De ERA visie

ERA heeft een goede reputatie. Dat komt omdat we vastgoed serieus nemen en onze klanten serieus nemen. We hebben meer dan 40 jaar ervaring, een groot netwerk dat voor u werkt, en een unieke aanpak. We kunnen u doorheen het hele koop- of verkoopproces bijstaan met raad en daad. Lees meer over deze aanpak en onze diensten, en waarom ze voor u zo interessant zijn.

Neem een kijkje binnen

Onze ERA Open Huizen Dagen

Handige checklist voor huisverlaters

Geen plaats voor kleine letters

Onze ERA verkoopopdracht

Vind een era makelaar in jouw buurt

 • Onze aanpak

  • 5 Vragen aan onze makelaars

   Maar liefst 97,70% van onze klanten zou ERA aanbevelen bij hun kennissen! Dat zijn er heel wat. Wil jij straks ook met één van onze makelaars in zee gaan? Dan wil je dit vast weten.

  • ERA Service Verplichting

   Klare afspraken maken goede vrienden.
   Service is voor ERA geen halfzachte belofte, maar een spijkerharde garantie. Ze staat duidelijk omschreven in de 10 punten van de ERA Serviceverplichting. Als u uw onroerend goed door ons laat verkopen, dan houden wij ons aan deze 10 verbintenissen.
   Is dat niet het geval, dan zegt u gewoon onze verkoopopdracht op, zonder verbrekingsvergoeding. 

  • ERA Visie

   We kijken verder dan uw woning lang is.
   Wij voelen ons verantwoordelijk bij alles wat we doen. Dat verklaart het succes van ERA. Half werk interesseert ons niet, wij zetten ons altijd voor de volle 100 procent in voor onze klanten. 

  • ERA Communicatie

   Reclame met verstand voor een woning met een hart. U wilt het wel van de daken schreeuwen dat u een geweldige woning te koop aanbiedt. Maar of u daarmee de juiste doelgroep bereikt? Met uw ERA-makelaar als partner dringt uw boodschap door tot het hart en het hoofd van de juiste mensen.

   Wij stellen een doordacht marketingplan voor u op en stoppen alle noodzakelijke elementen van de hedendaagse reclame in een goed gedoseerde mix.

  • ERA.be

   De snelste weg naar uw nieuwe thuis. 
   Op zoek naar een bouwgrond, woning of appartement? Langs de ERA-website baant u zich vlot een weg naar tienduizenden panden in binnen- en buitenland. Via een snelle zoekmachine vindt u moeiteloos een pand waar u warm voor loopt.

  • ERA Netwerk

   Ons hele netwerk werkt aan uw toekomstplan. 
   Hoe vindt u snel een geschikte woning als u uw baan in Brussel omruilt voor een job in Oostende? En hoe weet een Amerikaan of Zweed dat uw woning perfect in hun nieuwe Belgische leven past? Kort en krachtig antwoord: dankzij ERA.
   ERA staat voor Electronic Realty Associates, een hecht samenwerkingsverband van kwaliteitsmakelaars in residentieel vastgoed. 

 • Praktische tips

  • Met deze zes tips stelt verhuizen niets voor

   Verhuizen wordt in het algemeen gezien als iets lastig en het is inderdaad niet meteen het leukste dat er is. Al je waardevolle spullen de doos in zien gaan en alles terug een nieuwe plaats moeten geven, niet makkelijk. Doe je dit met fijne vooruitzichten, dan valt het allemaal nog best mee. Voor zij die verhuizen omdat ze hiertoe gedwongen worden, is dat helemaal anders. Hoe dan ook, deze 6 tips kunnen jou vast helpen.

  • Deal or no deal? Hier knappen kopers op af.

   De eerste indruk kan een deal met potentiële kopers maken of kraken. En wat voor de ene slechts een detail is, is voor de ander onoverkomelijk. Maar wat zijn nu net die dingen waar kopers over vallen? En wat kan jij doen om je kans op een verkoop te verhogen? Era ging op onderzoek uit en geeft je enkele nuttige tips mee die je kans op een verkoop verhogen.

  • Dit moet je weten als je een buitenverblijf wilt kopen.

