Home | Blog | 7 tips voor wie zijn of haar woning verkoopt in de zomer

7 tips voor wie zijn of haar woning verkoopt in de zomer

Verkoop je je woning deze zomer? Dan hebben we goed nieuws: potentiële kopers bezichtigen graag woningen als het goed weer is. In de zomer is het langer licht, dus speel zeker de troeven van je woning uit.

Verzorg de tuin 
Heb je een tuin? Dan spreekt die kandidaat-kopers in de zomer nog meer aan dan anders. Zorg wel dat je tuin piekfijn in orde ligt. Rij het gras af, wied het onkruid en raap dode takjes op. Een verzorgde tuin geeft een goed gevoel en is een belangrijk pluspunt. 

Maak het terras schoon 
Heb je een terras? Maak er een gezellige plek van die uitnodigt om te genieten. Verwijder groenaanslag en maak de tuinmeubels mooi. Zet planten en plaats kaarsjes op de tafel. Toekomstige bewoners krijgen er een huiselijk gevoel door. 

Mest het tuinhuis uit 
Een tuinhuis is vaak een synoniem voor een rommelhok met allerlei materiaal dat je amper gebruikt. Is dat bij jou ook het geval? Dan doe je er goed aan om het tuinhuis op te ruimen. Wie weet ontdek je nog verborgen schatten? 

Depersonaliseer je interieur 
Vakantiefoto’s en zomerse familiekiekjes vormen leuke blikvangers in je huis, tenzij je de woning wil verkopen. Geïnteresseerde kopers die je woning bezoeken willen hun eigen meubels en levensstijl visualiseren. Hoe kan jouw huis hun thuis worden? Ga voor een neutralere sfeer en haal je vakantiefoto’s van de muur. 

Lap de ramen 
Zonlicht is aangenaam, maar doordat er meer en langer daglicht is vallen stof en vuil ook meer op. Smerige ramen en deuren zijn een echte afknapper en geven een onverzorgde indruk. 

Zorg voor een gezellige sfeer 
Een zomerse sfeer in je tuin én in je huis brengen is een goede zet. Kleine accessoires zoals kussens kunnen al een wereld van verschil maken. Ook planten en bloemen laten de gezelligheidsfactor stijgen! 

Verkoel je huis 
Als het in huis tijdens een hittegolf warmer aanvoelt dan buiten geeft dat geen goede indruk. Hou ramen en deuren op voorhand dicht zodat de warmte buiten blijft. Tijdens het bezoek mag alles uiteraard terug open.

Een woning verkopen in de zomer betekent nog meer letten op een verzorgde tuin en gezellig interieur. Veel kandidaat-kopers houden van een zomerse sfeer en daar kan je perfect op inspelen. 
Lees nog meer praktische tips.

Is dit pand niet iets voor jou?