Home | Verkopen | Je woning verkopen met ERA (in 8 stappen)

Je woning verkopen met ERA (in 8 stappen)

Je denkt er aan om jouw eigendom te verkopen. De plaats waar je veel zoveel mooie momenten en herinneringen hebt gedeeld. Je hebt er gezwoegd om er jouw eigen plekje van te maken of het was liefde op het eerste gezicht. Als het tijd is voor een nieuw verhaal is jouw woonst verkopen niet altijd even evident. Wij helpen jou op dat moment graag verder op een eerlijke en transparante manier.

Wij zetten ons elke dag 100% in om jou de best mogelijke service te bieden.

In dit stappenplan ontdek je hoe we te werk gaan bij de verkoop van je eigendom:

  1. Schatting van je eigendom
  2. Professionele marktanalyse
  3. De ERA Verkoopopdracht
  4. Uitzonderlijke pandpresentatie
  5. De ERA Koperwachtzaal
  6. Sterke marketing en unieke troeven
  7. Professionele rondleiding
  8. We verkopen je woning

Heb je het stappenplan liever als PDF? Download dan hier de e-book!

 

Schatting van je eigendom

Je wilt de beste prijs voor je eigendom. Een correcte schatting is dus een cruciale 1ste stap als je je woning wilt verkopen.

Bij ERA kun je rekenen op een objectieve waardebepaling. Geen plaats voor nattevingerwerk. Je kunt rekenen op een onderbouwde en realistische schatting van de verkoopwaarde van je eigendom. We leren jou en je woning daarvoor graag kennen.

 
 

Professionele marktanalyse

Aan de hand van de Vergelijkende Marktanalyse en het ERA schattingsverslag zijn we in staat om een correcte waarde te bepalen, wat zich vertaalt in een gemiddelde verkoop aan 96% van de vraagprijs.

Ter vergelijking; in Vlaanderen is dit voor een gemiddeld immokantoor 84%! We verkopen dan ook 1 op 2 van onze panden binnen de maand, 3 op 4 binnen de 3 maanden!

Wist je dat... KULeuven elk jaar gebruik maakt van de ERA database om haar Belgische vastgoedstudie naar prijsevoluties te voeren? ERA staat na 25 jaar als marktleider uniek geplaatst om menselijkheid en krachtige data te verenigen tot de juiste ondersteuning van ook jouw vastgoedproject. Onze vergelijkende marktanalyse is met andere woorden een niet te missen troef voor jou als verkoper!

 
 

De ERA Verkoopopdracht

De ERA Verkoopopdracht staat garant voor totale ontzorging.

Je eigendom verkopen doe je niet zomaar. Er komt vaak meer bij kijken dan je zou denken. Een goed voorbereid dossier is de start van alles. ERA zorgt ervoor dat alle documenten aanwezig zijn bij de opstart. We spreken notarissen aan, zorgen voor een EPC enzovoort. Alleen op deze manier kan een dossier op een correcte, transparante en vlotte manier worden afgehandeld.

Hebben we een koper gevonden voor je woning, grond, appartement, garage, ...? Wij regelen alles! Wat betreft de papiermolen kan je op beide oren slapen. Van het opstellen van de verkoop- overeenkomst tot het begeleiden bij de akte. Na het tekenen van de ERA Verkoopopdracht gaan wij onmiddellijk voor jou aan de slag.

 
 

Uitzonderlijke pandpresentatie

Je hebt maar één kans om een wauw-gevoel te creëren bij een potentiële koper. Onze makelaars zijn dan ook meesters in de sterktes van jouw woning te accentueren.

Jouw pand verdient het om zo goed mogelijk in beeld te worden gebracht. Daarom werken we samen met een professionele vastgoedfotograaf.

Op vraag voorzien we ook:

Wil je zelf al aan de slag? Download onze gratis bezoekwijzer met handige tips & tricks om je woning aantrekkelijk voor te stellen.

 
 

De ERA Koperwachtzaal

Omdat ERA het grootste nationale vastgoednetwerk van België is, hebben we duizenden ingeschreven zoekenden die wachten op een teken van ons dat we hun droomwoning in aanbieding hebben. Deze nationale matching betekent dat 1 op 2 panden verkocht wordt binnen de maand!

Gebruik onze online tool en ontdek meteen hoeveel mensen in onze database op zoek zijn naar jouw pand!

Leuke weetjes:

  • Dankzij de koperwachtzaal stellen we dagelijks +/- 3.500 zoekers een pand voor via e-mail
  • 1 op 3 panden wordt verkocht aan het eigen ERA klantenbestand

 
 

Sterke marketing en unieke troeven

Indien je ervoor kiest via ons te verkopen, kies je voor een rode loper voor je pand die recht in de woonkamer van honderden potentiële kopers leidt. We zetten maximaal in op online én offline media en garanderen dat jouw eigendom doelgericht en volgens de meest moderne marketingtechnieken in de markt gezet wordt.

Daarnaast zet ERA haar unieke troeven in die een andere makelaar niet biedt. Los van de ERA verkoopsaanpak die automatisch tot een hoger bod van de kandidaat-koper leidt, zijn onze marketing en unieke troeven wellicht de meest overtuigende argumenten van onze meerwaarde.

 
 

Professionele rondleiding

Met de ERA Koperwachtzaal, onze krachtige marketing en de unieke ERA troeven trekken we de juiste kandidaat-kopers voor jouw woning aan.

Tijdens een professionele rondleiding is het onze bedoeling om die geïnteresseerden zoveel mogelijk te informeren en uiteraard om hen verliefd te laten worden op jouw eigendom.

Bezoeken bij je thuis gebeuren steeds met een warme, persoonlijke touch. Onderhandelingen met de kandidaten met de hoogste integriteit.

 
 

We verkopen je woning

We hebben de juiste koper voor je eigendom gevonden. Hoera! We begeleiden je verder in het traject van compromis tot akte want bij ERA stopt het niet na de verkoop.

We gaan voor een langetermijnrelatie dus je kunt steeds op ons blijven rekenen.

En dan is het zover. VERKOCHT! De akte wordt getekend en een nieuw hoofdstuk in je leven kan beginnen...

Ook overtuigd van de meerwaarde van een ERA makelaar?

Vind een ERA Makelaar in jouw buurt en vraag vandaag nog jouw gratis waardebepaling aan. We helpen je graag verder!