Home | Verkopen | 4 redenen waarom nu jouw huis verkopen met ERA een goed idee is

4 redenen waarom nu jouw huis verkopen met ERA een goed idee is

De baksteen die de Vlaming in de maag heeft zitten, blijft een goede en veilige investering. Ook nu blijven kopers enthousiast en zeer actief op zoek, zo blijkt uit de voorbije ERA Open Huizen Dag. Meer dan ooit is het zaak om de verkoop van je huis goed aan te pakken! 
De meest recente editie van de ERA Open Huizen Dag, op 23 september, was een echt succes!  

Op 2 december 2023 plant ERA een nieuwe ERA Open Huizen Dag. Wij ontvangen je alvast graag.

Ben je er nog niet helemaal uit of je nu wel of niet jouw woning zou verkopen? En wat je dan wel of niet mag doen? Geen probleem. Wij zetten enkele redenen en tips hieronder even op een rijtje.

1. ERA helpt je zodat je woning een goede eerste indruk nalaat

Make a first impression. Je woning krijgt geen tweede kans om die eerste indruk te maken, dus doe het meteen goed. Het eerste wat een potentiële koper of bezoeker ziet, is dat lange gras, die hoop stenen in de hoek en dat rolluik dat scheef hangt. Niet goed! Je gevel en je voortuin zijn de kennismaking met je woning. De meeste bezoekers zullen, voor ze aanbellen, al even de tijd nemen om goed te kijken. Doe dat dus ook, vooraf. Ga zelf voor je woning staan, kijk kritisch en doe wat nodig is. Straalt de voorgevel dezelfde sfeer uit als de binnenkant? Ziet alles er keurig uit? Dat is een goede start.

TIP: Vraag bij je ERA makelaar zeker naar de ERA Verkoopwijzer met veel nuttige tips & tricks om je huis verkoopbaar te maken.

2. Onze nationale publiciteitscampagne

Als uitgebreid vastgoednetwerk doorheen België, voeren we geregeld landelijke publiciteitscampagnes waarmee we de huizen en appartementen uit ons aanbod in de verf zetten. Zo worden regelmatig online en offline campagnes gevoerd door ERA Belgium en haar individuele makelaars, zoals nationale en regionale radiospots, persberichten, blogs over vastgoed, advertenties op onze sociale media, uitgebreide Google advertenties, nationale mailings en folders, etc. En als kers op de taart staan alle deelnemende woningen aan de ERA Open Huizen Dag viermaal per jaar in de uitgebreide ERA krantenbijlage van Het Laatste Nieuws! Dit leidt uiteraard tot meer bezoekers voor jouw woning. 

3. Vertrouw op de ervaring en de troeven van het ERA netwerk en op onze ERA Koperwachtzaal

Nooit eerder hebben er zo veel kopers in onze wachtzaal gezeten als vandaag. Dit wil zeggen dat ons bestand meer dan 48.000 kandidaat-kopers bevat, die we dagelijks op de hoogte houden van ons aanbod op basis van door hen aangegeven criteria zoals woonplaats, type woning, aantal slaapkamers en hun budget. Zo vinden geïnteresseerden jouw woning veel sneller terug waardoor ze ook sneller verkocht wordt. 

Zoals bij alles geldt het ook voor het verkopen van vastgoed: hoe vaker u iets doet, hoe beter u daarin wordt. Alleen gaat het hier om budgetten en omstandigheden die niet toelaten veel te oefenen. Het moet goed zijn. Meteen. Hoe vaak verkoopt iemand een woning in zijn of haar leven? Als ERA makelaars doen wij het elke dag. Omdat het onze job is, maar vooral omdat we er een passie voor hebben. Wij streven naar tevreden kopers én verkopers, en helpen hen zorgeloos een goede transactie af te sluiten. 

TIP: ERA kan heel wat troeven op tafel leggen zoals onze ERA Comfort Garantie. Vraag ernaar bij de ERA makelaar van je buurt.

4. De ERA Open Huizen Dag

Elke ERA makelaar zet zich in om je woning binnen een redelijke termijn en tegen de best mogelijke prijs te verkopen. De ERA Open Huizen Dag is daar de ideale gelegenheid voor. Prijs, presentatie en publiciteit maken echt het verschil! Je huis is voor een stuk ook je spaarpot. Je hebt ervoor gewerkt. Waarom zou je daar risico’s mee nemen?
Viermaal per jaar organiseren we een nationale ERA Open Huizen Dag. Deze dag is de ideale gelegenheid om jouw woning in de kijker te zetten en geïnteresseerden je woning te laten verkennen. Zo werkt ERA Belgium nauw samen met haar ERA makelaars, waardoor kopers niet beperkt zijn tot het aanbod in één stad en makkelijker bij jouw pand belanden.

Niet alleen dat is een troef. Zo voeren wij samen ook extra landelijke én regionale publiciteitscampagnes speciaal voor dit event waarmee we het deelnemende immoaanbod uitlichten. Dit leidt uiteraard tot meer zichtbaarheid voor de huizen en appartementen én meer bezoekers. Met succes overigens: de vorige edities trokken zodanig veel bezoekers aan dat dit event inmiddels is uitgegroeid tot een vaste waarde binnen het Belgische immobiliënlandschap. En terecht, want 1 op 3 panden vindt zowel kort voor, tijdens, als kort na de ERA Open Huizen Dag een nieuwe eigenaar. 

Een deelname aan de ERA Open Huizen Dag kost trouwens niets extra, maar is één van die vele dienstverleningen die door jouw ERA makelaar wordt aangeboden.

Meer dan 140 kantoren in België, die komen er niet zomaar. Elke dag transacties, elke dag persoonlijk contact met kopers en verkopers, elke dag de markt op … Kennis. Ervaring. Service.
Overtuig gewoon jezelf. Ontdek het verschil tussen ‘te koop stellen’ en ‘verkopen’! Heb je verkoopplannen, schrijf je woning alvast vrijblijvend in voor de volgende ERA Open Huizen Dag of kom langs in één van onze ERA kantoren. Je ERA makelaar geeft je dan met alle plezier meer uitleg omtrent onze aanpak en werking. 

Vind hier een ERA makelaar in je buurt.

Is dit pand niet iets voor jou?