Home | Verkopen | ERA Vergelijkende Marktanalyse

ERA Vergelijkende Marktanalyse

Jij wil op een waardevolle manier afscheid kunnen nemen van jouw eigendom. Daarom beschikken ERA makelaars over de beste tools om een uitgebreide Vergelijkende Marktanalyse te maken.

Met deze tools bereken je de correcte marktwaarde en speel je de troeven van je vastgoed op de beste manier uit.
Dankzij dit objectieve onderzoek weet je precies tegen welke prijs je de grond of woning het best, en dus het snelst verkoopt.

De ERA Vergelijkende Marktanalyse verloopt in 4 stappen:

  • Een kwalitatief vergelijkend onderzoek:  de ERA makelaar vergelijkt jouw vastgoed met soortgelijk vastgoed dat te koop staat of recent verkocht werd in jouw buurt. De vergelijkingspunten zijn oppervlakte, ouderdom, staat, uitrusting, vraag- en verkoopprijs en de duur van de verkoop.
     
  • Een realistische prijsberekening: de ERA makelaar berekent een concurrentiële marktprijs voor het vastgoed, niet alleen op basis van de onderzoeksresultaten, maar ook op basis van onze kennis van de vastgoedprijzen en de actuele trends in jouw streek. Een extra troef van het ERA netwerk!
     
  • Een beoordeling van de verkooptroeven: naast de prijs bepalen ook andere factoren, zoals de omgeving, hoe het vastgoed in de markt ligt. Je ERA makelaar overloopt samen met jou de sterke en minder sterke punten van het onroerend goed.
  • Ten slotte ontvang je  van de ERA makelaar een gedetailleerd verslag van de vergelijkingen, evaluaties en de resultaten. En om de verkoop van je woning een extra boost te geven, bieden wij jou dankzij de ERA Bezoekwijzer concrete opfrissingstips aan.

 

Meer weten over de ERA Vergelijkende Marktanalyse?

ERA Open Huizen Dag

ERA organiseert meerdere malen per jaar een nationale ERA Open Huizen Dag. Ontvang meerdere potentiële kopers op één dag en verkoop zo jouw eigendom sneller. 
Wil je deelnemen en jouw huis openstellen voor een groot publiek?