Jouw eigendom of nieuwbouwproject verkopen?

Wij geven jou advies op maat. 
Maak nu vrijblijvend een afspraak
en ga voor een snelle verkoop aan de beste marktwaarde. 

Want je zit altijd juist bij een ERA makelaar.

 

Tijd voor een nieuw verhaal

Je denkt er aan om jouw eigendom te verkopen. De plaats waar je veel zoveel mooie momenten en herinneringen gedeeld hebt.
Je hebt er gezwoegd om er jouw eigen plekje van te maken of het was liefde op het eerste gezicht.
Als het tijd is voor een nieuw verhaal is jouw woonst verkopen niet altijd even evident.
Wij helpen jou op dat moment graag verder op een eerlijke en transparante manier. 
Wij zetten ons elke dag 100% in om jou de best mogelijke service te bieden.

ERA Vastgoed Thuis zorgt voor je huis.
Ontdek hieronder de stappen die we doorlopen om de verkoop van je woning te realiseren. 

 

 

STAP 1

JE CONTACTEERT ONS TEAM

STAP 2

VRIJBLIJVENDE WAARDEBEPALING

STAP 3

PROFESSIONELE MARKTANALYSE

STAP 4

WE GAAN SAMENWERKEN DUS TEKENEN DE ERA VERKOOPOPDRACHT

STAP 5

WE ZORGEN VOOR EEN UITZONDERLIJKE PANDPRESENTATIE

STAP 6

WE STELLEN JE ZORGVULDIG DOSSIER OP. JIJ HOEFT JE NIETS AAN TE TREKKEN

STAP 7

WE SPREKEN DE MENSEN IN DE ERA KOPERWACHTZAAL AAN

STAP 8

WE ZETTEN EEN KRACHTIGE MARKETING CAMPAGNE OP POTEN

STAP 9

WE ZETTEN ONZE UNIEKE ERA TROEVEN IN

STAP 10

WE ZORGEN VOOR PROFESSIONELE RONDLEIDINGEN

STAP 11

MAANDELIJKS ONTVANG JE VAN HET ERA VERKOOPVERSLAG

STAP 12

WE VERKOPEN JE WONING

STAP 13

TIJD VOOR CHAMPAGNE

STAP 13

EXTRA DIENSTVERLENING NA VERKOOP

EN JIJ, ZET JIJ VANDAAG DE EERSTE STAP?

 

In 12 stappen naar de juiste verkoop

De verkoop van een woning kan heel wat emoties, stress en tijd in beslag nemen. Bij ERA Vastgoed Thuis maken wij er onze missie van om jou volledig te ontzorgen en de verkoop van je huis, appartement, grond of project zo vlot mogelijk te laten verlopen. We streven keer op keer naar een snelle verkoop aan de beste marktprijs. Tevreden klanten. Daar doen we het voor. Ontdek hieronder welke stappen wij doorlopen om de verkoop van je woning te realiseren. 

 

Stap 1. Je contacteert ons team

Wanneer je er aan denkt om je woning te verkopen, aarzel dan niet om het professioneel team van ERA Vastgoed Thuis te contacteren. We kunnen je informeren, begeleiden en bovenal ontzorgen. We maken graag kennis met je. 

Stap 2. De schatting van je eigendom

Iedereen wenst natuurlijk de beste prijs te krijgen voor zijn of haar eigendom wanneer je denkt aan verkopen. ERA Vastgoed Thuis weet dat dat dit geen natte vinger werk is. Tijdens een eerste plaatsbezoek luisteren we eerst en vooral naar jouw wensen en verwachtigen. Tegelijkertijd geven we je graag een objectief overzicht van het gemiddelde dat de markt biedt voor een gelijkaardige eigendom met dezelfde kenmerken. 

Stap 3. Professionele marktanalyse

Aan de hand van de Vergelijkende Marktanalyse en het ERA schattingsverslag zijn we in staat om een correcte waarde te bepalen, wat zich vertaalt in een gemiddelde verkoop aan 96% van de vraagprijs. Ter vergelijking; in Vlaanderen is dit voor een gemiddeld immokantoor 84%! We verkopen dan ook 1 op 2 van onze panden binnen de maand, 3 op 4 binnen de 3 maanden!

Wist je dat... KULeuven elk jaar gebruik maakt van de ERA database om haar Belgische vastgoedstudie naar prijsevoluties te voeren? ERA staat na 25 jaar als marktleider uniek geplaatst om menselijkheid en krachtige data te verenigen tot de juiste ondersteuning van ook jouw vastgoedproject.

Stap 4. De ERA Verkoopopdracht

De ERA Verkoopopdracht staat garant voor totale ontzorging. 

Je eigendom verkopen doe je niet zomaar. Er komt vaak meer bij kijken dan je zou denken. Een goed voorbereid dossier is de start van alles. ERA Vastgoed Thuis zorgt ervoor dat alle documenten aanwezig zijn bij de opstart.  Alleen op deze manier kan een dossier op een correcte, transparante en vlotte manier worden afgehandeld. 