   Is de Belgische winter voor jou wat te lang? Wil je graag een tweede woning langs de Spaanse kust? Of zegt een vakantiehuisje in de Belgische Ardennen jou wel wat? Een buitenverblijf kopen is vaak een droom. Maar bezin even voor je begint, want er zijn ook valkuilen. Wij zetten een paar tips voor jou op een rij!

  • Je huis verkopen? Hou dan rekening met deze 5 notariskosten.

   Verkoop jij straks je huis? Dan zal de koper voor de registratierechten en een aantal notariskosten opdraaien. Maar als verkoper krijg je echter niet heel de verkoopsom op je rekening, want ook jij betaalt mee een deel van de notariskosten. Maar over welke kosten gaat het dan juist?

  • Vraag het aan een expert: Je huis verkopen? Wie betaalt dan de onroerende voorheffing?

   Ook deze week beantwoordt advocaat Jan Roodhooft een veelgestelde vraag. Stel, je verkoopt je huis en de notariële akte wordt verleden ergens midden april. Voor wie is dan de onroerende voorheffing van dat jaar?

  • ERA Bezoekwijzer

   Make-up of facelift, het charmeert.
   Iedereen heeft zo zijn eigen idee over prettig en gezellig wonen. Met hoeveel liefde u uw woning ook heeft ingericht, een potentiële koper denkt er vaak anders over. Daarom krijgt u van uw ERA-makelaar 20 bladzijden bruikbare tips om uw woning nog aantrekkelijker en dus vlotter verkoopbaar te maken. Gebundeld in een gratis, maar waardevol boekje: de ERA Bezoekwijzer.

  • ERA Verhuiswijzer

   Deze planner maakt plaats in uw hoofd. 
   Wanneer u verhuist, loopt uw agenda vol. Maar ook uw hoofd. Stress kunt u - zeker nu - evenveel missen als de rommel op uw zolder. Gelukkig krijgt u van uw ERA-makelaar een gratis relaxgids: de ERA Verhuiswijzer. Met deze unieke planner ziet u het begin van uw nieuwe verhaal met vertrouwen tegemoet.

 • Kopen bij ERA

  • ERA Comfort Garantie

   De aankoop van een huis of appartement is een van de belangrijkste beslissingen in je leven. Daarom garandeert de basisdekking van de unieke ERA Comfort Garantie het normaal functioneren van de vaste mechanische installaties die in de woning aanwezig zijn. De optie Comfort+ werkt zelfs aanvullend voor de al ingebouwde keukenapparatuur.

  • ERA Koperwachtzaal

   Wie is vandaag op zoek naar uw eigendom?
   Wenst u te weten hoeveel mensen er geïnteresseerd kunnen zijn in uw huis, appartement, grond of handelseigendom?
   Vul hier de gegevens in met betrekking tot uw woning en u krijgt onmiddellijk het aantal potentiële kopers die zijn ingeschreven in het ERA zoekopdrachtenbestand.

  • ERA Mariage

   Verliefd, verloofd, verkocht!  Als netwerk biedt ERA een unieke service om uw vastgoed te ‘koppelen’ aan geïnteresseerde potentiële kopers. Deze dienstverlening kreeg de passende naam ‘Mariage’.

   Dit volledig automatische systeem toetst het vastgoedaanbod aan de woonwensen van potentiële kopers in de ERA-database en brengt hen onmiddellijk op de hoogte. Misschien wordt het wel liefde op het eerste gezicht!

  • ERA Zoekopdracht

   Zoek nog gerichter en krijg suggesties toegestuurd.

   Hebt u uw ideale woning nog niet gevonden in ons aanbod? Vul een zoekopdracht in met wat u precies zoekt. Dan laten we u meteen weten als er voor u een woning aan ons aanbod toegevoegd wordt.

    

 • Verkopen met ERA

  • ERA Vergelijkende Marktanalyse

   Een waardevol afscheid van uw eigendom.
   U verkoopt uw grond of woning? Dat verdient een grondige aanpak. Aan de hand van onze uitgebreide Vergelijkende Marktanalyse (VMA) berekenen wij de correcte marktwaarde en leggen we de troeven van uw vastgoed op tafel. Dankzij dit objectieve onderzoek weet u precies tegen welke prijs u uw grond of woning het best, en dus het snelst verkoopt. 

