Wonen in Zelzate

Welkom in het bedrijvige Zelzate


Zelzate is een gemeente in Oost-Vlaanderen ten noorden van Gent en ligt net tegen de grens met Nederland. Ruim 12 000 Zelzatenaars genieten er van de rust van hun dorp, met op enkele kilometers het bruisende Gent. Veel medewerkers binnen ERA Ryckaert zijn opgegroeid in Zelzate, dus wij zijn de perfecte personen om je meer te vertellen over onze geliefde gemeente.

Zelzate en omgeving

Zelzate heeft geen deelgemeenten, maar telt wel enkele wijken. Er is bijvoorbeld ‘De Katte’ en woonwijk 'Klein Rusland'. Onze gemeente grenst aan Assenede, Ertvelde, Gent, Sint-Kruis-Winkel, Wachtebeke en Sas van Gent.

Wist je dat het Kanaal Gent-Terneuzen recht door Zelzate loopt? Beide delen van de gemeente worden met elkaar verbonden door een van de grootste ophaalbruggen van België en door de Zelzatetunnel die de E34 (Antwerpen-Knokke) onder het kanaal leidt. Vlotte bereikbaarheid gegarandeerd dus. Ook via het openbaar vervoer, de R4 en de John F. Kennedyaan sta je in een mum van tijd in Zelzate.

Wekelijks is er een gezellige markt waar je verse groenten en fruit kunt kopen. Zelzate heeft ook veel winkels, aangezien het een ideale commerciële ligging heeft.

Jaarlijks organiseert Zelzate een hoop evenementen. Er is de Paasfoor, Vlaanderen Feest (juli), De Katse Feesten georganiseerd door de Scouts (begin augustus), Halfoogstfoor (augustus), Open Monumentendag (september), Summerswitch georganiseerd door de Chiro (oktober), …

Ophaalbrug Kanaal Gent-Terneuzen in Zelzate

Aantrekkelijk voor jong en oud

Qua activeit en sportiviteit in Zelzate geen gebrek. Van kleuterschool tot secundair onderwijs, van KSA tot Chiro, van voetbalploeg tot dansschool, … Zelzate heeft het allemaal. Voetbalclub KVV Zelzate is aangesloten bij de Belgische Voetbalbond en actief in de provinciale reeksen. ERA Ryckaert zelf sponsort al jaren de minivoetbalclub De Tempeliers. Zelzate heeft ook een sportcomplex (sporthal en zwembad) en basketbalvelden. Centraal in Zelzate vind je een groot park met een visvijver.

Een leuk weetje… Charmezanger Eddy Wally heeft lang in woonwijk 'De Katte' gewoond. Stand-upcomedians Joost Van Hyfte en Xander De Rycke zijn ook bekende Zelzatenaars.

Immo in Zelzate

Vooraleer je werken overweegt aan, in of rond jouw woning moet je je goed informeren bij het gemeentebestuur op de dienst stedenbouw en ruimtelijke ordening. Check ook zeker of je geen recht heb op premies of tegemoetkomingen!

In onderstaande infographic zetten we enkele leuke weetjes over Zelzate voor je op een rij:

De Katse Feesten in augustus in Zelzate

Welkom bij ERA Ryckaert

Vastgoed kopen of verkopen? De makelaars van ERA begeleiden u deskundig en resultaatgericht. 
U vindt zeker een ERA makelaar in uw buurt. 
Zelf een ERA makelaar worden? Ontdek het ERA-effect.

Panden in de kijker van ERA Ryckaert