strijd gegooid, hoor.”

Bij wijze van afsluiter: met jezelf als ERA makelaar die droomwoning zoeken, geef vijf tips!

“Wees realistisch in je zoekcriteria – weet wat je maximum budget is – stel gerichte vragen tijdens de bezoeken – analyseer het verkoopdossier – en vooral: doe mee aan de ERA OPEN HUIZEN DAG!

 

’t Is genoteerd. 

Is dit pand niet iets voor jou?