Home | Blog | 7 tips om je huis te laten baden in licht

7 tips om je huis te laten baden in licht

Meer licht in je huis geeft instant een gevoel van meer ruimte. Voor potentiële kopers staat lichtinval dan ook hoog op hun checklist als ze opzoek gaan naar een nieuwe woning. Maar hoe zorg jij voor meer lichtinval in je huis? Wij geven je 7 tips, die zelfs de donkerste kamers instant lichter maken!

Je huis te laten baden in licht

Tip 1: kies voor lichte verf

Evident, maar belangrijk. Een lichte kleur van verf op de muren maakt je ruimte lichter. Wit of pasteltinten zijn dan ook de verstandigste optie.

Tip 2: vermijd donkere meubels

Een fris, licht interieur, daar spelen je meubels een prominente rol in. Heb je al donkere meubels in je bezit, overweeg dan om ze onder handen te nemen. Opschuren en een nieuw laagje verf of lak geven maakt al een wereld van verschil. Ook bekleding kan je vervangen. 

Tip 3: het spiegeleffect

Spiegels weerkaatsen licht en verspreiden het door heel je huis. Zet ze op de juiste plek en laat ze optimaal hun werk doen. Je ruimte lijkt dan plotsklaps lichter en groter. Heb je geen natuurlijk licht in de kamer? Ook het licht van lampen kan je weerkaatsen. 

Tip 4: vervang zware gordijnen

Een te zware gordijnstof laat geen licht door, dus is een lichtere variant de betere optie. Een dunne stof als linnen is uitermate geschikt om licht door te laten.

Tip 5: glazen deuren

Glazen deuren of schuifwanden brengen het licht van de ene ruimte in de andere. Zo kan je ook ruimtes waar geen natuurlijk licht binnenvalt toch mee laten genieten. 

Tip 6: de juiste verlichting doet wonderen

Voldoende lichten zijn natuurlijk ook noodzakelijk. Vooral de donkerste hoeken van de kamer moeten uitgelicht worden. Indirecte verlichting zorgt voor een beter resultaat. 

Tip 7: vergeet de vloeren niet

Lichte gordijnen, meubel en muren zijn essentieel, maar hebben weinig nut als er een donkere vloer ligt. Kies dus voor lichte tegels of hout. Heb je een donkere houten vloer? Die kan je opschuren en verven! 

Met deze inspiratie heb je zo weer een trendy interieur.
Wil je nog meer vastgoedadvies?
Vind dan nu een ERA-makelaar bij jou in de buurt.

Is dit pand niet iets voor jou?