  • ERA Open Huizen Dag

   De ERA Open Huizen Dag is een warme welkom voor duizenden kandidaat-kopers. Zo organiseert ERA meerdere malen per jaar een ERA Open Huizen Dag, een vaste waarde in het Belgische immobiliënlandschap. Op deze zaterdagen zetten alle ERA-makelaars tegelijk de deuren open van zoveel mogelijk woningen uit hun aanbod. Zo kunnen potentiële kopers zonder afspraak meerdere woningen bezoeken die hun interesse wegdragen. De komende editie is op zaterdag 3 maart 2018.

  • ERA Verkoopverslag

   Niets in de mouwen, alles op papier. 
   Wanneer u uw vastgoed door ERA laat verkopen, mag u zeker zijn: uw makelaar doet zijn uiterste best om er een nieuwe eigenaar voor te zoeken. U kunt die inspanningen op de voet volgen.
   Tenminste eenmaal per maand ontvangt u een punctueel verslag van alle acties die de makelaar voor u ondernomen heeft: de publiciteit die hij/zij voor uw woning heeft gemaakt;het aantal bezoekers van uw woning op de ERA-website, en het moment waarop; het aantal bezoekers en geïnteresseerden dat uw vastgoed met uw makelaar bezocht en wanneer. U krijgt het allemaal op papier en op tijd.

  • ERA Verkoopopdracht

   Geen plaats voor kleine lettertjes. 
   Verkoopt u een woning, dan mag u op beide oren slapen. In uw ERA Verkoopopdracht vindt u geen onduidelijke clausules, onbeperkte verbintenissen of onaangename verrassingen. Gewoon omdat ze er niet zijn.

  • ERA Service Evaluatie

   Uw oordeel, ieders voordeel.
   ERA legt de lat hoog. Elke transactie, hoe klein ook, verdient onze optimale aanpak. Onze verkoopcijfers bewijzen dat wij daar goed in slagen. Maar we willen het ook graag van u persoonlijk vernemen. 
   Nadat u een vastgoed heeft gekocht of verkocht via ERA, ontvangt u een evaluatieformulier waarop u uw ongezouten mening kunt geven over de kwaliteit van onze dienstverlening. Onze klanten geven ons gemiddeld 9 op 10 voor onze service. Wij spannen ons dan ook elke dag maximaal in om ook van u zo’n tevreden klant te maken.

  • ERA Magic

   Wij verspreiden de magie van uw woning in uw buurt. 
   Buren maken vaak de beste mond-tot-mondreclame voor onroerend goed dat te koop staat. Als ze zelf graag in uw wijk wonen, laten ze dat met plezier weten aan iemand anders die een woning zoekt.
   Of ze willen meteen zelf in uw woning intrekken. Daarom heeft ERA een speciale mailing gecreëerd om uw vastgoed in uw buurt bekend te maken: de Magic kaart.

  • ERA Tuinpaal

   Uw woning springt eruit.
   Over heel de wereld afficheren eigenaars hun vertrouwen in ERA. Wereldwijd hangen of staan er zo’n 100.000 ERA Tuinpalen en borden op de juiste plaats. 

  • ERA Virtual Tour

   Bezoek. Niet storen. 
   Met behulp van de Virtual Tour, de virtuele rondleiding op www.era.be krijgen kandidaat-kopers een scherp beeld van uw vastgoed. De opmaak en montage worden gerealiseerd door een professioneel team. Het is een dynamische en aantrekkelijke manier om de smaak van de kandidaat-kopers aan uw woning te toetsen.

  • ERA Luxebrochure

   Op het niveau van uw vastgoed.
   U hebt een eigendom van een hoger niveau te koop? Publiceer het in de ERA Luxebrochure. Uw villa, herenhuis, cottage, hoeve, penthouse of loft krijgt een stijlvolle ereplaats op een van de 8 pagina’s. Kwaliteitspapier, dat spreekt. De aantrekkelijke foto’s en accurate beschrijvingen doen potentiële kopers en investeerders wegdromen én reageren.