Hebben we een koper gevonden voor je woning, grond, appartement, garage,...? Wij regelen alles! Wat betreft de papiermolen kan je op beide oren slapen. Van het opstellen van de verkoopovereenkomst tot het begeleiden bij de akte.

Na het tekenen van de ERA Verkoopopdracht gaan wij onmiddellijk voor jou aan de slag.

Stap 5. Samenstelling van je dossier

Zoals aangekaart in de vorige stap gaan wij aan de slag om jouw dossier zo zorgvuldig mogelijk samen te stellen. We spreken notarissen aan, zorgen voor een EPC enzovoort. Alles om jouw woning verkoopklaar te maken. En die paparassen? Daar hoef jij je niet van aan te trekken. Fantastisch toch? 

Stap 6. Uitzonderlijke pandpresentatie

Je hebt maar één kans om een wauw-gevoel te creëren bij een potentiële koper. Onze makelaars zijn dan ook meesters in de sterktes van jouw woning te accentueren. Ook jouw pand verdient het om zo goed mogelijk in beeld te worden gebracht. Vandaar werken we voor al onze panden samen met een professionele vastgoedfotograaf. Op vraag voorzien we vastgoedstyling of bij lege panden kunnen we zorgen voor bemeubeling.  

Naast fotografie is er ook de mogelijkheid om via een 3D tour de ultieme online bezichtiging aan te bieden voor jouw eigendom. Een 3D tour gaat nog verder dan een gewone Virtual Tour. Met de 3D tour die ERA Vastgoed Thuis aanbiedt gaat een robot in jouw woning langs om je pand zo optimaal mogelijk in beeld te brengen. Als dat geen unieke troef is! 

Stap 7. ERA Koperwachtzaal

Omdat ERA Wonen deel uitmaakt van het grootste nationale vastgoednetwerk van België, hebben we duizenden ingeschreven zoekenden die wachten op een teken van ons dat we hun droomwoning in aanbieding hebben. Deze nationale matching betekent dat 1 op 2 panden verkocht wordt binnen de maand!

Zelf ook op zoek? Laat hier jouw wensen na en je ontvangt jouw nieuwe droomwoning binnenkort misschien reeds in jouw mailbox!

Stap 8. ERA marketing, uniek in België

Indien je ervoor kiest via ons te verkopen, kies je voor een rode loper van jouw pand die recht in de woonkamer van honderden potentiële kopers leidt. We zetten maximaal in op online én offline media en garanderen dat jouw eigendom doelgericht en volgens de meest moderne marketingtechnieken in de markt gezet wordt.

Vraag je je af waarom je zou betalen voor een makelaar? Los van de ERA verkoopsaanpak die automatisch tot een hoger bod van de kandidaat-koper leidt, vind je hieronder wellicht het meest overtuigende argument van onze meerwaarde.

Stap 9. We zetten onze unieke ERA troeven in

Indien je je als verkoper nog steeds afvraagt wat ERA Vastgoed Thuis in huis heeft dat een ander makelaar uit de regio niet biedt? 

Goede vraag! Om niet met het cliché van "Topkwaliteit" te antwoorden, kun je via de knop hieronder te weten komen want ons nu precies uniek maakt. 

Stap 10. Professionele rondleiding

Met de ERA Koperwachtzaal, onze krachtige marketing en de unieke ERA troeven trekken we de juiste kandidaat-kopers voor jouw woning aan. Tijdens een professionele rondleiding is het onze bedoeling om die geïnteresseerden zoveel mogelijk te informeren en uiteraard ... om hen verliefd te laten worden op jouw eigendom. 

Bezoeken bij je thuis gebeuren steeds met een warme, persoonlijke touch, onderhandelingen met kandidaat-kopers met de hoogste integriteit.

Heb je liever dat alle geïnteresseerden op dezelfde dag jouw woning komen bezichtigen? Dan is de ERA Open Huizen Dag wellicht iets voor jou! Op deze dag zetten honderden woning hun deuren open voor mensen die op zoek zijn naar een nieuw huis of appartement. En met een serieuze kans op resultaat want maar liefst 1 op 3 woningen wordt verkocht door de ERA Open Huizen Dag!

Stap 11. Het ERA Verkoopverslag

Als je met ERA Vastgoed Thuis in zee gaat kun je rekenen op een professionele manier van rapportering. Maandelijks ontvang je van ons het ERA Verkoopverslag met daarin alle efforts die wij gedaan hebben voor jouw huis, appartement, grond of project. Zo ben je ten alle tijden op de hoogte van onze inspanningen. Een transparante, open communicatie. Een relatie gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Dat kun je verwachten bij ERA Vastgoed thuis. 

Stap 12. We verkopen je woning

We hebben de juiste koper gevonden voor jouw eigendom. Hoera! 
We begeleiden je verder in het traject van compromis tot akte want bij ERA Vastgoed Thuis stopt het niet na de verkoop. We gaan voor een langetermijn relatie dus je kunt steeds op ons blijven rekenen. 

En dan is het zover. VERKOCHT! De akte wordt getekend en een nieuw hoofdstuk in je leven kan beginnen... Met de ERA Voordeelkaart en onze gratis verhuisservice zetten we je graag op weg richting een nieuw verhaal.