Home | ERA Open Huizen Dag in je buurt

ERA Open Huizen Dag in je buurt

Tijdens de ERA Open Huizen Dag zetten meer dan 1000 verkopers (!) doorheen België hun deuren open voor kandidaat-kopers. Om jou te gidsen doorheen ons aanbod aan huizen en appartementen, kan je hier een handig overzicht per regio terugvinden.

Antwerpen


ERA Open Huizen Dag - Antwerpse Kempen

Idyllisch wonen in de Antwerpse Kempen


De Kempen strekken zich grotendeels uit over de provincie Antwerpen, waarbij Antwerpen en Mechelen dichtgelegen zijn. De rust en charme van Hoogstraten of de levendigheid van Turnhout zijn de populairste troeven uit deze streek. Los daarvan bieden deze steden, samen met Beerse en Kalmthout, de juiste omgeving om te wonen.

Limburg


Uitgestrekt kastelenlandschap in Haspengauw


Haspengauw is dè woonplaats bij uitstek voor diegenen die graag wonen in een historisch waardevol gebied. Zo is paradepaardje Tongeren de oudste stad van België en bestaat uit ruim 100 kastelen, kerken en abdijen. Verder vormt Landen ook een perfect leefbare gemeente.

ERA Open Huizen Dag - Haspengouw

Voor ieder wat wils in de Limburgse Kempen


Een kinderparadijs, een plek voor paardenliefhebbers, een verzameling talrijke natuurgebieden... deze regio is het allemaal. Net daarom is het voor zowel jonge als oudere gezinnen de geschikte plek om te wonen. Vooral het bruisende en stedelijke hart Hasselt en de steden LommelGenk, Zonhoven en Overpelt zijn hier het interessantst. 

ERA Open Huizen Dag - Limburgse Kempen

Weelderig wonen in het Maasland


Gevormd door de Maas en een snoer van pittoreske dorpjes, is deze landelijke regio geschikt voor al diegenen die houden van rust. Ook is het dichtbij de Nederlandse grens, waardoor je je al snel even in het buitenland waant. Het grootste pluspunt aan deze streek is ongetwijfeld de mix tussen cultuur en natuur. Vooral Maaseik en Meeuwen-Gruitrode zetten hierin de toon.

ERA Open Huizen Dag - Maasland

Oost-Vlaanderen


ERA Open Huizen Dag - Meetjesland

Authentieke pracht in het Meetjesland


Een stukje landelijk Vlaanderen tussen Gent, Brugge en de Zeeuws-Vlaamse kust: met een authentieke cultuur en een stevige portie ongerepte natuur zijn steden zoals Eeklo, Assenede, Maldegem en Evergem aangename plaatsen om te wonen.

ERA Open Huizen Dag - Vlaamse Ardennen

Vlaamse Ardennen


Beboste heuveltoppen, prachtige panorama's en koppige keiwegen. Met zo'n dertigtal bossen en de Ronde van Vlaanderen, is deze streek een bakermat voor wielertoeristen en natuurliefhebbers. Vooral de stad Geraardsbergen, befaamd door haar beroemde 'muur', neemt hierin het voortouw. 

ERA Open Huizen Dag - Waasland

Jong en oud verenigd in het Waasland


Met Sint-Niklaas als dynamische hoofdstad, biedt het Waasland tal mogelijkheden als woonplaats voor zowel jonge als oudere gezinnen. Zo heeft het een ruim onderwijsaanbod, een uitgebreid winkelgebied en een rijk palet aan cultureel goed. In het hart van het Waasland vind je onder meer ook de steden Lokeren en Beveren terug. 

West-Vlaanderen


ERA Open Huizen Dag - Vlaamse Kust

Uitwaaien aan de Vlaamse Kust


De Vlaamse Kust telt maar liefst 13 badplaatsen in 10 kustgemeenten. Het is een zeer diverse regio vol natuur, cultuur, beachlife en tal van recreatiemogelijkheden. Zo kan je naar hartenlust fietsen, wandelen en paardrijden op de zeedijken van Blankenberge, Nieuwpoort, De Panne, De Haan en meer. Ideaal dus om te bekomen van je drukke werkweek. 

ERA Open Huizen Dag - Westhoek

Geschiedenis opsnuiven in de Westhoek


Wie vandaag in de Westhoek wil wonen is zeker dat zijn woonplaats een historische geschiedenis heeft. Zo is de driehoek tussen de Noordzee, Frankrijk en het Houtland een nagenoeg ongeschonden stukje Vlaanderen. Zo zijn de littekens van de Grote Oorlog er nog wel aanwezig, maar is er met de heropbouw van de steden vooral ingezet op authenticiteit. De volksaard en de charme van deze regio werd vooral in steden zoals IeperVeurne en Poperinge zeer goed bewaard. 

ERA Open Huizen Dag - Brugse Ommeland

Variatie alom in het Brugse Ommeland


Gekenmerkt door variatie, vind je in deze regio een mengeling aan kanalen en dijken, kastelen en abdijen, dorpjes en stadjes, historische hoeves en molens, bossen en natuurreservaten terug. Daarnaast is het Brugse Ommeland de enige regio nabij de Vlaamse Kust die toch op een boogscheut van het prachtige Brugge ligt. Ten zuiden van Brugge ligt ook het groene Beernem en het charmante Tielt te pronken. Twee steden die zeker ook niet onderdoen in deze regio! 

ERA Open Huizen Dag - Leiestreek

Gezellig vertoeven in de Leiestreek


Levendige steden zoals Kortrijk, Roeselare, Waregem en Wevelgem, lange autovrije jaagpaden en oude spoorbeddingen: de Leiestreek staat garant voor een woonplaats waarin natuur en stadscentra elkaar verenigen. Zo baant de Leie zich een weg van de bron in Noord-Frankrijk tot de samenvloeiing met de Schelde in het centrum van Gent zich over een afstand van ongeveer 200 kilometer door een afwisselend landschap. Als klap op de vuurpijl telt de regio heel wat grote invalswegen en is het  vlot bereikbaar met de auto. 

Vlaams-Brabant


Oase van rust in de Groene Gordel


Vooral natuurliefhebbers komen tot hun recht in deze landelijke streek. Zo bieden de prachtige parken en tuinen rust aan diegenen die al pendelend naar hun werk gaan in het nabijgelegen Brussel. Ook de stad Leuven primeert als contrast voor al het groen in de regio. Desalniettemin is het er zeer aangenaam om te wonen.

ERA Open Huizen Dag - Groene Gordel

Landelijk charme in Hageland


Hageland ligt in het oosten van de provincie Vlaams-Brabant en strekt zich uit over steden zoals TienenAarschotDiest en Scherpenheuvel-Zichem. Het is een prachtige streek met enkele traditionele landschappen waardoor de Kleine en Grote Gete stromen, samen met de Velpe. De regio vormt een grensgebied tussen Hageland en Haspengouw. 

ERA Open Huizen Dag - Hageland

Is dit pand niet iets voor jou?