Uw huis verkopen

Verkoop je woning met onze steun bij elke stap van het proces


De aan- en verkoop van jouw thuis is niet vanzelfsprekend. Je hebt er een leven opgebouwd, herinneringen gemaakt en emoties gedeeld die je voor een lange tijd zal koesteren. Wij bij ERA Vastgoed Vandenbussche begrijpen dit volkomen en trachten jou hierin zo optimaal mogelijk te begeleiden. Dit door jouw behoeften en gevoelens te vertalen in een efficiënt verkoopplan. Onze ervaren medewerkers bieden de kennis van zaken en visie in de vastgoedsector die je ondersteunen bij jouw nieuwe stap waardoor je de garantie hebt van een vlotte verkoop aan een correcte prijs.

Het stappenplan voor een efficiënt verkoopproces kan je hier terugvinden:

1. Bepalen van de marktwaarde


Je verkoopt je grond, appartement of woning? Een van onze experten komt langs voor een plaatselijk bezoek om alle facetten van uw eigendom op te nemen. Aan de hand van zijn of haar nauwkeurig schattingsverslag en marktanalyse, berekenen wij vervolgens de correcte marktwaarde en leggen we ons toe op de troeven van jouw vastgoed. Zo kunnen we samen de waardebepaling en verkoopstrategie grondig bekijken en evalueren.

Aarzel niet ons te contacteren voor een gratis vrijblijvende schatting!

Huis verkopen bij immokantoor ERA Vastgoed Vandenbussche Veurne

2. Uitwerken van de ERA Verkoopopdracht


Zodra je overtuigd bent van de verkoopstrategie, werken we voor jou een transparante ERA Verkoopopdracht uit dat duidelijke clausules bevat. Hierdoor heb je de garantie dat je voor geen onaangename verrassingen of onbeperkte verbintenissen komt te staan.

Bovendien worden in deze verkoopopdracht de 10 punten van de ERA Serviceverplichting integraal opgenomen. Zo heb je het recht de verkoopopdracht te verbreken zonder schadevergoeding indien je behoeften niet werden ingelost.

3. Versterken van de zichtbaarheid van jouw eigendom


De eerste indruk van uw woning is cruciaal om potentiële bewoners te overtuigen van alle facetten van je huis, appartement of grond. Net daarom komen we langs voor een tweede bezoek waarin wij kwalitatieve beelden nemen om je eigendom zo aantrekkelijk mogelijk voor te stellen.

Daarbovenop maken wij een gedetailleerde omschrijving van je eigendom zodat de kandidaat-kopers zich een goed beeld kan vormen over de voordelen, de indeling, de inrichting of afwerking van jouw woning.

Optioneel kan je een virtuele rondleiding aanbieden waarmee kandidaat-kopers op een dynamische manier de smaak van je woning kunnen toetsen. 

4. Aanvragen van de nodige verkoopattesten 


De verkoop van een woning brengt heel wat papierwerk met zich mee. Om je te helpen met door de bomen het bos te zien, vragen we voor jou de juiste attesten op bij de nodige instanties om een sluite verkooptransactie te realiseren. Voorbeelden van zo'n attesten zijn:

  • Een kadastraal uitreksel (het plan, een attest van de verlaagde registratierechten indien van toepassing...)
  • De stedenbouwkundige inlichtingen van de gemeente
  • Een elektrische keuring
  • Een water- en overstromingskaart
  • De recht(en) van voorkoop
  • Een gewestplan
  • Het 'OVAM' bodemattest
  • Het energie prestatie certificaat (EPC)
  • De keuring van de stookolietank
  • Bijkomende inlichtingen van de syndicus

5. Voeren van promotie


Duidelijk maken aan de juiste mensen dat uw appartement, grond of huis te koop wordt aangeboden is niet altijd even simpel. Met onze jarenlange ervaring en onze positie binnen het ERA-netwerk weten wij daarom jouw boodschap te verkondigen aan het hart en het hoofd van mogelijke geïnteresseerden doorheen het land. Zo stellen wij een marketingplan voor je op dat zowel een online als offline luik bevat. Hieronder vallen onze brochures, een intensieve ERA-mailing in de omgeving, reclame op social media, een volledige pagina in ons aanbod en meer. 

6. Begeleiden van kandidaat-kopers doorheen jouw eigendom


Wanneer je jouw vastgoed door immokantoor ERA Vastgoed Vandenbussche laat verkopen, mag je er zeker van zijn dat ons dynamisch team zijn uiterste best doet om je huis of appartement te voorzien van de geschikte bewoners. Zo regelen we, na het verschaffen van de nodige informatie, een plaatselijk bezoek voor de geïnteresseerde kandidaten waarbij onze makelaar hen persoonlijk rondleidt en informeert. Bovendien krijg je van ons een maandelijks verslag van alle acties die we voor je ondernomen hebben tijdens deze periode.

7. Opmaken van de officiële verkoopovereenkomst


Je woning verkocht? Prima, maar daar stopt het niet. Zo zorgen wij voor de opmaak en het ontwerp van de officiële verkoopovereenkomst en sturen we deze ter goedkeuring naar zowel jouw notaris als die van de finale kopers. Nadien volgen we alles nauwkeurig op tot het verlijden van de authentieke akte. 

8. Jouw oordeel, ieders voordeel


Bij ons immokantoor leggen we de lat elke keer wat hoger. Elke transactie, hoe klein ook, verdient onze optimale aanpak. Maar we vinden het belangrijk het ook van jou persoonlijk te vernemen. Nadat je vastgoed gekocht of verkocht hebt via ons, ontvang je een digitaal evaluatieformulier waarop je je ongezouten mening kan geven over de kwaliteit van onze dienstverlening. Help je graag je omgeving verder? Dan mag je uiteraard ook je mening achterlaten op onze Facebookpagina

Contacteer ons voor meer informatie rond ons verkoopproces

Welkom bij ERA Vandenbussche

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Vandenbussche